ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μνήμη μάχης της Βρυτζάχας 2019

Ο Σύλλογος Απανταχού Κατοίκων Ζωτικού "Η ΒΡΥΤΖΑΧΑ", σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Ζωτικού, τον Δήμο Δωδώνης και τον Δήμο Σουλίου, σας προσκαλεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην ετήσια εκδήλωση μνήμης της μάχης των Σουλιωτών στη Βρυτζάχα, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου και ώρα 1 μ.μ. στη θέση "Λιβάδι" στο Ζωτικό.

Φέτος συμπληρώνονται 219 χρόνια από τη νικηφόρα μάχη των Σουλιωτών στη Βρυτζάχα, εναντίον των επεκτατικών δυνάμεων του Αλή Πασά, στου οποίου τα σχέδια για την κατάκτηση του Σουλίου, οι Σουλιώτες αντέταξαν την αδιαπραγμάτευτη προάσπιση του αγαθού της ελευθερίας. Η μάχη στη Βρυτζάχα, τα μεσάνυχτα της 12ης Ιουνίου του 1800, αποτέλεσε ορόσημο για την καθυστέρηση της επέλασης του Αλή Πασά στα σουλιώτικα χώματα και αιώνιο σύμβολο πίστης στα ιδανικά του έθνους μας.

Σας καλούμε ώστε να αποτίσουμε μαζί τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ένδοξους αγωνιστές και υπερασπιστές της πίστης και της πατρίδας στα ηρωικά χώματα του Σουλίου και της Λάκκας Σουλίου.

Πληροφορίες για την εκδήλωση, θα βρείτε στη συνημμένη πρόσκληση του Δήμου Δωδώνης. Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα παρακάτω βίντεο από τις εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών:
1) 2016: https://www.youtube.com/watch?v=AAAOqK1wJqs
2) 2017: https://www.youtube.com/watch?v=y4mRDhYGu-0
3) 2018: https://www.youtube.com/watch?v=bHiWg-4OrFo

Σύλλογος Απανταχού Κατοίκων Ζωτικού "Η ΒΡΥΤΖΑΧΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]