Έχετε τηλεφωνική κλήση από την... εφορία - Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Έχετε κλήση ή μήνυμα στον υπολογιστή σας από... την εφορία. Σχεδόν 105.000 τηλεφωνικές κλήσεις αναμένεται να κάνουν φέτος οι εφοριακοί με στόχο να "υπενθυμίσουν" σε φορολογούμενους τις υποχρεώσεις τους.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν ακόμη και όσοι έχουν οφειλές μέχρι και 500 ευρώ αλλά και όσοι δεν έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα δηλώσεις ΦΠΑ ή δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών ή άφησαν απλήρωτα ποσά ΦΠΑ ή φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ ή άλλων φόρων με σκοπό να περιοριστούν τα "νέα χρέη" που θα δημιουργηθούν μέσα στο έτος.

Οι εφοριακοί ενημερώνουν τους φορολογούμενους για την οφειλή τους, ποιο είναι στο ποσό και στη συνέχεια ρωτούν πότε θα πληρωθεί. Ανάλογα με την απάντηση έρχεται και η συνέχεια.

Εάν ο φορολογούμενος αδυνατεί να πληρώσει ο υπάλληλος θα του υπενθυμίζει ότι υπάρχει και η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να τρέξει και η ρύθμιση των 120 δόσεων η οποία θα δώσει ανάσα στους οφειλέτες που θα υπαχθούν σε αυτή. Όσοι δεν πληρώσουν ή δεν ρυθμίσουν την οφειλή τους τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα δηλαδή με δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Η εφορία δεν περιορίζεται στις τηλεφωνικές οχλήσεις αλλά στέλνει και e-mail. Όταν δείτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας την περίφημη διεύθυνση no.reply@taxisnet.gr να ξέρετε ότι είναι από την εφορία.

Κάθε μήνα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποστέλλει εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

1. Μηνύματα υπενθύμισης: Τα ηλεκτρονικά μηνύματα υπενθύμισης αφορούν την υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.

2. Μηνύματα εντοπισμού: Τα ηλεκτρονικά μηνύματα εντοπισμού απευθύνονται σε φορολογουμένους που δεν έχουν ικανοποιήσει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αποστέλλονται μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ή πληρωμής των οφειλών.
 enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]