ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας:Χωρίς γάντια οι διασώστες ...μεταφορά καρδιοπαθών σε καρέκλα ..& έλλειψη προσωπικού σε Τομείς [βίντεο]

Χωρίς γάντια οι διασώστες 
Τα γάντια ,το απαραίτητο εργαλείο για τη δουλειά των διασωστών , αποτελεί είδος προς εξαφάνιση   στο ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας.
Ο κ.Αλέξανδρος Ζέρβας  πρόεδρος  του Σωματείου Εργαζομένων  μιλώντας στο epirus-tv-news.gr περιέγραψε   την καθημερινή δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι διασώστες αφού αναγκάζονται είτε να "ζητιανεύουν" τα γάντια από τα νοσοκομεία είτε να τα αγοράζουν οι ίδιοι ,θέλοντας να προστατέψουν τους  εαυτούς τους αλλά και τους ασθενείς από μικρόβια και μεταδοτικές ασθένειες.
Το  κώλυμα που έχει αφήσει χωρίς γάντια τους διασώστες βρίσκεται στην κεντρική διοίκηση  και    το ζήτημα έχει χαθεί στα" γρανάζια" της γραφειοκρατίας, της αδιαλλαξίας και της απαξίωσης  ,με τους διασώστες να φτάνουν στα όριά τους  . ...

Το  εν λόγω  όμως πρόβλημα  δεν είναι το μοναδικό που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας .
Υπενθυμίζεται ότι πανελλαδικά οι διασώστες απέχουν από τις δευτερογενείς μεταφορές (εξιτήρια ,επανεξετάσεις και επιστροφές από τα ΤΕΠ )με το ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας να δίνει το δικό του "παρών" στην  πανελλαδική  αυτή κινητοποίηση .
"Εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε φορτωθεί τα εξιτήρια και τις επανεξετάσεις και ο ρόλος του ΕΚΑΒ δεν είναι αυτός ,παρά  αποκλειστικά και μόνο τα επείγοντα περιστατικά " εξήγησε ο κ.Ζέρβας,σημειώνοντας πως οι διασώστες έχουν επιφορτιστεί και με τη δουλειά των νοσοκομείων  που τα περισσότερα διαθέτουν οδηγούς  , μη θέλοντας  ωστόσο να αναλάβουν αυτό το κόστος ,επιβαρύνουν το ΕΚΑΒ ,με τον κίνδυνο κάποιο ασθενοφόρο που απασχολείται σε χρόνιο περιστατικό να λείψει από ένα επείγον σήμα ,να ελλοχεύει ...

Ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας αναφέρθηκε και στις κατηγορίες που δέχονται για αυτή την κινητοποίησή τους σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
"Μας κατηγορούν πως σπρώχνουμε το ΕΚΑΒ στον ιδιωτικό τομέα.Εμείς προχωρήσαμε σε αυτή τη "βελούδινη" μορφή κινητοποίησης επειδή σεβόμαστε την κοινωνία που μας έχει καταξιώσει ,αφού έχουμε αφήσει   μόνο τα εξιτήρια από τις κλινικές ενώ εξυπηρετούμε κανονικά τους νεφροπαθείς ,τους καρκινοπαθείς , τις αιμοκαθάρσεις και τους παραπληγικούς.Και οι ιθύνοντες αρκεί να μεριμνήσουν για τη λύση των προβλημάτων μας κατηγορούν  ως "τσιράκια" της αντιπολίτευσης ..."
Ο κ.Ζέρβας αναφέρθηκε και στα ιδιωτικά ασθενοφόρα  που υπάρχουν στα Ιωάννινα ,επισημαίνοντας πως  δεν είναι λίγες οι φορές που το ΕΚΑΒ  έχοντας λάβει  ανώτερες  εντολές  αναγκάζεται να μεταφέρει περιστατικά από την περιφέρεια στο κέντρο   ,κάνοντας τη δουλειά που οφείλει  να παρέχει στους πελάτες του  το εκάστοτε ιδιωτικό θεραπευτήριο και παρά το   γεγονός ότι το θέμα έχει τεθεί στην κεντρική διοίκηση ,επικρατεί σιγή ιχθύος και σε αυτό το πρόβλημα....

Διακομιδές  καρδιολογικών περιστατικών από την Κέρκυρα στα Ιωάννινα ,σε καρέκλα...
Ένα  ακόμη  πρόβλημα που ταλανίζει το ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας είναι οι διακομιδές από την Κέρκυρα .
Το νησί των Φαιάκων δεν έχει επαρκή αριθμό ασθενοφόρων και έτσι  καθημερινά ένα ασθενοφόρο μεταβαίνει από τα Ιωάννινα στην Κέρκυρα για να διακομίσει περιστατικά ,με τον κ.Ζέρβα να  γνωστοποιεί πως κάποια καρδιολογικά περιστατικά διακομίζονται σε καρέκλα συνοδού!
Το  συγκεκριμένο ζήτημα  παρόλο που το γνωρίζει και η τοπική διεύθυνση και η κεντρική   παραμένει ανοιχτό ,με τον κ.Ζέρβα να σημειώνει:
' Η απάντηση που έχουμε πάρει γι αυτό το θέμα ; Ολόκληρο ΕΚΑΒ θα αποτανθεί σε επιστημονική επιτροπή γιατρών να μας απαντήσει αν μπορεί να γίνει διακομιδή καρδιολογικού περιστατικού σε καρέκλα ασθενούς"

 Toμείς στο Μεσοπόταμο και στο Βουργαρέλι  με τρία άτομα 
Οι νέοι τομείς  ΕΚΑΒ που συστάθηκαν  στο Μεσοπόταμο και στο Βουργαρέλι δε μπορούν να σταθούν με 3 άτομα  ,υπογράμμισε ο  πρόεδρος  του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας.
"Εμείς από τη μια χαρήκαμε που άνοιξε ο Τομέας αλλά αυτοί οι τομείς για να λειτουργήσουν σωστά πρέπει να επανδρωθούν " είπε ο κ.Ζέρβας υπογραμμίζοντας πως οι διασώστες του  ΕΚΑΒ στην πόλη των Ιωαννίνων έχουν από την πλευρά τους  συμβάλλει τα μέγιστα .....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]