Μαθητές από τη Γροιλανδία ..στην Πρέβεζα!

Τον πολιτισμό, την ιστορία και την κουλτούρα της Πρέβεζας θα  γνωρίσουν μαθητές και καθηγητές από σχολείο της Γροιλανδίας  οι οποίοι βρίσκονται  στην περιοχή μέσω του προγράμματος  Erasmus.

Στην πόλη της  Πρέβεζας  βρίσκεται ήδη αντιπροσωπεία του σχολείου  Kangillinnguit  Atuarfiat  από την μακρινή  Γροιλανδία  , αποτελούμενη από  13 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς.
Το σχολείο συμμετέχει μαζί με το College  Lycee professionel  Saint  -Joseph  από την Γαλλία   και το  4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας στο πρόγραμμα  Erasmus   με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την ανάπτυξη  συνεργατικού πνεύματος αλλά και την εξεύρεση κοινών πολιτιστικών στοιχείων μεταξύ των διαφορετικών εθνοτήτων.
Ο στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας κατά την διάρκεια της παραμονής των αντιπροσωπειών στην περιοχή μας.
Οι μαθητές θα λειτουργήσουν ως δημοσιογράφοι-περιηγητές και θα μεταφέρουν τα βιώματά τους στους αναγνώστες των 2 χωρών που εμπλέκονται στο πρόγραμμα την Γροιλανδία και την Γαλλία αντίστοιχα.
Της επίσκεψης του σχολείου από την Γροιλανδία είχε προηγηθεί  αντίστοιχη επίσκεψη αντιπροσωπείας του 4ου Γυμνασίου στην   μακρινή “ χώρα των  πάγων”.
Την Τετάρτη  3 Απριλίου  και ώρα 11.30 '' στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί υποδοχή των παιδιών από τον Δήμαρχο Χρήστο Μπαϊλη  ενώ αμέσως μετά  (ώρα 12.00'') θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης.
Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη επίσκεψη στην Πρέβεζα θα πραγματοποιήσει το σχολείο από την Γαλλία την Τετάρτη 8 Μαϊου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]