ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Στις 26 Μάη με δυνατό ΚΚΕ ο λαός και η νεολαία να κάνουν τη διαφορά


Άρθρο του Γρηγόρη Αναγνώστου

Στις 26 Μάη με δυνατό ΚΚΕ ο λαός και  η νεολαία να κάνουν τη διαφορά
Απομένουν λιγότερες από δυο εβδομάδες για τις εκλογές της 26ης Μάη, όπου ο λαός θα κληθεί να ψηφίσει τόσο για την ΕΕ, όσο και για την Τοπική Διοίκηση.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιχειρούν να αποσυνδέσουν τις τοπικές εκλογές από τις ευρωεκλογές, μέσω των κάθε λογής «ανεξάρτητων» - «ακομμάτιστων» συνδυασμών, που προβάλλουν την προσωπική ψήφο έναντι της πολιτικής ψήφου, λες και η τοπική διοίκηση είναι κάτι που βρίσκεται έξω από τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ και της κεντρικής διοίκησης.
Η πείρα που συγκεντρώνεται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια κάνει θρύψαλλα όλους τους παραπάνω ισχυρισμούς. Από κοινού στο Ευρωκοινοβούλιο σοσιαλδημοκράτες, ευρωσκεπτικιστές, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, κλπ θεσμοθέτησαν και στήριξαν όλο το αντιδραστικό πλαίσιο για την τοπική διοίκηση. Στήριξαν τους μειωμένους προϋπολογισμούς, προώθησαν την ανταποδοτικότητα για δήμους και περιφέρειες, τη φοροληστεία, την είσοδο των ιδιωτών σε διάφορους τομείς των δήμων (πχ καθαριότητα, ΧΥΤΑ, κλπ), το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, προωθούν την εγκληματική λογική «κόστους – οφέλους» σε ό,τι έχει να κάνει με τα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά έργα, με τραγικές συνέπειες για το λαό, όπως φανερώθηκε από τις πλημμύρες στον κάμπο της Άρτας πριν από δυο χρόνια, τις πλημμύρες στη Μάνδρα, τη φωτιά στο Μάτι.
Οι  ίδιοι που συμφώνησαν σε όλα τα παραπάνω στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι που τα στήριξαν και τα ψήφισαν και στην ελληνική Βουλή. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κι από κοντά τα υπόλοιπα αστικά κόμματα τσακώνονται για το ποιος μπορεί να παίξει το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Σε συνθήκες που η λαϊκή οικογένεια καθημερινά δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, εκείνοι αυξάνουν ολοένα και περισσότερο τα κέρδη τους. Η «νέα εποχή» για την οποία μιλάνε και η «δίκαιη ανάπτυξη» στον πυρήνα τους έχουν τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πως αυτοί θα βγάζουν ολοένα και περισσότερα, στις πλάτες του λαού. Δεν είναι τυχαίο ότι παράλληλα με τις νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού που δίνει ψίχουλα (σε σχέση με το πόσα πήρε τα προηγούμενα χρόνια), ανακοινώθηκε η μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων και μια σειρά από άλλα μέτρα κομμένα και ραμένα στις ανάγκες τους.
Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση πρωτοστάτησαν όλα αυτά τα χρόνια στην αποκάλυψη αυτών των σχεδιασμών. Αντιτάχθηκαν με την ψήφο και με τη δράση τους σε αυτό το αντιλαϊκό οπλοστάσιο. Μπήκαν μπροστά στους αγώνες του λαού. Αξίζει να θυμηθεί κανείς πως μόνο το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων από τα πλημμυρισμένα χωριά του Αράχθου και με ερωτήσεις και παρεμβάσεις στη Βουλή και στην Ευρωβουλή ανέδειξαν τα ζητήματα των αποζημιώσεων από τις καταστροφές, την ανάγκη για τα απαραίτητα έργα ώστε να προστατευτούν τα σπίτια και η αγροτική παραγωγή. Βρέθηκαν στο πλευρό των απολυμένων της ΒΙΚΗ, του Αμβροσιάδη, των καθαριστριών στο Νοσοκομείο της Άρτας απαιτώντας την  επαναπρόσληψή τους, την απαλλαγή των απολυμένων από τα δημοτικά τέλη. Βρέθηκαν στο πλευρό  των μεταναστών εργατών γης. Οι κομμουνιστές εκλεγμένοι στους δήμους της Άρτας, στην Περιφέρεια Ηπείρου, στη  Βουλή, βρέθηκαν στην  πρώτη γραμμή των αγροτικών κινητοποιήσεων ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ που ξεκληρίζει τους αγρότες, ενάντια στις αυξήσεις στο πετρέλαιο και στην υπερφορολόγηση.
