376 συλλήψεις στην Ήπειρο τον Μάιο

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Μάιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (376) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -230- (εκ των οποίων -7- διακινητές)
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -34-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -1-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -12- 
Για πλαστογραφίες: -4-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Τελωνειακού Κώδικα» : -2-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -19-
Για ενδοοικογενειακή βία: -4-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -26-
Για παράβαση της Νομοθεσίας «περί αθλητισμού» : -4-
Για παράβαση της Δασικής Νομοθεσίας: -10-
Για προβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και απόπειρα αποπλάνησης παιδιών: -2-
Για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις: -1-
Για ψευδή καταμήνυση: -2-
Για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων: -2-
Για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών: -1-
Για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού: -1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -21-
Εξιχνιάστηκαν:
Είκοσι υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Είκοσι οκτώ υποθέσεις ναρκωτικών
Τρεις υποθέσεις απάτης
Μία υπόθεση όπλων
Δύο υποθέσεις πλαστογραφίας
Έξι υποθέσεις λαθρεμπορίου
Έξι υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν: 
Κάνναβη: -165- κιλά και -353,51- γραμμάρια
Ηρωίνη: -51,46- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια: -65-
Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα): -1,7- γραμμάρια
Δενδρύλλια κάνναβης: -4-
Κυνηγετικά όπλα: -3-
Φυσίγγια: -1.532-
Χειροβομβίδες: -3-
Γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου: -2-
Λαθραίος καπνός: -1- κιλό και -35- γραμμάρια
Χρηματικό ποσό: -8.965- ευρώ
Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: -12-
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -8-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις:
Την (02-05-2019), συνελήφθησαν στην Ελεούσα Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν να μεταφέρουν με όχημα πάνω από (94) κιλά κάνναβης.
Την (5 και 28-05-2019), συνελήφθησαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις,  σε χωριό του Δήμου Νικολάου Σκουφά και στην Εγνατία Οδό, τρία άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών, που προόριζαν για διακίνηση σε περιοχές της Άρτας, των Κεντρικών Τζουμέρκων και των Ιωαννίνων.
Την (07-05-2019), συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, 64χρονος ημεδαπός,  σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, για αποπλάνηση παιδιών, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και πορνογραφία ανηλίκων.
Την (08-05-2019), εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπής μεταλλικών κρουνών άρδευσης από υπαίθριες εγκαταστάσεις του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) στην Βλαχέρνα Άρτας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί ενώ μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε σε κρύπτη και αποδόθηκε στον Οργανισμό.
Την (10, 11, 16 και 17-05-2019), συνελήφθησαν σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις στην Κόνιτσα, στο Πληκάτι και στη Φούρκα Ιωαννίνων, συνολικά επτά αλλοδαποί, για παράνομη συλλογή μεγάλων ποσοτήτων αρωματικών – θεραπευτικών φυτών.
Την (16-05-2019), συνελήφθη στο Καλπάκι Ιωαννίνων, 56χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετάφερε με το αυτοκίνητό του, πάνω από (26) κιλά κάνναβης.
Την (17-05-2019), συνελήφθη στην περιοχή της Αμφιλοχίας Αιτωλοακαρνανίας, 40χρονος δραπέτης φυλακών, ο οποίος μετέφερε με κλεμμένο αυτοκίνητο, έναν 49χρονο μη νόμιμο αλλοδαπό. Επιπρόσθετα, ο 40χρονος δραπέτης ταυτοποιήθηκε και ως δράστης τριών διαδοχικών διαρρήξεων καταστημάτων που έγιναν στο Μαργαρίτι και στο Καρτέρι Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά.
Την (17-05-2019), συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ζευγάρι αλλοδαπών, που προσπάθησε να επιβιβαστεί παράνομα σε πτήση εξωτερικού.
Την (20-05-2019), συνελήφθη στα Ιωάννινα, 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος ενέχεται σε κλοπή καλωδίων χαλκού από επιχείρηση στα Μάρμαρα Ιωαννίνων καθώς και σε διάρρηξη υποσταθμού της Α.Δ.Μ.Η.Ε – Δ.Ε.Η. στην Πεδινή Ιωαννίνων. Κατασχέθηκαν -143- κιλά καλωδίων χαλκού και ένα φορτηγό αυτοκίνητο.
Την (23-05-2019), συνελήφθησαν στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, τρεις ημεδαποί, που μετέφεραν οργανωμένα, με δύο αυτοκίνητα, περίπου (36) κιλά κάνναβης.
Την (23-05-2019), συνελήφθη σε πόλη της Ηπείρου, 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος προσέγγισε, δύο ανήλικα κορίτσια, που κινούνταν πεζά και με ασελγείς χειρονομίες και προτάσεις αποπειράθηκε να προσβάλει τη γενετήσια αξιοπρέπειά τους, ενώ παράλληλα αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να αποπλανήσει τη μία ανήλικη.
Την (24-05-2019), εξιχνιάστηκαν δύο διαφορετικές υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών στην Πρέβεζα και την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, με το πρόσχημα έγκρισης προγράμματος επιδότησης μεγάλου χρηματικού ποσού για τουριστική επιχείρηση και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, τρεις ημεδαποί.
Την (30-05-2019), συνελήφθη στην Ανατολή Ιωαννίνων, 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος σε κοντινή απόσταση από σχολικά συγκροτήματα, προέβη δημοσίως σε ακόλαστες πράξεις.
Συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα ποινικά αδικήματα (κλοπές, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, αγορά, κατοχή και διακίνηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]