ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Μετωπική Μαξίμου-ΝΔ με αφορμή δηλώσεις Μητσοτάκη για το Δώρο Χριστουγέννων και τα επιδόματα

«Οι νέοι Έλληνες δεν θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ
Ακόμη μια σκληρή κόντρα ανάμεσα στο Μαξίμου και τη ΝΔ ξέσπασε σήμερα, Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου, με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο μιλώντας στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Συνεδρίου της Λευκωσίας, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης έθεσε ζήτημα περικοπών σε επιδόματα και κατάργησης του δώρου των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο έχει τίτλο «Ο Κυριάκος ‘κόβει’ τα δώρα», ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική προς την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι με την πολιτική της «επί της ουσίας μετατρέπουν τους πολίτες σε ομήρους ενός πελατειακού συστήματος» και είπε ότι «η κυβέρνηση αυτή δεν έμαθε τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος. Και με πάσα ειλικρίνεια, δεν θέλω μία κοινωνία η οποία στηρίζεται στα δώρα των Χριστουγέννων. Οι νέοι Έλληνες δεν θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς».

Ακόμη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «αντί για παροχές, θέλω να εστιάσουμε στη δημιουργία ευκαιριών» και συμπλήρωσε πως «επομένως, εάν χρειάζεται να κάνουμε κάποια εξισορρόπηση στην κοινωνική μας πολιτική, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων με ευκαιρίες αντί για ένα δώρο το οποίο δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι διαθέσιμο για πάντα».



Έντονη αντίδραση από τη ΝΔ

Το θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ η οποία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και έκανε λόγο για προβοκάτσιες και fake news, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα κόψει τα δώρα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει ότι «η εφημερίδα ‘Δημοκρατία’, με το σημερινό της πρωτοσέλιδο, απέδειξε πια περίτρανα ότι λειτουργεί συνειδητά ως ‘Δούρειος Ίππος’ του ΣΥΡΙΖΑ στήνοντας προβοκάτσιες και fake news σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας».

Ακόμη, η ΝΔ τονίζει αναφερόμενη στην εφημερίδα ότι «υλοποιώντας εντολές του βασικού χρηματοδότη της, τον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί σκανδαλωδώς στις συμβάσεις του ΟΠΑΠ, διαστρέβλωσε πλήρως τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ περί δήθεν κοψίματος του δώρου των Χριστουγέννων, αναπαράγοντας την πιο ξεδιάντροπη κυβερνητική προπαγάνδα. Όση σπέκουλα κι αν κάνουν τα υπόγεια του Μαξίμου, κανένα δώρο δεν πρόκειται να κοπεί από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

Η ΝΔ υπογραμμίζει καταλήγοντας πως «όσο για τη ‘Δημοκρατία’, ας γνωρίζουν πλέον οι αναγνώστες της ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από την ‘Αυγή’ και τα συριζοτρόλ ως προς τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί».



Μαξίμου: «Η ΝΔ θέλει να καταργήσει και το επίδομα ανεργίας»

Θέση στο θέμα πήραν και πηγές του Μαξίμου, που εξαπέλυσαν επίθεση στη ΝΔ, δημοσιεύοντας και video με δηλώσεις που έκανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, ο οποίος αναφέρθηκε στο επίδομα ανεργίας.

Οι πηγές του Μαξίμου ανέφεραν ότι «μετά τον κ. Μητσοτάκη που θέλει να καταργήσει τα δώρα Χριστουγέννων και το κοινωνικό μέρισμα γιατί τα θεωρεί ‘ελεημοσύνη’ και ‘πελατειακά’, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, τάχθηκε κατά του επιδόματος ανεργίας γιατί όπως λέει αποτρέπει τους νέους ανέργους από την αναζήτηση εργασίας». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «ο Μεσαίωνας που οραματίζεται η ΝΔ κάνει ακόμα και το ΔΝΤ να φαντάζει παιδική χαρά», ενώ τόνισαν ότι «επειδή η ΝΔ έχει το θράσος να μιλά για διαστρέβλωση, ας δουν οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

 Κ. Δέρβος: «Η ΝΔ δεν θα κόψει το επίδομα ανεργίας»

«Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να ασχοληθώ αποκλειστικά με τις αγωνίες, τις ανάγκες και τα αιτήματα των Ελλήνων. Δυστυχώς, η προσωπική επίθεση από τα παπαγαλάκια του Μαξίμου με αναγκάζει να ασχοληθώ για λίγο μαζί τους, παρά το γεγονός ότι είναι ήδη τελειωμένοι στη συνείδηση των πολιτών», δήλωσε ο Κώστας Δέρβος, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ πρόσθεσε: «Να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή: Η Νέα Δημοκρατία δεν σκοπεύει να κόψει το επίδομα ανεργίας και κανείς δεν έχει πει αυτό το πράγμα. Ακριβώς το αντίθετο έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Ελαστικότερα κριτήρια, περισσότερα κονδύλια, περισσότεροι δικαιούχοι, περισσότερες ευκαιρίες κατάρτισης ώστε να ξεφύγουν σύντομα από την ανεργία».

Ο κ. Δέρβος πρόσθεσε: «Αυτό στο οποίο επιμένουμε όλοι και αυτό το οποίο τόνισα στο κεντρικό δελτίο του Kontra Chanel είναι ότι παράλληλα πρέπει να επιδοτηθεί η εργασία, ώστε οι πολίτες και ιδίως οι νέοι να βρίσκουν ευκολότερα καλύτερες δουλειές που θα ανταποκρίνονται στα προσόντα τους και θα καλύπτουν τις ανάγκες τους. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Περισσότεροι πολίτες που θα μπορούν να στέκονται στα πόδια τους. Αυτό γίνεται παντού στον κόσμο, αυτό ζητούν οι Έλληνες, αυτό θα υλοποιήσει η Νέα Δημοκρατία».

Και καταλήγοντας υπογράμμισε: «Μόνο επίδομα χυδαιότητας αξίζει σε αυτούς που ονειρεύονται μια Ελλάδα στα πρότυπα του Μαδούρο, με κουπόνια και συσσίτια και έχουν το θράσος να εγκαλούν όσους θέλουμε μια Ελλάδα δραστήρια, παραγωγική και αξιοπρεπή».



Κίνημα Αλλαγής: «Κοινωνικά άδικη ατζέντα της ΝΔ»

Αυστηρά επέκρινε το Κίνημα Αλλαγής την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «απέδειξε για μια ακόμη φορά πώς εννοεί την κοινωνική πολιτική. Με τις θέσεις αυτές αναδεικνύεται η κρυφή αλλά προκλητική και κοινωνικά άδικη ατζέντα της ΝΔ, εις βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων».

Όπως τονίζει το Κίνημα Αλλαγής «ο κ. Μητσοτάκης είναι πολιτικά, προγραμματικά και ηθικά εκτεθειμένος. Όσο και αν το γραφείο Τύπου της ΝΔ προβαίνει σε αόριστες διαψεύσεις, από την ίδια την ομιλία του στην Κύπρο προκύπτει ότι μιλά για περικοπή του Δώρου Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους». «Αυτό είναι το πραγματικό σκληρό πρόσωπο της ΝΔ, με το οποίο διαχρονικά η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι δυναμικά απέναντι», υπογραμμίζει το Κίνημα Αλλαγής.



Εφημερίδα «Δημοκρατία»: Η εφημερίδα μας ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται

«Η εφημερίδα μας ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται. Δεν λογοκρινόμαστε, όποιον και αν ενοχλούμε. Για όλα τα δημοσιεύματά μας, υπάρχει πάντα ατράνταχτη τεκμηρίωση. Για το συγκεκριμένο μάλιστα δημοσίευμα υπάρχει σχετική δήλωση on camera», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η εφημερίδα «Δημοκρατία» και προσθέτει: «Το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θυμίζει παιδική χαρά, αντί να σπεύδει να εκδίδει ανακοινώσεις, να βοηθήσει ουσιαστικά τον Αρχηγό της στην πορεία του προς τη νίκη και να σταματήσει να τον εκθέτει. Τελευταίο επίτευγμα των μαθητευόμενων μάγων, η ομιλία του κ. Μητσοτάκη σε συνέδριο χορηγούμενο από το γραφείο του κ. Αρτεμίου. Αυτά δε τα περί χρηματοδοτών κλπ, αποτελούν κακόγουστη φάρσα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινί. Προσκαλούμε τους νεοσύλλεκτους στη ΝΔ, μετά τις σχολικές διακοπές, σε μαθήματα διαφάνειας».







★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]