Άρτα: «Αρτινών Συνεργασία» Εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο

Με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία»
ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Παράσταση νίκης στις 26 Μαΐου η λαοθάλασσα που δημιουργήσατε σήμερα»
Με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που κατακλείστηκε από συμπολίτες πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία», με επικεφαλής το Χρήστο Τσιρογιάννη. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση όλων των υποψηφίων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων και δόθηκε σύνθημα νίκης για τις εκλογές της 26ης Μαΐου.
«Σήμερα η παρουσία σας εδώ στέλνει ένα σαφές μήνυμα: είναι μια παράσταση νίκης για τις εκλογές στις 26 του μήνα. Αυτή η λαοθάλασσα που έχετε δημιουργήσει στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου, μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε για την μεγάλη μας νίκη, αλλά και στέλνει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: να σταματήσουν επιτέλους κάποιοι τα παιχνίδια τους… στις πλάτες των Αρτινών και να μην ονειρεύονται οφίτσια και καρέκλες… Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα στον πολίτη λέγοντας του την αλήθεια και κοιτώντας τον στα μάτια. Εμείς βάλαμε τις βάσεις για την Άρτα της υπερηφάνειας και της προόδου. Είναι στο χέρι μας να χτίσουμε πάνω σ΄ αυτές τις βάσεις. Για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Πάμε όλοι μαζί δυνατά και ενωμένοι! Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! Η Άρτα αλλάζει και είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας!» ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Και συνέχισε: «Ζητούμε μια ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή στις 26 του Μάη. Ζητούμε από τους συμπολίτες μας να μας εμπιστευθούν για μια δεύτερη θητεία, έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε τα έργα που εμείς οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε και ξεκινήσαμε. Για να εκλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους δημοτικούς συμβούλους, έτσι ώστε να έχουμε μια ισχυρή πλειοψηφία, για να μπορούμε να υλοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα για το Δήμο και τους συμπολίτες μας, για να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πρόοδο του τόπου μας, για να μην κάνουμε ασκήσεις …ισορροπίας και να μην γινόμαστε έρμαιο λαϊκίστικων τακτικών… Για να μην μείνει η Άρτα στάσιμη, αλλά η Άρτα μας να πάει μπροστά! Και αυτό θα γίνει μόνο εάν στη διοίκηση του Δήμου είναι η «Αρτινών Συνεργασία», διότι έχουμε δείξει ότι και ξέρουμε και θέλουμε και μπορούμε! Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν την προσπάθειά μας, το έργο μας, το όραμά μας και τις προθέσεις μας και για αυτό θα μας εμπιστευθούν για μια δεύτερη θητεία. Και κοιτάζοντας τους στα μάτια τους λέμε: ότι θα τους δικαιώσουμε για την επιλογή τους. Άλλωστε, τους δικαιώσαμε ήδη μια φορά. Το 2014, όταν τους κοιτάξαμε στα μάτια και τους ζητήσαμε να μας εμπιστευθούν. Και εμείς τι κάναμε; Υλοποιήσαμε πάνω από το 95% των όσων δεσμευθήκαμε!  Και μάλιστα, σε μια θητεία με περιορισμό προσλήψεων λόγω Μνημονίων, Με 70% κάτω σε πόρους από το κράτος, με capital control και με την πρόσκληση για το πρώτο έργο του ΕΣΠΑ να ανοίγει 3 χρόνια αφού αναλάβαμε. Και αν με τέτοιες δυσκολίες κάναμε πάνω από το 95% των όσων δεσμευθήκαμε, άραγε, μπορείτε να φανταστείτε, τι μπορούμε να κάνουμε εάν λυθούν μόνο τα μισά από τα παραπάνω προβλήματα; Την απάντηση την αφήνω σε εσάς…».
«Τολμάμε να συγκριθούμε!»
