Ιωάννινα:Αυλαία με Βάκχες για την Έκφραση


Την Πέμπτη 16 Μαίου ανοίγει την αυλαία, για έκτη συνεχόμενη χρονιά ,το φεστιβάλ Θεάτρου της Έκφρασης. Οι σπουδαστές των εργαστηρίων του Θεάτρου θα παρουσιάσουν τις θεατρικές τους δημιουργίες, σε μια θεατρική γιορτή που θα κρατήσει ως και τα τέλη Ιουνίου.
Το φεστιβάλ ανοίγει με ένα από τα πιο γνωστά έργα του Ευριπίδη, από το Γ΄ έτος της υποκριτικής. Με διάθεση πειραματισμού, εστιάζοντας στο λόγο και την σωματική έκφραση, η ομάδα προσεγγίζει την αιματοβαμμένη τραγωδία των Βακχών αναζητώντας διαύλους, με τους οποίους το θεατρικό κείμενο μπορεί να επικοινωνηθεί στο κοινό με ταυτόχρονα κλασικό αλλά και νεωτεριστικό τρόπο.Το έργο ξεκινά με το θεό Διόνυσο, όπου καταφθάνει στην Θήβα, με έναν "Θίασο" γυναικών, τις Βάκχες. Έρχεται για να τιμωρήσει το βασιλιά Πενθέα και όλους τους Θηβαίους, γιατί τολμούν να τον αμφισβητούν και να αρνούνται τη θεική του υπόσταση. Ο Διόνυσος τρελαίνει τις Θηβαίες, και ως μαινάδες τις στέλνει να κατοικούν στον Κιθαιρώνα, ενώ μεταμορφωμένος πείθει τον Πενθέα να πάει στο βουνό και να λάβει την τιμωρία του. Εκεί ξεκινά ένα παιχνίδι εξουσίας, όπου ο θύτης μετατρέπεται σε θύμα, και το αντίστροφο.
Τη Σκηνοθεσία- Διασκευή κειμένου- Σκηνογραφία- Μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει η Κατερίνα Βασιλείου ενώ στους ρόλους εμφανίζονται οι  Λανάρης Θανάσης, Τέλης Ιωάννης, Ζησίδη Βάσω, Τορουνίδη Άρτεμης, Τζουλάφη Ντέμυ, Τσαμπά Νατάσα, Μπότη Λίνα, Ευθυμίου Σέβη, Κόκκινου Άννα- Μαρία. Την αφίσα έχει επιμεληθεί ο Ρέκατας Μιχάλης, ενώ στο χειρισμό ήχου-φωτισμού βρίσκεται ο  Μακρυγιάννης Γιώργος

Θα δοθούν τρεις παραστάσεις, μία την Πέμπτη 16 Μάη στις 21: 30, και άλλες δύο το
Σάββατο 18 Μάη στις 19:00 και 21:30. Η γενική είσοδος είναι στα 5 ευρώ.
Τηλέφωνα κρατήσεων: 2651554505- 6907500710

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]