ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Επιτυχημένη πνευματική εκδήλωση για το Πάσχα στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Επιτυχημένη πνευματική εκδήλωση για το Πάσχα στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας
Επιτυχημένη και από άποψη περιεχομένου και από άποψη συμμετοχής κόσμου ήταν η εκδήλωση για το Πάσχα στην ενορία Κεστρίνης. Ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος μίλησε για την ανάσταση των ψυχών, που σηματοδοτεί η Ανάσταση του Χριστού. Η Σταύρωση και η Ανάσταση του Θεανθρώπου, είπε, αλλάζουν την πορεία μας. Αν θέλουμε να είμαστε αληθινά δικοί Του, να Τον νιώθουμε όχι ως επίγειο άρχοντα, αλλά ως τον άρχοντα των καρδιών μας, πρέπει  να πάρουμε την απόφαση να τον ακολουθήσουμε στο Γολγοθά. Γιατί μόνο έτσι θα έχουμε μετοχή στο θρίαμβο της Ανάστασης. Και παρότρυνε τους πιστούς, να ανανεώσουν μέσα τους τη σταθερή και απόλυτη πεποίθηση ότι δεν υπάρχει τίποτε και κανείς άλλος, που μπορεί να διεκδικήσει την αλήθεια. Η Αλήθεια είναι μόνο ο Χριστός, Αυτός, που παρέδωσε τον εαυτό του στο σταυρικό θάνατο, για να προσελκύσει τους πλανεμένους ανθρώπους κοντά Του, στην αιώνια Ζωή.
ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ
Ο εφημέριος της ενορίας π. Ηλίας Μάκος επεσήμανε να μη μένουμε ασυγκίνητοι μπροστά στο σταυρό του Χριστού. Και να μη φοβάμαστε το σταυρό. Αλλά να φοβόμαστε τα καρφιά. Τα μυτερά καρφιά, που φτιάχνουμε καθημνερινά με τα δικά μας χέρια. Τα πυρωμένα καρφιά, που βυθίζουμε, όχι μόνο στην καρδιά των συνανθρώπων, αλλά και στη δική μας καρδιά και την κάνουμε να αιμορραγεί. Τα ακάθαρτα καρφιά, που τσαλακώνουν υπολήψεις και ανοίγουν ηθικές πληγές. Τα καρφιά της εγωπάθειας, εγώ είμαι και κανένας άλλος, που μας κάνουν ανίκανους σε έργα προσφοράς και αγάπης. Τα καρφιά, που με τον τρόπο που ζούμε, βάζουμε στο σώμα του Χριστού. Και κατέληξε: Ο δρόμος όλων όσων βαθίζουν στα ίχνη του Χριστού, δεν τελειώνει στο Γολγοθά. Προχωρά στην Ανάσταση.
ΥΜΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Η Βυζαντνή Χορωδία του ναού Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας, υπό τον έμπειρο και αναγνωρισμένης αξίας πρωτοψάλτη Αναστάσιο Δηλαβέρη, απέδωσε κατανυκτικά και με υμνολογική αρτιότητα ψαλμωδίες της Μ. Εβδομάδας. Να σημειωθεί ότι επαινετική αναφορά έγινε από τον κ. Δηλαβέρη στον γέροντα ιεροψάλτη της ενορίας Ιωάννη Κιτσιλή, που για μιοσό και πλέον αιώνα διακονεί το αναλόγιο και έψαλε εγκώμια της Μ. Παρασκευής. Στα μέλη της Χορωδίας προσφέρθηκαν από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αναμνηστικά δώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]