Οι 17χρονοι νέοι ψηφοφόροι ανά Εκλογική Περιφέρεια 1593 ..τα "πρωτάκια" της κάλπης στα Ιωάννινα

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου, ψηφίζουν για πρώτη φορά οι 17χρονοι συμπολίτες μας.

Οι νέοι που συμπληρώνουν το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους μέσα στο 2019 (οι γεννηθέντες το 2002) και συμπεριλήφθηκαν στην Α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων του τρέχοντος έτους ανέρχονται σε 106.760.  Από αυτούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ,54.212 είναι άνδρες και 52.548 γυναίκες.

Επισημαίνεται πως οι ψηφοφόροι που τώρα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, εν συγκρίσει με τις εκλογές του 2015, δεν είναι μόνον οι 106.760, αλλά π.χ. και όσοι συμπλήρωσαν το ηλικιακό όριο στα χρόνια που μεσολάβησαν, με τον συνολικό αριθμό των νέων ψηφοφόρων να ανέρχεται στις 536.920.



Το Υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα για τους 17χρονους ψηφοφόρους, την “ https://www.protifora.gr/ ” και χρησιμοποιεί σχετικά τα hashtag #apota17 και #protifora

Με μια περιήγηση στο site, θα διαπιστώσετε πως εμφανισιακά θυμίζει ιστοσελίδες ανανέωσης υπολοίπου καρτοκινητής, ενώ ο τρόπος και η σύνταξη του περιεχομένου σε σημεία μοιάζει να απευθύνεται περισσότερο σε 7χρονους και όχι σε 17χρονους, επί παραδείγματι η εισαγωγική προτροπή του Υπουργείου « Βάλε τη μουσικούλα που αγαπάς (...) ».

Επιπλέον, το Υπουργείο δημοσίευσε και σύντομο videoειδικά για την ψήφο στα 17, το οποίο είναι διαθέσιμο ΕΔΩ  .



Στον Πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πλήθος των 17χρονων ψηφοφόρων ανά εκλογική περιφέρεια:


 airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]