Ιωάννινα:Η "Αναγνώριση" με τη Γιώτα Φέστα και σήμερα στο θέατρο Έκφραση

Η Γιώτα Φέστα ερμηνεύει την
 «Αναγνώριση» του Άκη Δήμου
______________________________________________________
Ένας αποκαλυπτικός μονόλογος για δύο βραδιές στο Θέατρο Έκφραση


Τον αποκαλυπτικόμονόλογο του Άκη Δήμου «Η Αναγνώριση» θα παρουσιάσει η δημοφιλής ερμηνεύτρια Γιώτα Φέστα για δύο βραδιές, το Σάββατο, 20 Απριλίου (ώρα έναρξης 21.15) και την Κυριακή, 21 Απριλίου (ώρα 18.00), στο Θέατρο Έκφραση (Αραβαντινού 14).
ΜιαγυναίκαπεριμένεικάθεΠέμπτηαπόγευμαένανάντρα.Ξαφνικάτηνκαλούνγιααναγνώριση.Αναγνωρίζειτασημάδιαενόςανεκπλήρωτουέρωτα.Αναγνωρίζειτηνιστορίατηςζωήςτης… Πρόκειται για μία ερωτικήιστορίασανκιαυτέςπουπερνούνπάνωαπ' τιςζωέςκαιτιςσαρώνουν. Τιςαφήνουνγυμνέςκαιέρημες. «Ήθελαναγράψωαυτήτηνιστορίαγι’αυτήτηγυναίκακαιγι’αυτόντονάντρα, πουείναιανυπόφοραπαρώνσ' αυτότοέργο, κιαςμημπορείνααρθρώσειούτελέξη», τονίζει ο ΆκηςΔήμου.
Οι συντελεστές
Σκηνοθεσία:ΦρόσωΜαστρόκαλου. Σχεδιασμός ήχου:ΣοφίαΚαμαγιάννη.Trailer: Διονύσης Σιδηροκαστρίτης.Φωτογραφίες:AnnaKei.
***
Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ γενική είσοδος και 8 ευρώ το μειωμένο (ανέργων, φοιτητών, άνω των 65 ετών).

Γράφτηκανγιατηνπαράσταση:
«...εξαιρετικόμονόπρακτο. ΗΓιώταΦέσταέπιασετονήμασεμιασκηνοθεσίακατακτημένες, εσωστρεφούςλιτότητας. Κανέναστολίδι, καμίαεξωτερικήδιαφυγήστηδιαδρομήπροςτηνκαταβύθιση. Οδρόμοςείναιεσωτερικός. ... ΗΦέσταήτανηαπόγνωσητηςηρωίδας, βυθισμένηστηναδιάλειπτημοναξιάτης, απέφυγεερμηνευτικέςεκρήξεις. Ηδιαμαρτυρία, τοβάσανο, συντελείταιβαθιά, εκείπουοιαπώλειεςδεναντιστρέφονται. Ακόμηπιοβαθιά. Ηδιαδρομήείναιαποκλειστικάεσωτερικήκαιοπόνοςάηχος.»
ΆνναΜιχαλιτσιανου aixmi.gr

«H ΓιώταΦέσταείναιτόσοάμεσηκαιεπιβλητικήσεαυτόπουκάνει. Εντυπωσιάζονταςμετοντρόποπουστήνεταιηκινείται. Συγκλονίζειμετονθαρραλέοτρόποπουαντιμετωπίζειτησκιάτηςίδιαςτηςμοναξιάςτηςστοντοίχοσανζωντανήμετάνοια. Τρομάζειμετοποσόβαθύταταέχειεπενδύσειπροσωπικάκαιδοθείσεαυτότοκείμενοκαιτηνπαράσταση. Τοδυνατόχειροκρότημαστοτέλοςείναικάθαρσηγιατηνίδιαόσοκαιγιατοκοινό, καιαναγνώρισημιαςιδιαίτερηςερμηνείας.»
G. KOULTOURA.gr

«Ο Δήμου στον πράγματι έξοχο μονόλογο της προδομένης γυναίκας σωρεύει όλη την πίκρα, όλη την αποστροφή, όλη την απαξίωση όχι μόνο για τον προδότη τη σχέσης, αλλά γενικά για την ανθρώπινη αξιοπιστία.
Η προδομένη γυναίκα του Δήμου σχεδόν νιώθει μια πρωτόφαντη αλλά ψυχρά ελεγχόμενη ηδονή άλλης τάξεως βλέποντας πλέον ερωτικά ανενεργό, άρα αφοπλισμένο το ερωτικό σώμα που κάποτε χάρηκε και το απώλεσε.
Η Γιώτα Φέστα ερμήνευσε με τρόπο αριστουργηματικό την παγωμένη περσόνα της προδομένης του έρωτα. Κατόρθωσε να μας πείσει με τρόπο λιτό, κίνηση λιτή και μια βαθιά πίκρα στα αδάκρυτα μάτια της  πως το τραύμα ήταν ανεπούλωτο και η μνήμη έχει στομώσει μετατρέποντας την παλαιά ευτυχία σε αηδία και την ανάμνηση της ηδονής σε διαρκή ψυχική και σωματική οδύνη.»
Κώστας Γεωργουσόπουλος Τα Νέα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]