ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Η ανάρτηση για το "λευκό βαν"...η ανησυχία των γονέων ...και η αλήθεια ...

Η  χθεσινοβραδινή ανάρτηση  στο facebook μιας μητέρας  από τα Ιωάννινα  σχετικά με ένα περιστατικό που  συνέβη στο παιδί της στα Καρδαμίτσια κοντά στο δημοτικό σχολείο  , προκάλεσε την ανησυχία των γονιών .
Στην ανάρτησή της   η οποία κoινοποιήθηκε από πάρα  πολλούς χρήστες του facebook  η μητέρα περιέγραψε πως  χθες το βράδυ   γύρω στις 9  κάποιος άγνωστος με άσπρο αυτοκίνητο κλειστού τύπου με καλυμμένες  από ύφασμα τις πινακίδες ,πλησίασε το παιδί της ,του είπε κάτι που δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ,πιάνοντάς τo από τα μαλλιά    με αποτέλεσμα να φοβηθεί και να πέσει από το ποδήλατο,βάζοντας τις φωνές.Όπως ήταν αναμενόμενο  μετά την πληθώρα των  κοινοποιήσεων  το ζήτημα πήρε  γρήγορα διαστάσεις ενώ στα σχόλια   που ακολούθησαν  ο καθένας έδινε την δική του εκδοχή  και εξέφραζε την αγωνία του για το τι πραγματικά  συνέβη .
Ιδιαίτερα το "λευκό βάν" που αναφέρονταν  στη σχετική  ανάρτηση  της μητέρας   θύμισε   στους γονείς όλα όσα κατά καιρούς έχουν γραφτεί γύρω από την ιδιαιτέρως αυτή  διαδεδομένη ιστορία με "πρωταγωνιστή" ένα άσπρο κλειστού τύπου αυτοκίνητο με τους επιβαίνοντες σε αυτό να προσπαθούν  που  αρπάξουν  παιδιά .
Να υπενθυμίσουμε ότι    η ιστορία του "λευκού βαν" που δεν είναι καινούργια  έχει κατά καιρούς εμφανιστεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας από τη Θεσσαλονίκη έως την Κρήτη και από την Αθήνα έως τα Ιωάννινα .
Έπειτα από πολλά μηνύματα και τηλεφωνήματα γονιών ,το epirus-tv-news.gr απευθύνθηκε για το  χθεσινό περιστατικό  στο Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου   .
Τι ακριβώς συνέβη 

Η μικρούλα   μαζί με άλλα παιδιά  χθες το απόγευμα   έκανε ποδήλατο σε γειτονιά των Καρδαμιτσίων .Κάποια στιγμή το παιδί βγήκε απότομα σε μια διασταύρωση και   ο οδηγός ενός  άσπρου και κλειστού αυτοκινήτου  όπως  το περιέγραψε η ίδια στη μαμά της  σταμάτησε απότομα ,κατέβασε το τζάμι   και της είπε κάτι  που δεν μπόρεσε να αντιληφθεί  σε έντονο ύφος .
 Στη συνέχεια ο οδηγός ανέβασε το τζάμι   του αυτοκινήτου του και έφυγε .
Το κοριτσάκι όπως ήταν λογικό φοβήθηκε  και επιστρέφοντας σπίτι περιέγραψε στη μαμά  τι  συνέβη .
Η μητέρα ενημέρωσε την Αστυνομία  με τους αστυνομικούς  να προβαίνουν άμεσα σε αναζήτηση   λευκού αυτοκινήτου στην περιοχή μεταβαίνοντας  φυσικά στο σημείο που έλαβε χώρα το περιστατικό.
Σήμερα το πρωί η μητέρα κλήθηκε από την Αστυνομία και μετέβη στο Τμήμα προκειμένου να καταθέσει για το χθεσινό συμβάν .
Σύμφωνα με την κατάθεσή της  δεν υφίσταται απόπειρα αρπαγής του  παιδιού και δεν έγινε  από μέρους της  καταγγελία για απόπειρα αρπαγής του παιδιού της .
Η φράση   στην ανάρτησή της  "λευκό βαν " πιθανότατα "πυροδότησε" συνειρμούς  σε αρκετούς γονείς  περί απόπειρας αρπαγής του παιδιού ,ενθυμούμενοι  παλιότερες αναρτήσεις γύρω από τη   διαδεδομένη ιστορία στον κόσμο του διαδικτύου .

Σημειώνεται ότι η μαρτυρία    για  καλυμμένες με ύφασμα πινακίδες  στο αυτοκίνητο δεν ανήκει στην μικρούλα αλλά σε κάποιον γείτονα  ,ενώ παρόντες στο συμβάν ήταν  μόνο ανήλικοι και δεν υπάρχει μαρτυρία ενήλικα .
Σε κάθε περίπτωση  οι γονείς οφείλουν να   επικοινωνήσουν στα παιδιά τους  βασικούς κανόνες   ασφαλείας όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού ,ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που είθισται να μαζεύονται σε γειτονιές και να  παίζουν με φίλους τους ,χωρίς όμως να τα τρομοκρατούν ,αφού σύμφωνα με τους ψυχολόγους ο φόβος  είναι ικανός να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα από το μήνυμα για την ασφάλειά τους που θέλουν και οφείλουν να τους μεταδώσουν.
Τέλος για οτιδήποτε περίεργο πέσει στην αντίληψή τους θα πρέπει να απευθύνονται στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα ,εμπιστευόμενοι την Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της που είναι το μοναδικό αρμόδιο για το χειρισμό των όποιων περιστατικών-καταγγελιών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]