ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:3ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών


3Ο ΘΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το 3ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών θα πραγματοποιηθεί από 30 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2019 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με συνδιοργανωτές το Μουσείο Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (HELGRAMED) και το Σύνδεσμο Επαγγελματιών Μεταξοτυπών Ελλάδος (FESPA Hellas), με την υποστήριξη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Αναπληρωτής Πρύτανη Καθηγητής κ. Μηνάς Πασχόπουλος και μέλη ο επιστημονικός
συνεργάτης του Μουσείου Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών Δρ. Γεώργιος Βλάχος, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας κ. Σταμάτης Μερσινιάς, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας κ. Νίκος Αναστασόπουλος, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης κ. Χριστόδουλος Γκαλτέμης, και ο Πρόεδρος της HELGRAMED Δρ. Μάριος Τσιγώνιας.
Το 3ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών αποτελεί τη συνέχεια των επιτυχημένων διοργανώσεων του 1ου και 2ου Θερινού Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών και του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γραφικών Τεχνών, που πραγματοποιήθηκαν το 2017 και 2018. Τα προσφερόμενα εργαστήρια είναι 1. Μεταξοτυπία, 2. Βιβλιοδεσία, 3. Χαλκογραφία, 4. Φωτογραφία και 5. Υβριδικές εκτυπώσεις και διαχείριση χρώματος.
Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν κατά την εγγραφή τους να επιλέξουν μέχρι 3 εργαστήρια που επιθυμούν να παρακολουθήσουν με σειρά προτίμησης. Κάθε εργαστήριο έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και κάθε συμμετέχων θα παρακολουθήσει 2 εργαστήρια (δύο ημερών). Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια θα κατανεμηθούν σε ομάδες δράσης όπου μαζί με τους Εκπαιδευτές θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες προώθησης και προβολής του Μουσείου Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών στην Πόλη των Ιωαννίνων κατά το τριήμερο 4-6 Ιουλίου 2019.
Το κόστος παρακολούθησης των δυο αντικειμένων του εργαστηρίου ορίζεται στα 150€ και περιλαμβάνει τα γεύματα στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου, την ημερήσια εκδρομή στα αξιοθέατα της Ηπείρου, τα δίδακτρα, το κόστος των υλικών των εργαστηρίων, το αποχαιρετιστήριο δείπνο το Σάββατο 06/07/2019, καθώς και τη μεταφορά τους από Αθήνα – Ιωάννινα και Ιωάννινα – Αθήνα για όσους ξεκινήσουν από την Αθήνα. Για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν στέγασής τους στην Εστία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εφόσον το αιτηθούν με την εγγραφή τους.
Οι θέσεις του θερινού εργαστηρίου είναι σαράντα πέντε (45) συνολικά ενώ για κάθε εργαστήριο υπάρχει μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων των 10 ατόμων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο e-mail bookofgraphicarts@gmail.com του Βιβλίου Γραφικών Τεχνών που έχει αναλάβει τις Δημόσιες Σχέσεις του Θερινού Εργαστηρίου (υπεύθυνη η κ. Μαρία Αντωνοπούλου διαθέσιμη τις εργάσιμες ημέρες από 9:00 – 14:00 στο 210 9930324). Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας που θα αποδεικνύεται από την ημερομηνία αποστολής του αιτήματος συμμετοχής.
Για το Πρόγραμμα (δήλωση συμμετοχής και άλλες πληροφορίες) του 3ου Θερινού Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών μπορείτε να ενημερώνεστε στην ιστοσελίδα της HELGRAMED (www.helgramed.gr).

Περισσότερες Πληροφορίες:
Γεώργιος Βλάχος, gvlachos@teiath.gr
Σταμάτης Μερσινιάς, smersin@cc.uoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]