ΕΚΑΒ: Από την Καστοριά ...στα Ιωάννινα 44χρονος που έσωσαν οι"άγγελοι των δρόμων"

 -Υπερβαίνουν τις δυνάμεις τους και τις όποιες  καθημερινές  δυσκολίες και σώζουν ανθρώπινες ζωές...

-Αυτός είναι ο  ρόλος τους ,γι αυτόν εκπαιδεύτηκαν και αυτόν υπηρετούν οι Εκαβίτες σε όλη την Ελλάδα .

-Είναι οι "άγγελοι των δρόμων "που  δυστυχώς  άδικα  κάποιες φορές  γίνονται αποδέκτες παραπόνων   και επιθετικών συμπεριφορών..

Ένα ακόμη περιστατικό  ήρθε να προστεθεί στη λίστα ζωής που χαρίζουν οι  Εκαβίτες ,αυτή τη φορά στην Καστοριά,όπου κατάφεραν ανάταξη καρδιακής ανακοπής που υπέστη 44χρονος μοτοσικλετιστής .
Εκαβίτες ,ασυρματικό κέντρο και νοσοκομείο της Κοζάνης έπειτα από συντονισμένες ενέργειες κατόρθωσαν να σταθεροποιήσουν αιμοδυναμικά τον 44χρονο  ο οποίος διακομίσθηκε  σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων για περαιτέρω αξιολόγηση και αποθεραπεία.


Το περιστατικό περιγράφει στη σελίδα του στο facebook το ΕΚΑΒ Καστοριάς:

"Ανάταξη καρδιακής ανακοπής από το ΕΚΑΒ Καστοριάς.
Ο ασθενής ήταν aνδρας 44 ετών τουρίστας από το εξωτερικό που βρέθηκε στην πόλη της Καστοριάς και κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Υπηρεσία .
Ο ασθενής ανέφερε προκάρδιο άλγος και πόνο στο αριστερό χέρι, με συνοδά συμπτώματα γρίπης και κόπωσης  και  κατά την διάρκεια της διακομιδής του στο Νοσοκομείο έχασε τις αισθήσεις του και διαγνώστηκε ανακοπή καρδιάς με απινηδώσιμο ρυθμό. 
Χάρη στις ενέργειες και στην άμεση αντίδραση των διασωστών με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και την χρήση απινιδωτή ο ασθενής επανήλθε σε ρυθμό συμβατό με την ζωή .
Με συντονισμένες ενέργειες από το ασυρματικό κέντρο της Κοζάνης ενημερώθηκε άμεσα το Νοσοκομείο και τέθηκε σε συναγερμό και αναμονή το προσωπικό του Τμήματος επειγόντων περιστατικών ,νοσηλευτές αλλά και ομάδα αναισθησιολόγων και καρδιολόγων . 
Το αποτέλεσμα ήταν αργά το βράδυ και πλέον αιμοδυναμικά σταθερός και σε πολύ καλή κατάσταση να διακομισθεί με το ΕΚΑΒ Καστοριάς σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων για περαιτέρω αξιολόγηση και αποθεραπεία.
Ο ίδιος ήταν σε θέση να  ευχαριστήσει   του διασώστες όπως και όλη η ομάδα των φίλων του που ήταν συνεχώς δίπλα του .
Είναι μια ομάδα φίλων που ταξιδεύουν με μοτοσυκλέτες σε όλη την Ευρώπη και απλά έκαναν μια στάση " ζωής " στην Καστοριά .
Του ευχόμαστε καλή ανάρρωση και ελπίζουμε να τον δούμε σύντομα αναβάτη και υγιή."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]