Παράλληλα, ο κ. Τσιρογιάννης στην ομιλία του υπογράμμισε ότι μέσα σε αυτή τη θητεία έγιναν πάρα πολλά, για αυτό και «εμείς τολμάμε να συγκριθούμε! Να συγκριθούμε στα έργα ανάπτυξης, όπου θυμίζουμε ότι μέσα σε μια 5ετία δρομολογήσαμε όλα τα μεγάλα θέματα, όπως την Οριοθέτηση και την Αντιπλημμυρική προστασία του Αράχθου, το ΞΕΝΙΑ, το Επιχειρηματικό Πάρκο, το Μόνιμο Εκθεσιακό Κέντρο, το Ιστορικό Δημαρχείο, τη Γεφύρωση του Αράχθου, το Ειδικό και το Μουσικό Σχολείο και δεκάδες ακόμη θέματα που για χρόνια ήταν άλυτα για την Άρτα και την πήγαιναν πίσω».

»Να συγκριθούμε στην κοινωνική μέριμνα, όπου μεταξύ άλλων έχουμε δημιουργήσει νέες δομές για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η Δομή Σίτισης, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κέντρο Κοινότητας,  προχωρήσαμε σε στοχευμένη μείωση των τελών έως και 100% σε Δήμο και ΔΕΥΑ, ενώ Θεσπίσαμε το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Να συγκριθούμε στην καθημερινότητα, στην οποία να θυμίσουμε ότι έχουμε κάνει εκατοντάδες μεγάλες παρεμβάσεις σε πράσινο και καθαριότητα, κάνουμε καθημερινές τεχνικές εργασίες σε όλο το εύρος του Δήμου, συντηρούμε τα σχολεία μας  με πάνω από 1.5 εκ. ευρω να έχουμε επενδύσει σε αυτά, δημιουργήσαμε 40 παιδικές χαρές σε όλο το Δήμο, λειτουργήσαμε  νέους αθλητικούς χώρους, όπως το Τ9 στους Κωστακιούς, λύσαμε το πρόβλημα με το Κολυμβητήριο, του οποίου εντάξαμε στο ΕΣΠΑ την ενεργειακή αναβάθμιση και πλέον θα μένει ανοικτό όλο το χρόνο».
»Τολμάμε και ζητάμε να συγκριθούμε στον τουρισμό. Σε έναν τομέα που καταστήσαμε πραγματικό πυλώνα της τοπικής μας οικονομίας, με τις επισκέψεις να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο όπως μαρτυρά και η κίνηση του Πάσχα. Στον τουρισμό που, όταν αναλάβαμε, δεν υπήρχε καν τμήμα τουρισμού στο Δήμο και πλέον η περιοχή μας ακούγεται στο πανελλήνιο, αλλά και διεθνώς μέσα από τις μεγάλες εκθέσεις που συμμετέχουμε. Πηγαίνουμε μπροστά στον τουρισμό έχοντας δημιουργήσει ιστοσελίδα αποκλειστικά για την τουριστική προβολή, διοργανώνοντας fam trips με ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους που χθες και σήμερα ήταν στην Άρτα, έχοντας ολοκληρωμένα θεματικά έντυπα και ενισχύοντας την δικτύωση με άλλες περιοχές για να αναπτύξουμε τον θρησκευτικό τουρισμό».
»Να συγκριθούμε στον πρωτογενή τομέα και στην προώθηση των αγροτικών μας προϊόντων;
Με τα 50 χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων που ξεκινούν αυτές τις ημέρες και ενισχύουν σημαντικά την αγροτική μας οικονομία. Και αυτά τα 50 χιλιόμετρα δεν χρεώνουν ούτε ένα ευρώ τον Αρτινό πολίτη, τη στιγμή που η προηγούμενη δημοτική αρχή ήθελε να πάρει δάνειο 5 εκ. ευρώ χρεώνοντας τους πολίτες για τα ίδια ακριβώς έργα!
