Παρασκευή 17 Μαΐου Καμπάνια Ενημέρωσης Των Πολιτών Στα Ιωάννινα Από Την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, Πλατεία Πύρρου, ώρες 10.00-14.00μ.μ.

Πανευρωπαϊκά η δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου είναι αφιερωμένη στην Καρδιακή Ανεπάρκεια και στην προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της Καρδιακής Ανεπάρκειας.
Η Καρδιακή Ανεπάρκεια αποτελεί τη συχνότερη αιτία νοσηλειών στις καρδιολογικές κλινικές, αλλά και μια από τις  κύριες αιτίες απώλειας της ποιότητας ζωής.
Δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια δεν γνωρίζει  πολλά στοιχεία για την πάθησή του, την υγιεινοδιαιτητική συμπεριφορά και την τήρηση της φαρμακευτικής αγωγής και που θα έπρεπε να ακολουθεί.
Ταυτόχρονα, η 17η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης, που ταλαιπωρεί περισσότερους από 2 εκατομμύρια Έλληνες.
Έχοντας ως κεντρική θέση ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η Πρόληψη, και μάλιστα για θέματα μείζονος σημασίας όπως είναι η Καρδιακή Ανεπάρκεια και η Υπέρταση, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσει καμπάνια ενημέρωσης και δράσεις, απευθυνόμενες σε πολίτες 6 μεγάλων πόλεων, που θα λάβουν χώρα, την Παρασκευή 17 Μαΐου.
Ένα από τα περίπτερα της ΕΚΕ θα βρίσκεται στην πόλη των Ιωαννίνων, στην πλατεία Πύρρου, όπου οι Ομάδες Εργασίας Καρδιακής Ανεπάρκειας και Υπέρτασης του ΠΓΝΙ και Ιατροί, μέλη της ΕΚΕ, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης  θα ενημερώνουν τους πολίτες για την Καρδιακή Ανεπάρκεια και την Υπέρταση, ενώ θα τους δίνεται να συμπληρώνουν συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο γνώσεων για την Καρδιακή Ανεπάρκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]