Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:"Kαταγγέλλουμε τις 17 απολύσεις στα Praktiker"

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Praktiker, που προχωράει στις απολύσεις 17 εργαζομένων πανελλαδικά, από τα ταμεία, μετά από 10 και 15 χρόνια δουλειάς. Τη στιγμή που ανοίγει νέα καταστήματα, κάνει ανακατασκευές εκατομμυρίων ευρώ, απολύει τις εργαζόμενες  γιατί «κοστίζουν» πολύ.
Απαιτούμε να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις
Η εργοδοσία από το 2010 προσπαθεί να απαλλαγεί από εργαζόμενους με δικαιώματα, εξαπολύοντας τότε ένα τεράστιο κύμα απολύσεων, ανάμεσα στις οπο
ίες και οι 17 εργαζόμενες, οι οποίες αποφάσισαν να παλέψουν για το δικαίωμά τους στη δουλειά και με προσφυγή στη «δικαιοσύνη». Ενώ λοιπόν πρωτόδικα είχαν δικαιωθεί, η εργοδοσία άσκησε έφεση και το δικαστήριο συμφώνησε πως οι εργαζόμενες δεν έχουν πλέον το δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή.
Τέτοια είναι η «δικαιοσύνη» τους, τέτοιες αποφάσεις θα βγάζει!
Δίκαιο για μας είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά, με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Δύναμή μας είναι η οργάνωση μας στα σωματεία, στο Εργατικό Κέντρο.
Κανείς να μην βρεθεί μόνος, φοβισμένος απέναντι στις πιέσεις, αλλά και απέναντι στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, οι οποίοι στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων στην Praktiker Hellas, ψήφισαν λευκό στο αίτημα να παρθούν πίσω οι απολύσεις, αδιαφορώντας για την τύχη των εργαζόμενων, καλλιεργώντας την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό.
Η απόφαση της εργοδοσίας να προχωρήσει τώρα σε απολύσεις είναι ενδεικτική του πώς σχεδιάζουν την ανάπτυξη των κερδών τους. Παράλληλα, η εφαρμογή 9ωρης εργασίας στα κεντρικά γραφεία αποδεικνύει ότι οι εξελίξεις αυτές μας αφορούν όλους. Σήμερα είναι οι εργαζόμενες ταμίες, αύριο μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε.
Από τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, να μην λείψει κανείς.
Όλοι για έναν, ένας για όλους!
Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τις κινητοποιήσεις τους σε κάθε κατάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]