Δημιουργική πρόκληση για το Εσπερινό ΓΕΛ Ιωαννίνων η συμμετοχή του σε ERASMUS+

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και δημιουργική πρόκληση αποτελεί για το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων η συμμετοχή του στο διετές πρόγραμμα (2018-2020) ERASMUS+ ΚΑ2 με τίτλο: «IoT For New Business».
Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη του επιχειρηματικού πνεύματος των μαθητών μέσα από την ψηφιοποίηση της Οικονομίας με τη χρήση του Δικτύου επικοινωνίας ‘’IoT’’. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης σχολεία από τη Ρουμανία (συντονίστρια χώρα), την Τουρκία και την Ιταλία.
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη μαθητική κινητικότητα από τις τέσσερις που προβλέπονται συνολικά στην πόλη Lugoj της Ρουμανίας. Την αποστολή του σχολείου μας αποτέλεσαν πέντε μαθητές και δυο εκπαιδευτικοί οι οποίοι ταξίδεψαν στην Ρουμανία την περίοδο 1/4/2019 έως 8/4/2019. Η χώρα φιλοξενίας οργάνωσε μαθήματα στο άρτια οργανωμένο και εξοπλισμένο σχολείο Valeriu Braniște καθώς και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Πανεπιστήμια και επιχειρήσεις, ενώ δεν έλειψαν και περιηγήσεις στα αξιοθέατα του τόπου.
Για τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού προγράμματος, την σκυτάλη παίρνει το Εσπερινό ΓΕΛ Ιωαννίνων, το οποίο θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει τις αποστολές των σχολείων συνεργασίας από τις 27 Μαΐου έως 4 Ιουνίου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]