Ιωάννινα:Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας 15 συμβασιούχων ΟΑΕΔ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που απολύονται άδικα

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 15  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ 55 έως 67 ΕΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ, ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΓΝΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 1 ΧΡΟΝΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.
Ιωάννινα,  Παρασκευή 3 Μαϊου 2019 
"Είμαστε 15 συμβασιούχοι που βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση, ένα χρόνο μετά την πρόσληψη μας από το ΠΓΝΙ, μετά από 5 μήνες εμπαιγμού και κενών υποσχέσεων, να αντιμετωπίζουμε και πάλι την εφιαλτική για μας προοπτική της ανεργίας. Μας ζητάνε από  τον ΟΑΕΔ και το ΠΓΝΙ να αποδεχτούμε να πληρώσουμε λάθη που έγιναν με αποκλειστική δική τους υπαιτιότητα και τα χειρίστηκαν πίσω από την πλάτη μας χωρίς να έχουμε καμία επίσημη έγγραφη ενημέρωση.. Μας καλούνε να  δεχτούμε την σιωπηρή αποχώρησή μας στις 15 Μάη από την εργασία που κληθήκαμε να προσφέρουμε μετά από επιλογή-συνέντευξη του ίδιου του ΠΓΝΙ , σε θέσεις διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού στερώντας μας την παράταση της σύμβασης για ένα χρόνο όπως αυτή ορίζεται από το ίδιο το πρόγραμμα. Παράταση για την οποία πληρούμε τις προϋποθέσεις του νόμου και στην οποία υπολογίζαμε εξ αρχής.
Ο λόγος που μας στερούνε την δυνατότητα παράτασης της σύμβασης είναι ότι εξαρχής παράνομα εντάχτηκε το ΠΓΝΙ στο εν λόγω πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ.. Αντί λοιπόν να διορθώσουνε το λάθος τους εξαρχής, μας εμπλέξανε σε μια περιπέτεια να ψάχνουμε εμείς να βρούμε απαντήσεις. Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντί μας, επιλέξανε να μας σέρνουνε σε έναν αγωνιώδη δρόμο αναμονής για λύση με προφορικές συνεννοήσεις και προφορικές παρεμβάσεις σε κυβερνητικά στελέχη. Μας αφήσανε να «βράζουμε» στην αγωνία και 22 Απρίλη, εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας ο ΟΑΕΔ έστειλε στο ΠΓΝΙ την απόφαση ανάκλησης της ένταξης του στο εν λόγω πρόγραμμα, έναν ολόκληρο χρόνο μετά την πρόσληψή μας. Αλλά και πάλι επίσημη ενημέρωση δεν μας δώσανε, κοιμίζοντας μας. Χρειάστηκε παρέμβαση του ΠΑΜΕ για να μάθουμε την ύπαρξη του εγγράφου του ΟΑΕΔ που μας πετά στο δρόμο και να αποκτήσουμε συνολική και σαφή εικόνα για τις μεθοδεύσεις εις βάρος μας. Έγγραφο που στάλθηκε στην εκπνοή του ενός έτους σύμβασης για να προκαλέσει τετελεσμένα λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου έτους της σύμβασης και να στερήσει την δυνατότητα όποιας διαμαρτυρίας και παρέμβασης από μέρους μας
 Μετά από αυτό μάθαμε επίσης ότι το ΠΓΝΙ γνώριζε από τον πρώτο κιόλας μήνα την παράνομη ένταξή του στο πρόγραμμα διότι ενημερώθηκε για την άρνηση του ΟΑΕΔ να εντάξει το ΠΓΝ Ρίου αλλά έλαβε λίγο αργότερα και προφορική απόρριψη για ένταξη άλλων 7 μακροχρόνια ανέργων σε όμοιο αίτημα του προς τον ΟΑΕΔ στις 21/08/2018 . Απόρριψη που ήρθε εγγράφως στο ΠΓΝΙ 8 μήνες μετά στις 22 Απρίλη μαζί με το έγγραφο απένταξής μας από το ΠΓΝ Ι. Κι όλα αυτά ενώ  μετά το 1ο τρίμηνο το ΠΓΝΙ δεν εισέπραξε το 50% της χρηματοδότησης όπως προβλεπόταν από το πρόγραμμα. Χρειάζονται μήπως και άλλες αποδείξεις για την συμπαιγνία Διοίκησης του ΠΓΝΙ και ΟΑΕΔ εις βάρος μας, με στόχο να μας σύρουνε σιγά-σιγά και σιωπηρά προς την έξοδο??
