Πως θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες στις Εθνικές Εκλογές 2019

Τι αναφέρει για την ψηφοφορία των ετεροδημοτών η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών
Εγκύκλιο σχετικά με την ψήφο των ετεροδημοτών δημοσίευσε το Υπουργείο Εσωτερικών, η οποία αποσαφηνίζει ζητήματα σχετικά με τη διαδικασία της συμμετοχής ετεροδημοτών στην εκλογική διαδικασία.

Οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι των ετεροδημοτών που θα χρησιμοποιηθούν, θα είναι αυτοί που έχουν καταρτιστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, με βάση τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τους ετεροδημότες εκλογείς μέχρι τις 30 Απριλίου 2019.

Από με τον αριθμό των ετεροδημοτών από μία συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια που θα εκφράσουν πρόθεση να ψηφίσουν σε μία άλλη εκλογική περιφέρεια, θα εξαρτηθεί και η κατάρτιση των εκλογικών τμημάτων σε μικτά, δηλαδή εκλογικά τμήματα που συστήνονται για την ψηφοφορία από εκλογείς που κανονικά ψηφίζουν σε διάφορες περιφέρειες και αμιγή, όπου ψηφίζουν μόνον ετεροδημότες από μία συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

Εκτός από τις πληροφορίες αυτές, στην εγκύκλιο συμπεριλαμβάνονται και πληροφορίες για τον καθορισμό των εκλογικών τμημάτων από τους Αντιπεριφερειάρχες, τις εφορευτικές επιτροπές των τμημάτων, τη διαδικασία που ακολουθείται για την ψηφοφορία κ.α.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]