Ιωάννινα:Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εργασίες για το Πρότυπο Νηπιαγωγείο στους στρατιωτικούς φούρνους


Τη Δευτέρα ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής ενός Πρότυπου Νηπιαγωγείου στο κέντρο της πόλης, στο οικόπεδο των πρώην «Στρατιωτικών Φούρνων». Ένα έργο προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ που ο Δήμος έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ.
 Με απόφαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, τη Δευτέρα 3 Ιούνιου ξεκινά μια σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων προκείμενου να ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες το εργοτάξιο της εταιρίας που αναδείχτηκε ανάδοχος στο σχετικό διαγωνισμό.
Με αφορμή την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Νηπιαγωγείου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, δήλωσε τα εξής:
«Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων των δημοτών. Ένα τέτοιο είναι η ανέγερση του νέου νηπιαγωγείου που θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές αποτελώντας ουσιαστικά πρότυπο
Μεθοδικά και κυρίως αποτελεσματικά ολοκληρώσαμε τη διαδικασία παραχώρησης του οικοπέδου στο Δήμο Ιωαννιτών α
πό το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) και μελετήσαμε την κατασκευή ενός πρότυπου νηπιαγωγείου, ώστε να ανταποκριθούμε σε πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.
Ξεκινά η κατασκευή και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να αποδώσουμε στην κοινωνία των Ιωαννίνων μια ακόμα σχολική μονάδα, άκρως αναγκαία στο πυκνοδομημένο κέντρο της πόλης».

Ένα Νηπιαγωγείο πρότυπο
Να υπενθυμίσουμε πως ο Δήμος Ιωαννιτών ενέταξε το έργο στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» και στον άξονα προτεραιότητας «Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας» με προϋπολογισμό 1,9 εκ. ευρώ.
Το νέο έργο αφορά την ανέγερση κτιρίου επιφάνειας 654,84 μ2, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου επιφάνειας 367,14 μ2, καθώς και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την πλήρη λειτουργία του νηπιαγωγείου.
Διασφαλίστηκε τόσο η ελεύθερη και ανεμπόδιστη προσβασιμότητα σε όλους τους κύριους χώρους του κτιρίου - περιβάλλοντος χώρου, όσο και ο τρόπος διαφυγής ατόμων με αναπηρία ή/και εμποδιζόμενων ατόμων, συμπεριλαμβανομένων χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων, από το κτίριο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση της κατασκευή του νηπιαγωγείου αφορούν τον ευρύτερο πληθυσμό της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς θα  υπάρξει αποσυμφόρηση των υπόλοιπων Νηπιαγωγείων στο κέντρο της πόλης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις εργασίες
Προκειμένου να εγκατασταθεί το εργοτάξιο για την έναρξη εργασιών από τη Δευτέρα 3  Ιούνιου μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιούνιου απαγορεύεται η κυκλοφορία, η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, πλην έκτακτων αναγκών για το τμήμα της οδού Ελένης Ζωγράφου από Λ. Δωδώνης έως την συμβολή της με την οδό Ακαδημίας.
Επίσης στο ίδιο διάστημα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στη Λ. Δωδώνης παραπλεύρως της οδού Ελ. Ζωγράφου, ενώ επιτρέπεται η κίνηση των εργοταξιακών οχημάτων της ανάδοχης εταιρείας με κατεύθυνση από τη Λ. Δωδώνης (από το ρεύμα καθόδου της Λ. Δωδώνης προς το κεντρική πλατεία) προς την οδό  Ελ. Ζωγράφου, από το ύψος της Κωστή Παλαμά έως την Ελ. Ζωγράφου.
Τόσο η απαγόρευση της κυκλοφορίας  όσο και η εκτροπή της θα γίνει με την κατάλληλη εργοταξιακή σήμανση. Τέλος η κίνηση των πεζών θα γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή μέσω εργοταξιακής σήμανσης όπου απαιτείται.     
Μετά το πέρας των εργασιών οι οδοί θα  τεθούν ξανά σε κυκλοφορία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]