Είχαμε από την πρώτη στιγμή επίγνωση ότι προσληφθήκαμε στο ΠΓΝΙ σε μια περίοδο ισχυρών αντιπαραθέσεων για το άνοιγμα της 4ης πτέρυγας του ΠΓΝΙ χωρίς νέο προσωπικό που θα στελέχωνε τις νέες πολύπλοκες λειτουργίες του. Καλύψαμε «τρύπες» στο ΠΓΝΙ για να αντιμετωπιστεί η τεράστια αύξηση προσέλευσης ασθενών το 2018 που έφτασαν τις 400.000. Προσφέραμε υπηρεσίες στις πλέον υποστελεχωμένες υπηρεσίες του ΠΓΝΙ. Δεν ανεχόμαστε λοιπόν να μας εμφανίζουνε ως «λάθρους» και παράνομα τοποθετημένους , που χατηρικά μας κράτησε η Διοίκηση στο ΠΓΝΙ για ένα έτος.                  Πολύ περισσότερο δε, δεν ανεχόμαστε την μεθόδευση σιωπηρής αποχώρησής μας από το ΠΓΝΙ από αυτούς που μας κράτησαν στα σκοτάδια με μισές πληροφορίες και ψεύτικες υποσχέσεις και μας έκαναν συνενόχους στο δικό τους λάθος ζητώντας μας να βρούμε εμείς λύση διεξόδου από την παγίδα στην οποία μας έβαλαν.
Για την ιστορία, μετά την γνωστοποίηση του προβλήματος από εμάς, προσωπικά στον Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό κατά την επίσκεψή του στο ΠΓΝΙ  στις 01-04-2019, για το οποίο ο ίδιος δήλωσε πλήρη άγνοια, η διοίκηση του ΠΓΝΙ σε έγγραφο της με αρ. πρωτοκ. 11189  προς τον Υπουργό Υγείας και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στις 18-04-2019 αναγνωρίζει την απουσία όποιας δικής μας υπαιτιότητας, δηλώνει ότι καλύπτουμε έκτακτες και πιεστικές ανάγκες του Νοσοκομείου  και δηλώνει επίσης την πρόθεση και την δυνατότητα του νοσοκομείου να καλύψει τα έξοδα της μισθοδοσίας μας από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του νοσοκομείου εάν το Υπουργείο βρει δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης για την παραμονή μας για άλλους 12 μήνες στην εργασία μας. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το αν οι αγαθές προθέσεις θα γίνουν και πράξεις. Το σίγουρο είναι ότι η ίδια η επιστολή της Διοίκησης δικαιώνει την θέση μας για άμεση επίλυση της κατάστασης εγκλωβισμού στην οποία περιήλθαμε χωρίς δικής μας ευθύνη αλλά με ευθύνη του ΟΑΕΔ και του ΠΓΝΙ.
Ζητάμε από τους πολιτικά προϊστάμενους των Διοικήσεων του ΟΑΕΔ και του ΠΓΝΙ, το υπουργείο εργασίας και το υπουργείο Υγείας να επιδείξουνε το ελάχιστο πολιτικό ήθος και το ελάχιστο αίσθημα  δικαίου , να αναλάβουν την ευθύνη του λάθους των υφισταμένων σε αυτούς Διοικήσεων και να δώσουνε πολιτική λύση στην άδικη επικείμενη απόλυσή μας από την εργασία που με τόσο υπομονή και κόπο αποκτήσαμε.
Δεν παρακαλάμε και δεν ικετεύουμε για λύπηση. Ξέρουμε ότι είμαστε ανάμεσα στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα μιας κρίσης που φορτώθηκε άδικα στις πλάτες μας. Ξέρουμε ότι τα περιθώρια για να συμπληρώσουμε ένα πενιχρό οικογενειακό εισόδημα και κάποια ένσημα για την κουτσουρεμένη σύνταξή μας είναι περιορισμένα από μια βάρβαρη πολιτική. Δεν εγκαταλείπουμε όμως λόγω ηλικίας, όπως θα περίμεναν κάποιοι,  τον αγώνα και την διεκδίκηση για την επιβίωση των οικογενειών μας. Στέλνουμε μήνυμα σε εκατοντάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους όμηρους συμβασιούχους να μην σκύψουν το κεφάλι σε κανέναν καλοθελητή  που προσφέρει παρασκηνιακές μεσολαβήσεις. Εμείς το μάθαμε με πικρή πείρα. Διεκδικήστε ανοιχτά και φωναχτά. Το δίκιο μας δεν πρέπει να το πνίγουμε μόνοι μας επιτρέποντας την διαιώνιση της βάρβαρης κατάστασης που ζούμε.


ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ-ΜΑΡΙΑ    ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΓΑΛΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ     ΠΛΑΚΑΣ
ΓΚΟΥΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                          ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΔΑΛΔΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ                      ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ
ΘΑΝΑΣΙΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ    ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΚΑΡΑΜΠΟΥΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗΣ
ΚΡΑΝΑ ΜΑΡΙΑ    ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ
ΜΠΟΝΙΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ  ΦΥΛΑΚΑΣ
ΝΤΟΒΑ ΣΩΤΗΡΙΑ    ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ
ΠΑΠΠΑ ΑΘΗΝΑ    ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ
ΠΑΠΠΑΣ ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ   ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ
ΠΡΕΓΚΟΥ ΙΛΙΡΙΑΝ   ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΗΣ
ΤΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ   ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗΣ
ΤΑΤΣΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ  ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ
ΤΣΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ   ΦΥΛΛΑΚΑΣ

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Π.Γ.Ν.Ι.                                            ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
 Ιωάννινα,  Παρασκευή 3 Μαϊου 2019

Εμείς οι 15 συμβασιούχοι του προγράμματος μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ 55 έως 67 ετών που υπογράφουμε την ανοιχτή επιστολή και γνωστοποιούμε δημόσια την αντίληψη μας για τα πεπραγμένα της περιόδου ενός έτους που οδήγησαν στον εγκλωβισμό μας και τον κίνδυνο να απωλέσουμε και τον ένα χρόνο εργασίας μέσω παράτασης της σύμβασης μας αλλά και την μοριοδότηση της μακροχρόνιας εργασίας μας,
Ζητούμε την σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων για να συζητήσουμε τις άμεσες ενέργειες πριν την  έλευση της 15ης του Μάη, οπότε και τυπικά λήγει το πρώτο έτος παραμονής μας στο ΠΓΝΙ.
Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την άδικη «απέλασή» μας ως λάθροι εργαζόμενοι από το ΠΓΝΙ χωρίς να έχει γίνει τίποτα από την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας για να διορθωθεί το λάθος που έκαναν οι υφιστάμενες των υπουργείων αυτών Διοικήσεις του ΟΑΕΔ και του ΠΓΝΙ, εις βάρος μας."καταλήγει η επιστολή  διαμαρτυρίας.
ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ


ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ-ΜΑΡΙΑ    ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΓΑΛΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ     ΠΛΑΚΑΣ
ΓΚΟΥΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                          ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΔΑΛΔΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ                      ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ
ΘΑΝΑΣΙΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ    ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΚΑΡΑΜΠΟΥΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗΣ
ΚΡΑΝΑ ΜΑΡΙΑ    ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ
ΜΠΟΝΙΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ  ΦΥΛΑΚΑΣ
ΝΤΟΒΑ ΣΩΤΗΡΙΑ    ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ
ΠΑΠΠΑ ΑΘΗΝΑ    ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ
ΠΑΠΠΑΣ ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ   ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ
ΠΡΕΓΚΟΥ ΙΛΙΡΙΑΝ   ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΗΣ
ΤΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ   ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗΣ
ΤΑΤΣΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ  ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ
ΤΣΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ   ΦΥΛΛΑΚΑΣ



δείτε τα σχετικά έγγραφα πατώντας  1,2,3,4,5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]