ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-2 Υποβιβάστηκε ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε και τον ΠΑΣ 2-0 στα Γιάννινα κι έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος που κατακτά αήττητη τον τίτλο.
Βίοι αντίθετοι για τους δυο αντιπάλους του αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής της Super League στους «Ζωσιμάδες». Ο γηπεδούχος ΠΑΣ Γιάννινα για πρώτη φορά μετά από οκτώ σερί αγωνιστικές στη μεγάλη κατηγορία, αποχαιρέτησε και τυπικά τα «σαλόνια» και από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Super League 2, ενώ ο ΠΑΟΚ που ήδη είχε στεφθεί πρωταθλητής, κατάφερε να ολοκληρώσει αήττητος τη σεζόν και να γράψει… ιστορία! Ο «δικέφαλος του Βορρά» που κατέκτησε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια, κατάφερε να το πάρει αήττητος. Επίτευγμα σπάνιο που εμφανίζεται μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία από καταβολής Α’ Εθνικής (σεζόν 1959-60), καθώς η μοναδική ομάδα που είχε καταφέρει να το κάνει στο παρελθόν ήταν ο Παναθηναϊκός του 1964!

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, που ήταν έτσι κι αλλιώς πρωταθλητής ανεξαρτήτως αποτελέσματος, είχε αυτό το κίνητρο. Να μην ηττηθεί στο τελευταίο ματς της χρονιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα που ναι μεν είχε ανάγκη τους βαθμούς, αλλά ήθελε και συνδυασμούς αποτελεσμάτων για να έχει την παραμικρή ελπίδα. Από τη στιγμή που αυτά τα αποτελέσματα φαινόταν από νωρίς πως δεν πρόκειται να υπάρξουν, οι Ηπειρώτες δεν είχαν… καμία τύχη. Την ίδια ώρα, μίλησε και η ποιότητα του ΠΑΟΚ που και στην τελευταία αγωνιστική κατάφερε να επιβληθεί του αντιπάλου χάρη στην κλάση των παικτών του, με τους Τσούμπα Άκπομ στο 60’ και του Γιεβγκέν Σακχόφ στο 79’ πήρε ακόμα μια νίκη κι έκλεισε ιδανικά και πανηγυρικά τη Super League.

Ο πρωταθλητής και αήττητος ΠΑΟΚ, τελείωσε τη σεζόν με 80 βαθμούς, πέντε πάνω από τον δεύτερο Ολυμπιακό και 23 πάνω από την τρίτη ΑΕΚ την οποία το ερχόμενο Σάββατο (11/05), αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με στόχο το νταμπλ και το τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο, στον τρίτο σερί τελικό ανάμεσα στους δυο «δικεφάλους». Από την πλευρά του, ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στους 27 βαθμούς και για πρώτη φορά μετά το 2011 όταν και επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, υποβιβάζεται…

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κριζμάν (71' Μάνος), Παμλίδης (71' Λέο Μπαπτίστ), Σεργκελασβίλι, Κάργας, Κάστρο (74' Γιάκος), Πάντελιτς, Νικολιάς

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Τόσκα, Πέλκας, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ (69' Ενρίκε), Γιαννούλης, Ολιβέιρα (79' Σακχόφ), Άκπομ, Κάνιας, Ζαμπά (81' Σβιντέρσκι)
πηγή onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]