ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ντροπή για το Σύλλογο ΟΤΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ η στάση της πλειοψηφίας

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Συνάδελφοι,
Η  «Τρόικα» του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως ξεκίνησε τη θητεία της, έτσι και την τελειώνει. Όπως αλλοίωσε τη θέληση των εργαζομένων συγκροτώντας προεδρείο ενώ δεν ήταν πρώτη δύναμη, και τώρα πάλι αρνείται να εφαρμόσει τις  αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης-του ανώτερου οργάνου του Συλλόγου- και να αντιμετωπίσει τους συμβασιούχους της κοινωφελούς εργασίας ως ισότιμα μέλη.
Συγκεκριμένα  με τις υπογραφές και των 3 παρατάξεων, μαγείρεψαν λίστες με τις οποίες απαγορεύουν στους συμβασιούχους της κοινωφελούς εργασίας να ψηφίσουν, τις οποίες μάλιστα επιχείρησαν να παραδώσουν στην εφορευτική επιτροπή ως μητρώο μελών.  Επιχειρούν να αφήσουν χωρίς συνδικαλιστική έκφραση το πιο ευάλωτο τμήμα μας,  τους μακροχρόνια ανέργους που βρίσκουν μια κακοπληρωμένη δουλειά για λίγους μήνες δίπλα μας. Ακριβώς ότι θέλουν και οι δήμαρχοι : εξαθλιωμένους κακοπληρωμένους εργαζόμενους που δεν έχουν δικαίωμα να μιλήσουν.
Η πλειοψηφία του Σωματείου, και στο θέμα των συμβασιούχων, κάνει ιστορική κωλοτούμπα επιπέδου Τσίπρα και κατηγορεί τη ΔΑΣ ΟΤΑ, επειδή με την αταλάντευτη θέση της στο πλάι των συμβασιούχων τιμά την ιστορία του Συλλόγου μας, και εκθέτει διπλά τους «αγωνιστές» της πλειοψηφίας. 
Την ίδια ώρα αρνούνται και τη δεύτερη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης : να συμμετέχουν στις εκλογές όσοι εργαζόμενοι πληρώσουν το 20% των οφειλών από συνδρομές, με την υποχρέωση να διακανονίσουν το υπόλοιπο. Θέλουν το σωματείο να καταντήσει  κουφάρι, φάντασμα του σωματείου ΟΤΑ Ιωαννίνων που έδινε μαζικές και δίκαιες μάχες.
Προσπαθούν να καθορίσουν ποιοι θα ψηφίσουν ώστε να παραμείνει η εργοδοτική πλειοψηφία στη διοίκηση του σωματείου,  γι αυτό και δεν παρέδωσαν το μητρώο μελών στην εφορευτική επιτροπή ως όφειλαν. 
Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε! Θα μας βρουν απέναντι!  Απέναντι σε κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλλει τη σιωπή στους χώρους δουλειάς, απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να μας αποκόψει από τους συναδέλφους μας, απέναντι στην προσπάθεια να αποδυναμώσουν οι αγώνες μας ώστε να επιβληθούν με μεγαλύτερη ευκολία οι αντιλαϊκές αποφάσεις. 
Γιάννενα 7 Μάη 2109

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]