Ιωάννινα:Το ΠΑΜΕ για τη χθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Υγείας [video]

Ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός επισκέφτηκε χθες το Νοσοκομείο μας. Αλήθεια γιατί κρατήθηκε “μυστική”  η επίσκεψη του στο Νοσοκομείο και δεν είχε ανακοινωθεί στο πρόγραμμα του;
Γιατί οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές δεν ενημέρωσαν τους εργαζόμενους και τα μέλη του ΔΣ; Για να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους να εκφράσουν με τον δικό τους αγωνιστικό τρόπο, τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να απαιτήσουν λύσεις! Αντί γι΄ αυτό έτρεξαν να πιάσουν στασίδι δίπλα στον Υπουργό μακριά από τους εργαζόμενους!
¨Όσο κι αν το προσπαθούν το μαύρο άσπρο να κάνουν, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Όσο κι αν το εμπόριο ελπίδας με τις προσλήψεις συνεχίζετε.  Όσο κι αν το …παρκινγκ ολοκληρώνετε,…. η πολιτική της κυβέρνησης υποβαθμίζει τη δημόσια Υγεία και Πρόνοια. Μειώνει την κρατική χρηματοδότηση, ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία των Νοσοκομείων μετατρέποντας το λαϊκό δικαίωμα στην υγεία σε ακριβό εμπόρευμα.
Συνάδελφοι  εργάζονται συνεχόμενα χωρίς ρεπό και άδειες όπως στην τραπεζαρία. Εντατικοποίηση της δουλειάς , περισσότερη δουλειά από το ίδιο προσωπικό. Στη σύνταξη να βγαίνουμε από νύχτα.
Συνάδελφοι επικουρικοί , μέσω του ΟΑΕΔ με μισά δικαιώματα, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αν απολυθούν η λειτουργία του Νοσοκομείου θα βάλλει άμεσα σε κίνδυνο την ασφαλή εφημέρευση. Συνάδελφοι εργαζόμενοι σε εργολάβους με μισά δικαιώματα.
Γιατροί που εφημερεύουν 8-10 ημέρες το μήνα, γιατροί που δουλεύουν χωρίς να παίρνουν ρεπό, γιατροί που καλούνται σήμερα να εφημερεύσουν εδώ και αύριο 70 χιλιόμετρα μακριά με εντέλλεστε. Κι ας υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο δικό μας Νοσοκομείο.
Ενώ το δεκαπενθήμερο δεν προλαβαίνουμε να το πάρουμε κι εξανεμίζεται …¨για να μπορούμε να χαμογελάμε¨… γιατί πληρώσαμε τη δόση,  ετοιμάζουν μετεκλογικά νέο πετσόκομμα στο ανθυγιεινό επίδομα. Τουλάχιστον προκλητικοί είναι κι οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την τροπολογία, που παρατείνει για 10 ακόμη μήνες τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος στους σημερινούς δικαιούχους και ορίζει ότι μέχρι 31-12-19 (δηλ μετά τις βουλευτικές εκλογές) θα πρέπει να εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση που θα καθορίζει "από μηδενική βάση" τους δικαιούχους, το ύψος και τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, γιατί:
α) η τροπολογία διατηρεί τον απαράδεκτο αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων στις δημόσιες μονάδες υγείας (που θα έπρεπε να το παίρνουν) από τη χορήγηση του επιδόματος, β) υπάρχει ήδη "σύσταση" της Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΔΝΤ για "μεσοπρόθεσμη μείωση κατά 32% του ποσοστού των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα της Ελλάδας που λαμβάνουν το επίδομα".
Οι εργολάβοι φεύγουν από τα Νοσοκομείο κι εργολάβος έρχεται  από την άλλη πόρτα,  με τους εργαζόμενους να βρίσκονται στην εργασιακή ανασφάλεια. Ενώ δουλεύουν χρόνια στον τομέα της καθαριότητας της κουζίνας και σε άλλους τομείς , τώρα υπέγραψαν συμβάσεις για ένα μήνα με αβέβαιο το μέλλον τους, λες και η ζωή τους , οι ανάγκες τους για ένα μήνα διαρκούν!
Και το σωματείο τι κάνει για όλα αυτά; Ένα χρόνο και κάτι μετά τις εκλογές  η πλειοψηφία δεν ¨έσπασε αυγά ¨ με την κυβερνητική πολιτική ούτε με τη διοίκηση. Υπονόμευσε τις όποιες αποφάσεις για αγωνιστικές πρωτοβουλίες, για διεκδίκηση. Μαζί με την ¨ακομμάτιστη κι ανεξάρτητη¨ παράταξη της ΑΝΕ ( ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ) που δεν συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του ΔΣ φέρνουν ακέραια την ευθύνη της κατάστασης που βρίσκεται σήμερα το σωματείο. Αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Είναι οι ¨φίλοι ¨  των προηγούμενων και νυν διοικητών.
Εμείς θέλουμε το σωματείο να αποτελεί αποκούμπι για τους εργαζόμενους. Να αναδεικνύει τα προβλήματα. Να διεκδικεί. Να μην πιάνει στασίδι δίπλα στους υπουργούς και στους Διοικητές. Να είναι απέναντι με το δικό του πανό που θα γράφει:
• Δώστε μας τώρα τα ρεπό και τις άδειες. • Κάντε τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. • Να σταματήσουν τα εντέλλεσθε. • Καμιά απόλυση - μονιμοποίηση τώρα των συμβασιούχων.• Κάτω τα ξερά σας από το ανθυγιεινό. •Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. • Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.   •Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. • Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού. • Πάλη για την κατάκτηση όλων των σύγχρονων δικαιωμάτων μας, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. • Για αποκλειστικά δημόσιου, δωρεάν συστήματος υγείας, που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά – επιστημονικά δικαιώματα  σε όλους τους εργαζόμενους .
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]