Ζίτσα:Βραβεία στους μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων για τις επιδόσεις τους στην ανακύκλωση

Βραβεία στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων  του Δήμου για
τις επιδόσεις τους στην ανακύκλωση

Τους μαθητές των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο σχολικό διαγωνισμό «Πάμε Ανακύκλωση» στο πλαίσιο του προγράμματος “Followgreen”, βράβευσε ο Δήμος Ζίτσας σε εκδήλωση που οργάνωσε την Τρίτη (07/05/2019) το πρωί στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ελεούσας.
Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου πλημμύρισε από παιδικές φωνές, που για δύο και πλέον ώρες στη διάρκεια της εκδήλωσης, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις.
 Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 18 σχολεία (10 Δημοτικά και 8 Νηπιαγωγεία) του Δήμου Ζίτσας και η ανταπόκριση των παιδιών ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Σε διάστημα έξι (6) μηνών οι 915 μαθητές με τη βοήθεια των γονέων και των εκπαιδευτικών τους, κατάφεραν να συλλέξουν και να ανακυκλώσουν πάνω από 3 τόνους υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, μπαταρίες). 
«Εσείς τώρα γνωρίζετε, θα πρέπει να μάθετε και τους μεγάλους, τους γονείς σας», είπε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, απευθυνόμενος στους μικρούς μαθητές κατά την τελετή βράβευσης και τους προέτρεψε να συνεχίσουν την προσπάθεια.
Να σημειωθεί πως ο Δήμος Ζίτσας τα τελευταία χρόνια, με σαφή κατεύθυνση και ενδιαφέρον στα περιβαλλοντικά ζητήματα και ιδιαίτερα στη διαχείριση των απορριμμάτων έχει αναπτύξει σειρά δράσεων σε συνεργασία με την Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε πρωτοβουλίες ανακύκλωσης.
Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε την εφαρμογή  του καινοτόμου προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και επιβράβευσης των πολιτών για την ανακύκλωση, «Followgreen». Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Δήμου η οποία θα συνεχιστεί για ολόκληρο το 2019, έχει ως στόχο να ενώσει τους πολίτες, τα σχολεία και τις τοπικές επιχειρήσεις.
Ο Σχολικός Διαγωνισμός υλοποιήθηκε από τον Δήμο Ζίτσας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση A/βμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Αξιοποίησης (ΕΕΑΑ) Α.Ε., το πρόγραμμα αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει», την ΑΦΗΣ Α.Ε. και την Αειφορική Ηπείρου.
Τα σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ήταν τα εξής:
2/Θ Δημοτικό Σχολείο Κληματιάς, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας, Δημοτικό Σχολείο Ζίτσας, Δημοτικό Σχολείο Ροδοτοπίου, 2/Θ Δημοτικό Σχολείο Βουτσαρά,   Δημοτικό Σχολείο Βουνοπλαγιάς, Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας «Γρηγόριος Παλιουρίτης» και Δημοτικό Σχολείο Ζωοδόχου.
Νηπιαγωγείο Αγίου Ιωάννη, Νηπιαγωγείο Ζίτσας, Νηπιαγωγείο Ροδοτοπίου, Νηπιαγωγείο Κληματιάς, 2/Θ Νηπιαγωγείο Βουνοπλαγιάς, 2/Θ Νηπιαγωγείο Ελεούσας, Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης, 2ο Νηπιαγωγείο Ελεούσας και Νηπιαγωγείο Βουτσαρά.
Στην εκδήλωση επιβραβεύτηκε η προσπάθεια όλων, με την απονομή επαίνων, ενώ τα σχολεία που διακρίθηκαν έλαβαν  δώρα για τις σχολικές τους μονάδες από το Δήμαρχο και τους εκπροσώπους της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης και της Αειφορικής Ηπείρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]