ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ:Συνάντηση με τους κατοίκους του ιστορικού κέντρου

Συνάντηση με τους κατοίκους του ιστορικού κέντρου

Με αντιπροσωπεία κατοίκων, επιχειρηματιών και εργαζομένων του ιστορικού κέντρου και της ευρύτερης περιοχής συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι της Κοινότητας Ιωαννίνων.
Η συνάντηση έγινε μετά το υπόμνημα 242 κατοίκων και επιχειρηματιών το οποίο αφορούσε στα σοβαρά προβλήματα της περιοχής.
Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για τις παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης, οι οποίες αποσκοπούν στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων και στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής.
Αυτό τονίστηκε και στη συνάντηση με τους κατοίκους ενώ επισημάνθηκε ότι συγκεκριμένα αιτήματα των κατοίκων είναι απολύτως δίκαια και μπορούν να ικανοποιηθούν άμεσα και με μικρό κόστος.
 Εκ μέρους της παράταξης μίλησε στα μέσα ενημέρωσης η Βίκυ Κώστα σημειώνοντας ότι στην πόλη υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια όπως αυτά των παλιών λεωφορειακών σταθμών και του Ασύλου Ανιάτων για τα οποία έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις. 
 «Επισημάναμε έγκαιρα με τις  παρεμβάσεις  μας τα προβλήματα αυτά   και διαμορφώσαμε  συγκεκριμένες προτάσεις  για την αναβάθμιση  των περιοχών  στην οποία σημαντικό ρόλο θα  διαδραματίσει  η αξιοποίηση των παραδοσιακών κτιρίων  που ανήκουν στον Δήμο αλλά και σε ιδιώτες.
       Είναι γεγονός ότι  η  περιοχή   γύρω από τα παλιά ΚΤΕΛ  μετα την απομάκρυνσή τους έχει  περάσει σε μία φάση παρατεταμένης παρακμής και  δυστυχώς δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον  για την αναβάθμισή της. Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στην   Ζωσιμαδών και στην  ΚΑ Φεβρουαρίου αποτελούν  εστίες  μόλυνσης   και κινδύνων. Είναι μία εικόνα που δεν αξίζει  στην πόλη μας. 
     Για τα θέματα αυτά  ο επικεφαλής της παράταξης  μας συναντήθηκε με την  διοίκηση του   Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Στην συνάντηση  διευκρινίστηκε ότι τα κτίρια αυτά δεν είναι ιδιοκτησίας του ΚΤΕΛ. Ανήκουν σε τέως οικοδομικό συνεταιρισμό και έχουν δικαιούχους- ιδιώτες. Η θέση μας  είναι ότι ο δήμος μπορεί να προχωρήσει σε παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την καθαριότητα και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στη γύρω περιοχή. Θα επιδιώξουμε ο Δήμος  να έλθει  σε επικοινωνία και σε συνεργασία με τους δικαιούχους ώστε να υπάρξει ένα σχέδιο αξιοποίησης των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην καρδιά του αστικού ιστού της  πόλης.
     Θεωρούμε ότι το νομικό πλαίσιο παρέχει την δυνατότητα του ελέγχου της υγιεινής   και  της ασφάλειας της περιοχής  και ως προς τους ιδιώτες  για να τηρούν τις υποχρεώσεις τους για  τις ιδιοκτησίες τους», τόνισε.
Εκ μέρους της παράταξης υιοθετούνται οι  προτάσεις των κατοίκων  για τα πεζοδρόμια της οδού Ζωσιμαδών, Ασωπίου, Ρήγα Φεραίου και Σίνα και άλλων,  την υπογειοποίηση κάδων, την αναβάθμιση του  φωτισμού  της περιοχής    και  τις πολιτιστικές παρεμβάσεις , προτάσεις που  μπορούν   να υλοποιηθούν άμεσα  και με μικρό κόστος.    Στα πλαίσια της  επικαιροποίησης της κυκλοφοριακής μελέτης  μπορεί να διευκολυνθεί η αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας της περιοχής με την  ρύθμιση της στάθμευσης  των οχημάτων μόνο στην  μία πλευρά οδό Ασωπιού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]