Με την καλή συντήρηση και βατότητα των αγροτικών δρόμων
Με την προώθηση στην Αθήνα και από την επόμενη περίοδο στο εξωτερικό της Γιορτής Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς που εμείς αναβιώσαμε το 2014,
Με τη στήριξη της τοποθέτησης αυτομάτων αποχυμωτών πορτοκαλιού σε Άρτα και Αθήνα
Με την διαρκή στήριξη των ανθρώπων της υπαίθρου μέσα από ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις.
»Είναι ακόμη πολλοί οι τομείς στους οποίους μπορούμε να συγκριθούμε. Και φυσικά δεν φοβόμαστε να συγκριθούμε με κανέναν και τους προκαλούμε για αυτό… Και συνεχίσαμε:
Με το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου μας, και με ένα πλεόνασμα πάνω από 700.000 ευρώ που μας δίνει τη δυνατότητα για νέα έργα προς όφελος των πολιτών,
Με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα ο συμπολίτης, 
Με την δημιουργία θέσεων εργασίας τόσο μέσα από τις κοινωνικές δομές που φτιάξαμε
όσο και με την δρομολόγηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας, με το οποίο θα δώσουμε ανάσα στον ιδιωτικό τομέα και ώθηση στην τοπική οικονομία
Με την μετατροπή της Άρτας σε μια πόλη με πανελλήνια αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα που ενισχύουν τον τουρισμό,  όπως ο «Δρόμος του Γιοφυριού», η Βυζαντινή Άρτα, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, ο Διάπλους του Αμβρακικού κ.α.
Με την αναβάθμιση μιας Πανελλήνιας Έκθεσης που επί των ημερών μας τριπλασιάστηκε σε έκταση και συμμετοχή και αποτελεί θεσμό για όλη την Ελλάδα πλέον, ενώ ενισχύει σημαντικά την τοπική μας οικονομία.
 «Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς»
Κλείνοντας, ο κ. Τσιρογιάννης υπογράμμισε: «Με δεδομένο ότι έχουμε δρομολογήσει μέσα σε 5 χρόνια όλα τα μεγάλα έργα για τα οποία υπάρχουν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, στόχος μας είναι να δώσουμε έμφαση στην ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση της καθημερινότητας για όλους, Κυρίαρχη θέση στην ατζέντα μας έχει η διαρκής ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς δυστυχώς, η κρίση πλήττει πολλούς συμπολίτες μας, ενώ δεν ξεχνάμε φυσικά τον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί ένα κυρίαρχο πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή μας. Επίσης, θα δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα και στην προώθηση των τοπικών μας προϊόντων και θα εστιάσουμε με συγκεκριμένες αναπτυξιακές παρεμβάσεις στον ποταμό Άραχθο, στον Αμβρακικό Κόλπο και στη Λίμνη Πουρναρίου».
»Έχω ξαναπεί και το εννοώ, ότι στην προσπάθεια για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν την ανάπτυξη της Άρτας, δεν περισσεύει κανείς  και τα προβλήματα του τόπου μας είναι κοινά και δεν έχουν χρώμα. Στόχος μας είναι όλοι οι Αρτινοί να δουλέψουμε μεθοδικά, με σχέδιο, με όραμα και με αγάπη για τον τόπο, έτσι ώστε η περιοχή μας να αναπτυχθεί, να ενισχυθεί η τοπική μας οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για όλους. Η Άρτα χρειάζεται ανθρώπους με γνώση, με εμπειρία, με θέληση αλλά και με ικανότητες. Εμείς λέμε ότι ως συνδυασμός «Αρτινών Συνεργασία» και ξέρουμε, και θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της Άρτας και να χαράξουμε την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Αρταίων. Θέλουμε μια αξιοβίωτη Άρτα. Μια Άρτα που θα πάρει τη θέση που της αξίζει. Για εμάς και τα παιδιά μας. Πάμε όλοι μαζί δυνατά και ενωμένοι! Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! Η Άρτα αλλάζει και είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας!» κατέληξε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]