Πρωτοστάτησαν στους αγώνες της νεολαίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας, ανέδειξαν τις ελλείψεις, τα προβλήματα στα σχολεία της περιοχής, στο ΤΕΙ. Στάθηκαν στο πλευρό των προσφύγων –αποτέλεσμα των πολέμων και των επεμβάσεων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ - ΕΕ στους οποίους συμμετέχει η Ελλάδα - στο hot spot της Φιλιππιάδας εκφράζοντας την πραγματική αλληλεγγύη του λαού της περιοχής, απαιτώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, την κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου, που έχουν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό τους. Ανέδειξαν τους κινδύνους από το  βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, το βρώμικο ρόλο που διαχρονικά διαδραμάτησε η ΝΑΤΟϊκή Βάση στο Άκτιο που συμμετείχε σε όλους τους πολέμους, που έχει αναλάβει ρόλο συντονιστή για λογαριασμό του ΝΑΤΟ στην εναέρια επιτήρηση των Βαλκανίων μέσω των AWACS που σταθμεύουν εκεί. Ανέδειξαν πώς το ζήτημα της εξόρυξης των υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου σχετίζεται με τους ανταγωνισμούς ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, την Κϊνα, τους κινδύνους για τους λαούς, ακόμη και τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις για την περιοχή και τους κατοίκους της.
Σε αντίθεση με τους άλλους «ανεξάρτητους» κατα τα άλλα συνδυασμούς, που στήριζαν μέσα και έξω από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια την πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων της, που επέλεξαν το ρόλο του παρατηρητή σε όλα τα παραπάνω κι αρκέστηκαν να μοιράζουν λόγια συμπάθειας, οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στους Δήμους της Άρτας, στην Περιφέρεια Ηπείρου, στη Βουλή και στην Ευρωβουλή βρέθηκαν στο πλευρό του λαού της περιοχής. Εκεί που θα βρίσκονται και την επόμενη μέρα των εκλογών αποκαλύπτοντας κι αντιπαλεύοντας την ουσία αυτής της πολιτικής, μπαίνοντας μπροστά στους αγώνες του εργατικού, αγροτικού, νεολαιίστικου, αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.
Γι’ αυτούς τους λόγους, αλλά και για πολλούς ακόμη, το δυνάμωμα του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στις 26 Μάη σημαίνει δυνάμωμα της λαϊκής αντιπολίτευσης. Πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατή η φωνή του λαού. Σημαίνει την από καλύτερες θέσεις διεκδίκηση δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Η ψήφος στο ΚΚΕ και στη Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη πραγματικά αντισυστημική, διεκδικητική ψήφος, που δεν καναλιζάρεται στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και των κομμάτων που τους στηρίζουν.
Στις εκλογές στις 26 Μάη οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να κάνουν τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση στους Δήμους της Άρτας και στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ιδιαίτερα η νεολαία που ζει τον εφιάλτη της ανεργίας, της ανασφάλιστης δουλειάς, της λειψής πρόσβασης σε παιδεία, αθλητισμό και πολιτισμό μπορεί και πρέπει να τιμωρήσει και με την ψήφο, αλλά και με τη δράση της την πολιτική της ΕΕ που πιστά υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουν τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και οι εκφραστές τους σε Δήμο και Περιφέρεια. Η ψήφος κάθε νέου στο ΚΚΕ είναι ψήφος ενάντια στην εγκληματική – ναζιστική Χρυσή Αυγή, ενάντια στο φασισμό και στο  σύστημα που τον γεννά.
Τα όνειρα και το μέλλον μας δεν χωρούν στα ασφυκτικά πλαίσια του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, τους πολέμους, την  προσφυγιά. Αυτό το μέλλον τους το επιστρέφουμε! Μπαίνουμε μπροστά, δυναμώνουμε το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση, δυναμώνουμε τους καθημερινούς αγώνες σε κάθε γειτονιά, χώρο δουλειάς, σχολή και σχολείο για το μέλλον που μας αξίζει! Στις 26 Μάη δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού!
Γρηγόρης Αναγνώστου
στέλεχος του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]