ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η αγροτική ανάπτυξη της Άρτας στο επίκεντρο της συνάντησης Τσιρογιάννη-Μητσοτάκη

Συνάντηση Χρήστου Τσιρογιάννη με Κυριάκο Μητσοτάκη με επίκεντρο την αγροτική ανάπτυξη της Άρτας

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη συνάντησε το απόγευμα της Κυριακής ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης κατά την διάρκεια επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στην Άρτα.

Μετά από πρόταση του Δημάρχου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε κτήμα με καλλιέργεια ακτινίδιου στον κάμπο της Άρτας, το οποίο επλήγη από την πρόσφατη κακοκαιρία, όπως επίσης επλήγησαν και πολλές καλλιέργειες καλαμποκιού, ροδάκινων κ.α. στην ευρύτερη περιοχή. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. να σταθεί δίπλα στους παραγωγούς για την άμεση αποζημίωσή τους. 

Παράλληλα, ο κ. Τσιρογιάννης έθεσε μια σειρά θεμάτων προς τον κ. Μητσοτάκη, μεταξύ των οποίων ήταν:

Η άρδευση του κάμπου της Άρτας με κλειστό αγωγό από τη Λίμνη Πουρναρίου, έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής για τον αγρότη

Η άρση του κορεσμού του δικτύου της Ηλεκτρικής Ενέργειας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για νέες επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ

Η χρηματοδότηση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και διευθέτησης του ποταμού Αράχθου.

«Έθεσα στον κ. Μητσοτάκη κάποια βασικά θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας και κυρίως την άμεση αποζημίωση των καλλιεργητών που έπαθαν ολοκληρωτική ζημιά από την πρόσφατη κακοκαιρία. Παράλληλα, ζητήσαμε την στήριξη του πρωτογενούς τομέα της Άρτας, καθώς αποτελεί την ατμομηχανή της τοπικής μας οικονομίας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων. Και συνέχισε: «Επιπλέον συζητήσαμε για τον «Κλεισθένη» και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί στην τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ έθεσα στον κ. Μητσοτάκη το θέμα της κυβερνησιμότητας των Δήμων, που αποτελεί το βασικό ζητούμενο στη νέα εποχή, καθώς με τον «Κλεισθένη» σε πάρα πολλούς Δήμους δεν θα υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία. Θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις, που να εξασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα των Δήμων, προς όφελος των πολιτών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]