ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ:Η κοινωνική ευαισθησία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί με πανικό!


Ο πανικός υπήρξε πάντα κακός σύμβουλος. Η απερχόμενη δημοτική αρχή, σε κατάσταση μόνιμου πανικού το τελευταίο διάστημα, αναζητά αφορμές για να επιτεθεί στην παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή».
Φυσικά αυτό έχει εξήγηση.
Δεν είναι άλλη από το πλ
ειοψηφικό ρεύμα που δημιουργείται στην κοινωνία και θα εκφραστεί την Κυριακή των εκλογών.
Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» κατέθεσε με συνέπεια τις προτάσεις της για την Κοινωνική Πολιτική όπως έκανε για άλλους τομείς και θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα να καταθέτει τις προτάσεις της.
Το κάνει γραπτώς και με υπευθυνότητα γιατί τα γραπτά μένουν.
Παρά ταύτα η διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ επιχειρεί να διασπείρει τον πανικό με μισές αλήθειες, χειρότερες από τα ψεύδη.
Δυστυχώς και τα δικά της γραπτά μένουν.
Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» έχει θέσει σε διαβούλευση τις προτάσεις της. Πιστεύει ότι οι ανάγκες της κοινωνίας αλλάζουν και υποχρέωση του δήμου και της δημοτικής αρχής είναι να τις αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται σ’ αυτές.
Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι όλα μένουν ίδια, στάσιμα και δεν χρειάζεται καμία αναπροσαρμογή σχεδίων και δομών.
Μοναχική η πορεία τους.
Και σίγουρα όχι τυχαία. Όπως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μεταξύ της Αντιδημαρχίας για τα κοινωνικά θέματα, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας και του ΟΚΠΑΠΑ δεν υπάρχει καμία επικοινωνία. «Όλοι ξένοι στο ίδιο σπίτι».
Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» δεν ακολουθεί τον δρόμο τους. Μιλάει με την κοινωνία και συντονίζεται με την πραγματικότητα.
Θεωρεί λοιπόν απαραίτητη την αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στις πραγματικές και καταγεγραμμένες ανάγκες.
Θεωρεί απαραίτητη την συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση των εργαζομένων που έχει μείνει στο 2014.
Δεν απειλεί την εργασιακή σχέση κανενός, αντιθέτως μίλησε για αξιοποίηση του προσωπικού.
Κατέθεσε προτάσεις όπως η πιλοτική λειτουργία τμημάτων βρεφών άνω των τριών μηνών θέλοντας να στηρίξει έμπρακτα την εργαζόμενη μητέρα.
Έχει συγκεκριμένη πρόταση για την λειτουργία των ΚΑΠΗ με σκοπό την παρέμβαση στα πραγματικά προβλήματα της τρίτης ηλικίας.
Μια πετυχημένη Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αφουγκράζεται και να προτεραιοποιεί τις ανάγκες των πολιτών της. Για την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» αποτελεί προτεραιότητα η δημιουργία δομών υποστήριξης και προστασίας και όχι τα σχέδια επί χάρτου και οι μακέτες.
Ο Μωυσής Ελισάφ ως επιστήμονας και γιατρός αλλά και ως ενεργός πολίτης αποδεικνύει καθημερινά την κοινωνική του ευαισθησία. Ο μόνος ίσως που την αμφισβητεί  είναι ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης.
Δεν κατάφερε να βρει καλύτερο επιχείρημα για να υπερασπιστεί αυτό που θεωρεί φέουδο του. Ας προσπαθήσει ξανά με μεγαλύτερη σοβαρότητα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]