Δήμος Ζίτσας:Αποφάσεις για σημαντικά θέματα στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. πριν τις εκλογές


Αποφάσεις για σημαντικά θέματα στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. πριν τις εκλογές

Στη  δρομολόγηση θεμάτων που αφορούν υποδομές σε σημαντικούς τομείς για την εξυπηρέτηση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας στη διάρκεια της τελευταίας του συνεδρίασης πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
Η Δημοτική Αρχή τηρώντας πιστά την τακτική που ακολούθησε στη διάρκεια της πενταετούς θητεία της, δουλεύοντας άοκνα για να τεθούν οι βάσεις ώστε ο Δήμος Ζίτσας να καταστεί πρωτοπόρος και πρότυπο  έφερε προς συζήτηση στο Σώμα και εγκρίθηκαν, μεταξύ άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης
η αρχική πίστωση για τη μελέτη κατασκευής Εργοστασίου Βιολογικού καθαρισμού,
η μελέτη και η αποδοχή πίστωσης ποσού 500.000 ευρώ για την κατασκευή υπερσύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Ελεούσα και
η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια για την επέκταση δικτύων ύδρευσης σε πτηνοτροφικές μονάδες του Δήμου.

«Οραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα που κάποιοι παλαιότερα ούτε τα φανταζόταν», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και πρόσθεσε «εργαζόμαστε με μοναδικό στόχο και σκοπό τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών που εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών».

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Δημοπρατείται το Κλειστό Γυμναστήριο, προδιαγραφών Εθνικής εμβέλειας μετά και τις αποφάσεις που έλαβε κατά τη συνεδρίασή  του το βράδυ της Πέμπτης (18-04-2019) το Δημοτικό Συμβούλιο. Ειδικότερα, αποφάσισε την  παραλαβή της μελέτης του εν λόγω έργου και  έκανε αποδεκτή την πίστωση των 500.000 ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου που έρχονται να προστεθούν στο ποσό των 500.000 ευρώ που διαθέτει από ίδιους πόρους ο Δήμος Ζίτσας. «Επιτέλους, ο Δήμος μας θα αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο Κλειστό Γυμναστήριο που θα καλύψει τις ανάγκες των 500 μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου της Ελεούσας και θα ενισχύσει τις δομές ανάπτυξης του μαζικού αθλητισμού», τόνισε ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη  Αλ. Καχριμάνη γιατί με τις πιστώσεις που διαθέτει συνδράμει σημαντικά στην προσπάθεια του Δήμου για την κατασκευή του Γυμναστηρίου. Το Κλειστό Γυμναστήριο προϋπολογισμού 1εκατ. Ευρώ έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τη διεξαγωγή όχι μόνο μαθητικών αγώνων αλλά και Εθνικής εμβέλειας διοργανώσεις γεγονός που το καθιστά πόλο έλξης για ομάδες αθλοπαιδιών που ασχολούνται επαγγελματικά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΩΝ

Στην ικανοποίηση ενός αιτήματος πολλών ετών, των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα στο Δήμο Ζίτσας και που ταλαιπωρούνται από τις υψηλές τιμές των τιμολογίων του ΣΥΔΛΙ προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφασή του να εγκρίνει τους όρους και τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια για την εκτέλεση του έργου, «Επέκταση δικτύων ύδρευσης για την εξυπηρέτηση των πτηνοτροφικών μονάδων του Δήμου Ζίτσας».
Με την κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ θα υδροδοτηθούν πτηνοτροφικές μονάδες σε αγροτικές εκτάσεις του αναδασμού των Τ.Κ. Πρωτόπαππας και Νεοχωρίου. «Αν απαιτηθούν επιπλέον ποσά για την ολοκλήρωση του έργου θα τα διαθέσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος  επισημαίνοντας  «στηρίζουμε  έμπρακτα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσους μοχθούν για την πρωτογενή παραγωγή».

ΜΕΛΕΤΗ  ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

«Ανοίγει» ο δρόμος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη μελέτη «κατασκευής Εργοστασίου Βιολογικού καθαρισμού Δήμου Ζίτσας». «Προχωράμε με σταθερά βήματα τις διαδικασίες ώστε μόλις ανοίξουν χρηματοδοτικά προγράμματα να είμαστε έτοιμοι για την υποβολή της πρότασης υλοποίησης ενός σημαντικού περιβαλλοντικού έργου» υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος. Απαντώντας δε, στην κριτική της αντιπολίτευσης περί προεκλογικού τεχνάσματος τόνισε « αποδεικνύουμε μέχρι σήμερα πως τις δεσμεύσεις μας τις κάνουμε πράξη. Το λεκανοπέδιο και ο ποταμός Καλαμάς πρέπει να προστατευθούν και αυτό θα είναι το μεγαλύτερο βήμα, έστω και αν η αντιπολίτευση αναλώνεται σε τακτικές μικροπολιτικής».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]