Ιωάννινα:Με επιτυχία η ημερίδα για το ρόλο και τη συμβολή της ΕΛ.ΑΣ στη καθημερνή ζωή των ΑμεΑ

Ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία»

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, πραγματοποίησε Ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία», την Παρασκευή 3 Μαΐου, το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής», στα Ιωάννινα, στην οποία συμμετείχαν σύλλογοι και φορείς, αστυνομικό προσωπικό καθώς και πολίτες.
Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, σε συνέχεια της κοινωνικής πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και την ανάδειξη του ουσιαστικού ρόλου και της συμβολής του Σώματος στην καθημερινή ζωή των συνανθρώπων μας, με αναπηρία.
Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη, συμμετοχή και συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία, της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑΜΕΑ Κυψέλη Ιωαννίνων, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Μέριμνα καθώς και των συλλόγων ατόμων με αναπηρία που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Κατά την έναρξη της ημερίδας, αναγνώστηκε χαιρετισμός της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη.


Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, στην εναρκτήρια ομιλία του επισήμανε ότι η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται θεσμικά, ηθικά και ανθρώπινα, με σεβασμό, κατανόηση και βαθιά ενσυναίσθηση, δίπλα στους συμπολίτες μας με αναπηρία, παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση στην καθημερινότητά τους, με έμφαση την ενίσχυση της προσβασιμότητας τους σε όλους τους χώρους, αποσκοπώντας σε ίσα δικαιώματα και ίσες ελευθερίες με τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, χαιρετισμό απεύθυναν η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη, ο Πανοσιολογιότατος Πατήρ Ιωήλ, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Μάξιμου και η Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων σε θέματα Πρασίνου, Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας – Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών Θεμάτων, Ελένη Βασιλείου.
Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης η Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ Κυψέλη Ιωαννίνων και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ηπείρου & Βορείων Ιονίων – Νήσων ΑμεΑ, Μαρία Σκανδάλη καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων – Κηδεμόνων ΑμεΑ, Σπύρος Ζουμπουλίδης.
Εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από:
τον κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων  με Αναπηρία – ΕΣΑμεΑ & Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία – EDF, με θέμα εισήγησης: «Ισότητα στην πράξη: Τα άτομα με αναπηρία στο προσκήνιο»
την κα Μαρία Κύρκου, κοινωνική λειτουργό (MSc), ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, με θέμα εισήγησης: «Η συμβολή της κοινότητας στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία»
την κα Λούλα Δ. Βέρμπη, παιδίατρο – αναπτυξιολόγο, αντιπρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ Κυψέλη Ιωαννίνων, μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, με θέμα εισήγησης: «Συσχετισμός βιωματικής εμπειρίας ατόμων ΑμεΑ και βασικής νομοθεσίας προσβασιμότητας, μέσα από τα αποτελέσματα καταγραφής της στάσης του γενικού πληθυσμού Ιωαννίνων από τον Σύλλογο ΑμεΑ Κυψέλη Ιωαννίνων»
τον  Αστυνομικό Υποδιευθυντή Γεώργιο Αζέλη, Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και την Αστυνόμο Α’ Αθηνά Βαγγέλη, Προϊσταμένη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων & Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με θέμα εισήγησης: «Καθημερινότητα – προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία – Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας, ο Θεματικός Περιφερειάρχης με αρμοδιότητα θέματα πολιτισμού και παιδείας Ιωάννης Λάζος, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, Αρχιπύραρχος Θωμάς Ρίζος, εκπρόσωπος της VIIIης Μ/Π Ταξιαρχίας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης (Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι), ο Ιατροδικαστής Άρτας Γεώργιος Σιώζος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων ατόμων με αναπηρία, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.
Επίσης, παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, Ταξίαρχος Πάρις Νίκου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, Ταξίαρχος Ευάγγελος Αναγνωστάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Ταξίαρχος Θεόδωρος Αθανασόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικός Διευθυντής Φώτιος Ντίνης, αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών ενώσεων εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]