Ηγουμενίτσα:Συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για μια καλύτερη πόλη

«Συνεργασία  του Δήμου Ηγουμενίτσας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής ποιότητας και τη βιωσιμότητα της πόλης»
Πολύ παραγωγική και με χρήσιμα συμπεράσματα ήταν η συνάντηση στελεχών του Δήμου Ηγουμενίτσας με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας. Η συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννη Λώλου και στελεχών από το Δήμο με τον Καθ. Χρυσόστομο Στύλιο και την ερευνητική του ομάδα του Εργαστηρίου Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής, από το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επισφράγισε τη συνέχεια της ήδη πολύ καλής μεταξύ τους συνεργασίας σε θέματα που αφορούν την αναβάθμιση της πόλης με τη αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.
Η συνάντηση είχε σαν κεντρικό θέμα την πόλη της Ηγουμενίτσας και την υιοθέτηση καινοτόμων εργαλείων  από τους τοπικούς φορείς για την κατάρτιση και ανάπτυξη των ικανοτήτων τους ως μέτρο πρόληψης για την περιβαλλοντική επιβάρυνση αλλά και τη διατήρηση των φυσικών θαλάσσιων πόρων, που είναι από τις βασικές επιταγές της  Γαλάζιας Ανάπτυξης (Blue Growth), κύριο αντικείμενο της στρατηγικής της Ευρώπη. Το θέμα αυτό πραγματεύεται το Έργο ECOPORTIL - Environmental Protection of Areas Surrounding Ports using Innovative Learning Tools for Legislation» στο πλαίσιο του «INTERREG Βαλκανική-Μεσόγειος 2014-2020» (www.ecoportil.eu), στο οποίο το Τμ. Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι επικεφαλής εταίρος.
Η συζήτηση εστίασε επίσης στο Σχέδιο Μεταφοράς Χαμηλού Ανθρακικού Αποτυπώματος, το οποίο θα δημιουργήσει η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την υποστήριξη του Δήμου. Η συγκεκριμένη μελέτη είναι πάρα πολύ σημαντική για το Δήμο διότι θα εμπεριέχει ολοκληρωμένες προτάσεις για τη βελτίωση της κινητικότητας των ανθρώπων και των αγαθών που σχετίζονται με τις ροές κρουαζιέρας και το πώς θα γίνει πιο ελκυστική η πόλη στους τουρίστες της κρουαζιέρας διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη βιωσιμότητάς της. Η μελέτη αυτή υλοποιείται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου LOCATIONS- INTERREG Mediterranean (www.locations.interreg-med.eu) 
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Καθ. Χρυσόστομο Στύλιο και την ερευνητική του ομάδα, η οποία είναι σε στενή συνεργασία με το Δήμο με στόχο την αξιοποίηση από πλευράς Δήμου και άλλων τοπικών φορέων των Νέων Τεχνολογιών, Ευφυών μεταφορών και τη μετατροπή της Ηγουμενίτσας σε μία Έξυπνη πόλη βασισμένη στα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]