ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Πάργα:Εντυπωσιακή άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής !

Την Παρασκευή 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε από την Π.Υ. Πάργας άσκηση ετοιμότητας, με την κωδική ονομασία «Ήφαιστος 2019», στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου – Ενιαίου Λυκείου Καναλλακίου, του Δήμου Πάργας.
Το σενάριο της άσκησης περιελάβανε εκδήλωση πυρκαγιάς στο χώρο του λεβητοστασίου, που βρίσκεται στο ισόγειο του σχολικού κτιρίου και επέκταση αυτής, μέσω του κλιμακοστασίου, σε υπερκείμενους ορόφους. Άμεσα πραγματοποιήθηκε εκκένωση των σχολικών μονάδων με ευθύνη των διευθυντών των δύο σχολείων, ενώ κατά την καταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν δύο μαθητές και ένας καθηγητής αγνοούμενοι, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί εντός της σχολικής μονάδας, εξαιτίας των πυκνών καπνών. Στη συνέχεια, υπήρξε κλιμάκωση του σεναρίου της άσκησης με τον τραυματισμό πυροσβέστη, ο οποίος επιχειρούσε εντός του κτιρίου και ολοκληρώθηκε με την διάσωση του από τους συναδέλφους του.
Σκοπός της άσκησης ήταν να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του προσωπικού όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σε περίπτωση πιθανού περιστατικού πυρκαγιάς με αντίστοιχες παραμέτρους και συνθήκες και οι τυχόν αδυναμίες στη μεταξύ τους συνεργασία.
Στην άσκηση, συμμετείχαν, 11 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία υδροφόρα και ένα βοηθητικό όχημα, καθώς και προσωπικό της ΔΕΔΔΗΕ, του Κέντρου Υγείας Καναλλακίου και του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου.
Την άσκηση παρακολούθησαν οι μαθητές και οι καθηγητές των δύο σχολείων, καθώς και εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]