Ήπειρος:Καλοκαίρι 2019 ...με φόντο γαλάζιο και κρυστάλλινα νερά![βίντεο]

Πρώτη μέρα του καλοκαιριού σήμερα  ,ένα καλοκαίρι που θα το ζήσουμε και φέτος στις πανέμορφες και πεντακάθαρες παραλίες της Ηπείρου!
Υπενθυμίζεται ότι   η Γαλάζια Σημαία θα κυματίζει φέτος σε 8 παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Ειδικότερα ,σύμφωνα με τη Δημ.Ραδιοφωνία της περιοχής  στο Δήμο Πρέβεζας γαλάζια σημαία θα έχουν η Κυανή Ακτή, το Μονολίθι, η ακτή Τσούκες που βρίσκεται στο Κανάλι, η ακτή Πλατάνια στην Καστροσυκιά και η ακτή «Μέγα Άμμος» στο Βράχο, ενώ στο Δήμο Πάργας η γαλάζια σημαία θα κυματίζει στη Λούτσα, στο Βάλτο/Parga Beach Resort και στην Αμμουδιά.

Η Παραλία με τον Μοναδικό Βράχο Μονολίθι Πρεβέζης

Η γαλήνη μιας απέραντης αμμουδιάς  που συνδιάζεται με το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας είναι το πρώτο αυθόρμητο συναίσθημα  καθώς ατενίζαμε την παραλία του Μονολιθίου  μόλις  λιγα χιλιόμετρα απο την Αρχαία πόλη της Νικόπολης. κοντά στη πόλη της Πρέβεζας.

Σε πολλά σημεία της ακτής επιβλητικοι ευκάλυπτοι χαρίζουν τη σκιά τους στους παραθεριστές και στους κατασκηνωτές ενός οργανωμένου κάμπινγκ που υπάρχει στην περιοχή.
Θα συναντήσετε  επίσης  αρκετά beach bar και ένα φημισμένο κτηριακό συγκρότημα που καλύπτει σχεδόν όλες τις ανάγκες ενός  επισκέπτη.

Το όνομα Μονολίθι , το πήρε η παραλία από μια συστάδα παραλιακών βράχων σε απόσταση 10μ από την ακτή .Οι βράχοι αυτοί προεξείχαν 1μ περίπου από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι το έτος 1943, οπότε Ιταλοί και Γερμανοί στρατιώτες, για ψυχαγωγία, βομβάρδισαν με όλμους το βράχο και τον έσπασαν, με κατάληξη σήμερα να είναι ύφαλος στο επίπεδο των υδάτων

Η μεγάλη της έκταση,η εύκολη πρόσβαση και οι διάσπαρτες εγκαταστάσεις της δίνουν  ένα σημαντικο πλεονέκτημα αφού  μπορεί να είναι επισκέψιμη από άτομα κάθε ηλικίας. Θα την συναντήσετε 10  χιλιόμετρα νορειοδυτικά από την πόλη της Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]