ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Να δοθεί τώρα λύση ...στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της "Μέριμνας"

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ
ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΡHΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΥΣΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
Η Μ.Κ.Ο ΜΕΡΙΜΝΑ δραστηριοποιείται από το 2001 λειτουργώντας πάνω από 11 προνοιακές δομές που καλύπτουν πάγιες και καθημερινές ανάγκες
συμπολιτών μας διαφόρων ηλικιών.  Πρόκειται για τις ευάλωτες ομάδες ηλικιωμένων, παιδιά προσχολικής ηλικίας τυπικής ανάπτυξης αλλά και δομές παιδιών με δυσκολίες. Βρεφονηπιακούς σταθμούς που έχουν στην ευθύνη τους την ενσωμάτωση και την συνεκπαίδευση ΑΜΕΑ παιδιών. Κάποια από αυτά τα παιδιά απασχολούνται στις απογευματινές δομές ΚΔΑΠ.
Στην διοίκηση της ΜΕΡΙΜΝΑΣ, ανάμεσα σε άλλους, συμμετέχουν ο Δήμος Ιωαννιτών, η περιφέρεια Ηπείρου, το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ αλλά και η Μητρόπολη Ιωαννίνων. Φορείς που διαχειρίζονται σε ετήσια βάση εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Παρόλο που όλα τα προηγούμενα χρόνια διαφημίζονταν από τις τοπικές αρχές σαν το «σπουδαίο τους έργο», στην πραγματικότητα οι δομές αυτές πάντα αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την χρηματοδότηση, πράγμα που δημιουργούσε μια κατάσταση ανασφάλειας και αβεβαιότητας για τις οικογένειες των παιδιών αλλά και για τους εργαζόμενους.
Τα τελευταία χρόνια, το είδαμε αυτό ακόμα πιο έντονα, όταν η διοίκηση της ΜΕΡΙΜΝΑΣ όλο και περισσότερο φορτώνει στις πλάτες των εργαζομένων το κόστος της λειτουργίας των δομών.
Με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που όλο και μειώνονται σε διάρκεια, φτάσαμε σήμερα να μιλάμε για συμβάσεις 10 μήνες, κρατώντας στην ουσία ομήρους τους εργαζόμενους των δομών που δεν γνωρίζουν αν θα μπορούν σε λίγους μήνες να εργάζονται.
Μειώθηκαν οι ώρες εργασίας μας από 8ωρο σε 6ωρο χωρίς κανείς αρμόδιος να διευκρινίζει αν υπαγόμαστε σε εργασιακό καθεστώς δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου. 
Η διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιείδιάφορες συμβάσεις με στόχο να χτυπάει συνεχώς τα εργασιακά μας δικαιώματα, με αποκορύφωνα το κόψιμο των Δώρων και των Επιδομάτων αδείας το 2011 και 2012.
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το ότι οι νέες προσλήψεις γίνονται με συμβάσεις έργου (μπλοκάκια) , εργαζόμενους δηλαδή χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα.
Με λίγα λόγια, όσο περνάνε τα χρόνια, τα εργασιακά μας δικαιώματα έχουν γίνει λάστιχο, και υποτάσσονται πλήρως στην οικονομική κατάσταση της ΜΚΟ.
Όλα τα παραπάνω φανερώνουν ότι η λειτουργία των δομών αυτών δεν είναι σε καμία περίπτωση εξασφαλισμένη Δεν μας επιτρέπουν να προσφέρουμε απρόσκοπτα τις απαιτητικές υπηρεσίες που έχουν ανάγκη τα παιδιά που έχουμε στην ευθύνη μας
Τα προηγούμενα χρόνια οι εργαζόμενοι, πείστηκαν ότι πρέπει να σκύψουν το κεφάλι, να δείξουν κατανόηση και ανοχή. Κάναμε και κάνουμε θυσίες για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τις δομές της ΜΕΡΙΜΝΑΣ σε λειτουργία, έχοντας απέναντι μας όλους τους υπευθύνους φορείς που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην υπάρχει καμία απολύτως στήριξη των εργαζομένων του χώρου.
Σήμερα όμως βγάλαμε ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα. Όσο σκύβουμε το κεφάλι για να περάσουν τα δύσκολα, τα πράγματα γίνονται χειρότερα.
Οι τελευταίες εξελίξεις είναι που μας ξεσήκωσαν καθώς η διοίκηση της ΜΕΡΙΜΝΑΣ με προκλητικό τρόπο μας δήλωσε:
Πως πρέπει να βρούμε (εμείς οι εργαζόμενοι) πόρους για να μπορεί να συνεχίσει η λειτουργία των δομών. Μας ζήτησαν μάλιστα να πάμε οικονομικά πλάνα, για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πληρωμή της μισθοδοσίας μας!!!!
Ότι είναι άδικο να υπάρχουν εργαζόμενοι με μπλοκάκια και με συμβάσεις, οπότε θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι με μπλοκάκια (ίσοι προς το χειρότερο δηλαδή)
Σε ερώτησή μας αν υπαγόμαστε σε εργασιακό καθεστώς δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, η απάντησή τους ήταν «Αν μάθετε πείτε μας και εμάς.»
Μας εκβιάζουν πως αν συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αναδρομικά που δικαιούμαστε και μας χρωστάνε, υπάρχει περίπτωση οι δομές να κλείσουν
Τα παραπάνω είναι μόνο κάποια παραδείγματα που δειχτούν την προκλητική στάση που κρατάει η διοίκηση απέναντι μας,  αλλά και την απαξίωση που δείχνουν προς τις συγκεκριμένες. Αυτή είναι η πρόοδος που ευαγγελίζονται. Αυτή είναι η ανάπτυξη για την οποία καμαρώνουν όλοι μαζί.
Ρωτάμε:
Είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να μην μπορέσουν να χρηματοδοτούνται οι δομές των βρεφονηπιακών το επόμενο διάστημα; Αν ναι, τι μέτρα θα πάρει η διοίκηση και οι τοπικές αρχές που έχουν στην ευθύνη τους την λειτουργία των δομών;
Πως είναι δυνατόν ο Δήμος Ιωαννιτών να καμαρώνει για τα πλεονάσματα των ταμείων του, την ώρα που δεν είναι δεδομένο αν θα συνεχίσουν νε λειτουργούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί για ΑΜΕΑ παιδιά στην πόλη μας;
Η ίδια δημοτική αρχή δεν ήταν που χάρισε σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιοεκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα σε μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής για να «μη χτυπηθεί η επιχειρηματικότητα»; Για τους βιομήχανους υπάρχουν λεφτά αλλά για τους εργαζόμενους και το ΑΜΕΑ όχι;
Η περιφέρεια Ηπείρου που καθημερινά και μπροστά στην προεκλογική περίοδο καμαρώνει για τα εκατοντάδεςεκατομμύρια ευρώ που διαχειρίζεται, γιατί δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της λειτουργίας των τόσο απαραίτητων δομών της ΜΕΡΙΜΝΑΣ;
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσιάζει των εαυτό της σαν το «προοδευτικό πυλώνα», που δήθεν στηρίζει τους αδύναμους και τα ΑΜΕΑ, γιατί συνεχίζει να μην παίρνει την ευθύνη της λειτουργίας αυτών των δομών;

