378.629 Ηπειρώτες στις κάλπες

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές και 378.629 Ηπειρώτες  καλούνται με την ψήφο τους την προσεχή Κυριακή να συνδράμουν για το καλό του τόπου   και την ισχυρή παρουσία της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο .
Ήπειρος
Περιφερειακές εκλογές -Συμμετέχουν 8 παρατάξεις 


9 υποψήφιοι για τον Δήμο Ιωαννίνων


 Συνολικά στους 18 δήμους διεκδικούν 80 παρατάξεις .
Στην Πρέβεζα, 7 οι υποψηφιότητες για τον Δήμο ,6 στον Δήμο Άρτας ,4 στον Δήμο Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών ,στο νομό Ιωαννίνων ψηφίζουν 171.126, στο νομό Άρτας ψηφίζουν 79.368 εκλογείς ,στο νομό Πρέβεζας 67.248 και στη Θεσπρωτία 60.887.

Στον Νομό Ιωαννίνων καθορίστηκαν 506 εκλογικά τμήματα. Τα 293 από αυτά θα λειτουργήσουν ως διπλά εκλογικά τμήματα με ενιαίο αριθμό και ένδειξη Α για εκείνα στα οποία θα γίνουν οι Ευρωεκλογές και  οι Περιφερειακές εκλογές και ένδειξη Β για εκείνα στα οποία θα γίνουν οι Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές. Τα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα θα είναι ενιαία (με εγγεγραμμένους ψηφοφόρους έως τριακόσιους) και θα γίνουν σε ενιαίο χώρο και οι τέσσερεις εκλογές.
Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους στον Νομό Ιωαννίνων ανέρχονται σε 171.126 βασικοί εκλογείς, 493 ετεροδημότες (οι οποίοι θα ψηφίσουν μόνο στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019) και 61 κοινοτικοί εκλογείς που ψηφίζουν σε όλες τις εκλογές. Συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων 171.680 άτομα.
Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7.00πμ. και θα τελειώσει στις 7.00μμ.

Ως προς τις Ευρωεκλογές όλοι οι εκλογείς σημειώνουν έως τέσσερις (4) σταυρούς προτίμησης.
Ως προς τις Περιφερειακές εκλογές όλοι οι εκλογείς του Νομού Ιωαννίνων σημειώνουν έως τέσσερις (4) σταυρούς προτίμησης.
Ως προς τις Δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε μόνο για Δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο. Ο αριθμός των σταυρών προτίμησης εξαρτάται από τον αριθμό των Δημοτικών Συμβούλων που εκλέγει η κάθε Δημοτική Ενότητα (πρώην Καποδιστριακός Δήμος ή Κοινότητα) που αποτελεί εκλογική περιφέρεια για τις Δημοτικές εκλογές. Σε εκλογικές περιφέρειες που εκλέγουν έως και τρεις δημοτικούς συμβούλους ο εκλογέας σημειώνει 1 σταυρό. Από τέσσερις έδρες και πάνω σημειώνει  έως τρεις (3) σταυρούς. όλοι οι εκλογείς, σε όλους του Δήμους ανεξάρτητα από τον αριθμό των σταυρών προτίμησης για υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της εκλογικής τους περιφέρειας μπορούν, εάν θέλουν, να θέσουν κι ένα (1) σταυρό σε κάποιο υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο  από άλλη εκλογική περιφέρεια.
Ως προς τις Κοινοτικές εκλογές ψηφίζουμε σε χωριστή κάλπη για συμβούλιο της Κοινότητας για Κοινότητες με πληθυσμό άνω των τριακοσίων κατοίκων ή για εκπρόσωπο της Κοινότητας για Κοινότητες με πληθυσμό κάτω των τριακοσίων κατοίκων. Για το συμβούλιο της Κοινότητας σημειώνουμε έως δυο (2) σταυρούς ενώ για εκπρόσωπο της Κοινότητας έναν (1) σταυρό.
Εάν σε κάποιο ψηφοδέλτιο σημειωθούν περισσότεροι σταυροί  από τους προβλεπόμενους, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.     

Υπενθυμίζεται ότι            για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών , τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:

Γραφεία Ταυτοτήτων

Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 και 01 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00
Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 και 02 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00
Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους)

Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 και 01 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.30 έως 18.00
Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 και 02 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00                                         
Παράλληλα με Απόφαση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα- Σιδηροπούλου,  ξεκίνησε από χθες 23 του Μάη η επιστροφή , των αδειών οδήγησης ,των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος .

Για τη διευκόλυνση των πολιτών ,οι διελεύσεις σε όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα είναι ελεύθερες την Κυριακή 26 του Μάη και την Κυριακή 2 του Ιούνη 00:00  έως 24:00

Όσον αφορά τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους,  θα είναι ελεύθερη η διέλευση τους από τους σταθμούς διοδίων  από   σήμερα Παρασκευή  24 Μαΐου στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 27 Μαΐου  στις 24:00 μ.μ., καθώς και από την Παρασκευή  31 Μαΐου  στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στις 24:00 μ.μ.. Σημειώνεται, ότι η διέλευση χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του Δικαστικού Αντιπροσώπου και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας τους.

Όλοι οι αρμόδιοι υπάλληλοι   εργάζονται  με πυρετώδεις ρυθμούς προκειμένου να ανταπεξέλθουν  στην  ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής .

φωτό αρχείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]