Ν.Έξαρχος στην Ηγουμενίτσα:ΣΥΡΙΖΑ&ΝΔ συνδιαμόρφωσαν τον εργασιακό μεσαίωνα...

Τον ψευτοκαβγά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη για την 7ήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων σχολίασε χθες 14/5 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής  του ΚΚΕ Νίκος Έξαρχος και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Ηγουμενίτσα:
«Αποτελεί εμπαιγμό για τους εργαζόμενους της Θεσπρωτίας και όλης της Ηπείρου να εμφανίζεται Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπιστής τους απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν συνδιαμορφώσει από κοινού με την ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια.
Αυτό επιβεβαιώνει και η πείρα των εργαζομένων στην εστίαση, στα καφέ – μπαρ και τα ξενοδοχεία της περιοχής σας, στην εμφιάλωση νερού, στα πτηνοσφαγεία, της Ηπείρου, όπου η 7ημερη εργασία ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πραγματικότητα εδώ και χρόνια.
Με την πολιτική τους καταστρέφουν κάθε οικογενειακό προγραμματισμό των λαϊκών οικογενειών. Στην κυριολεξία χάνει η μάνα το παΐδι και το παΐδι την μάνα.
Υπονομεύουν την υγεία των εργαζομένων, αφού η κατάργηση του 8ωρου στην πράξη με την διευθέτηση του εργασίμου χρόνου, τους στερεί την δυνατότητα της ξεκούρασης, της αναπλήρωσης των μυϊκών και πνευματικών δυνάμεων τους.
Η εντατικοποίηση, η εφταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων η διεύρυνση των εργολαβικά εργαζομένων που τους φέρονται σαν δεύτερης και τρίτης κατηγορίας ανθρώπους με πετσοκομμένα δικαιώματα και διαρκή ανασφάλεια, αυτά είναι τα πρότυπά τους, είτε με "σοσιαλδημοκρατική" είτε με "νεοφιλελεύθερη" απόχρωση.
Οι επιχειρηματικοί όμιλοι μπορεί να είναι απόλυτα ικανοποιημένο από το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ μοιάζουν με δυο σταγόνες νερό όσον αφορά την προσήλωσή τους στην καπιταλιστική κερδοφορία, στην "ανταγωνιστικότητα" της οικονομίας.
Οι εργάτες όμως πρέπει να ρίξουν μαύρο και στους δύο, να ταυτίσουν την ψήφο τους με τα ταξικά τους συμφέροντα, ψηφίζοντας ΚΚΕ στις εκλογές, δίνοντας έτσι δύναμη στη δύναμή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]