Η προκλητική απάντηση που παίρνουμε είναι ότι οι δαπάνες για την ΜΕΡΙΜΝΑ, δεν είναι «επιλέξιμες». Δεν τους περισσεύουν λεφτά γιατί τα δίνουν όλα για την ενίσχυση των μεγάλων βιομηχάνων, των μεγάλων ξενοδόχων, για τους «δανειστές» και γενικά για όλους εκτός από τον λαό και τις ανάγκες του.  Αυτή είναι η πολιτική τόσο της Ε.Ε και των κυβερνήσεων, όσο και των τοπικών αρχών όλα τα προηγούμενα χρόνια.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ
Αυτή την φορά οι εργαζόμενοι θα βάλουμε μπροστά τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών που αφορά το θέμα της ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Καλούμε τους συλλόγους γονέων ΑΜΕΑ παιδιών να πάρουν τώρα θέση, να συστρατευτούν μαζί μας στο δίκαιο αγώνα μας. Ο αγώνας μας αφορά όλο το λαό της πόλης. Παλεύουμε όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τα παιδιά των δομών.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ:

Να μπει τέλος στo απαράδεκτο καθεστώς των ΜΚΟ. Να περάσει η ευθύνη της ΜΕΡΙΜΝΑΣ στα χέρια του κράτους, να δοθεί άμεσα χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τον Δήμο. Να μπει τέλος στην βάρβαρη αντιμετώπιση των παιδιών σαν “Voucher” που θα φέρουν χρήματα στην δομή.
Οι εργαζόμενοι να υπαχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο, με σταθερούς όρους εργασίας για να μπει τέλος στην αβεβαιότητα και στην ανασφάλεια.  Κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει με μπλοκάκι. Να μπορέσουμε επιτέλους να προσφέρουμε απρόσκοπτα τις υπηρεσίες μας.
Να  πολλαπλασιαστούν τώρα οι δομές της ΜΕΡΙΜΝΑΣ, με την αντίστοιχη χρηματοδότηση, για να καλυφτούν οι πολλοί μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.
Πλήρως δημόσια και δωρεάν παροχή των υπηρεσιών της μέριμνας και πρόνοιας για όποιον τις έχει ανάγκη.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]