Η προσέγγιση της Bayer στην αγροδιατροφική επανάσταση....


στις προκλήσεις και τις επαγγελματικές δεξιότητες της νέας εποχής.  

Στο πλαίσιο του 9ου Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 29 και 31 Μαρτίου 2019 στο κατάμεστο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών του Μεγάρου Μουσικής


Aθήνα, 5 Απριλίου 2019 – Στο πλαίσιο του 9ου Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας η Bayer Ελλάς είχε την ευκαιρία να αναδείξει τις τάσεις που θα καθορίσουν τις εξελίξεις στη γεωργία, το ρόλο που θα παίξει η τεχνολογία και να αναδείξει τις επαγγελματικές δεξιότητες της νέας εποχής.
Πιο αναλυτικά, στην ενότητα “Η αγρο-διατροφική επανάσταση, οι προκλήσεις και οι επαγγελματικές δεξιότητες της νέας εποχής” την οποία συντόνιζε ο έγκριτος δημοσιογράφος Νίκος Φιλιππίδης, οι κύριοι Aπόστολος Κλοντζάρης, Γενικός Διευθυντής Τομέα Επιστήμης Γεωργίας Ελλάδας & Κύπρου, Βayer Ελλάς, Θέμης Χριστοφίδης, Talent, Organizational Development & Inclusion Manager, Bayer Ελλάς,  Γιώργος Βαρβαρέλης CEO & Founder, Augmenta και Χρήστος Κωνσταντινίδης, Παραγωγός είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τον σημαίνοντα ρόλο της γεωργίας, της τεχνολογίας και των ανθρώπων που ασχολούνται με τους συγκεκριμένους τομείς εν μέσω της αύξησης των διατροφικών αναγκών, των αντίστοιχων περιορισμένων διατροφικών πόρων καθώς και των γενικότερων ραγδαίων αλλαγών του σήμερα.

Ο κ. Aπόστολος Κλοντζάρης, Γενικός Διευθυντής Τομέα Επιστήμης Γεωργίας Ελλάδας & Κύπρου στη Bayer Ελλας μεταξύ άλλων δήλωσε σχετικά: «Σχετικά με την αειφόρο γεωργία, αυτή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη φυτοπροστασία, αφού η απουσία της θα μας οδηγούσε σε 50% μικρότερη παραγωγή, σε σχέση με την ποσότητα που έχουμε σήμερα. Επίσης, εάν δεν είχαμε όλους αυτούς τους εχθρούς, όπως τα ζιζάνια και τα έντομα, θα μπορούσαμε αυτό το ποσοστό να το αυξήσουμε σε 170% και εάν δεν είχαμε όλο αυτό που αποκαλούμε βιολογικό στρες, όπως η ξηρασία και άλλα, το ποσοστό απόδοσης θα μπορούσε να φτάσει ακόμη υψηλότερα.»

Όπως διαπίστωσε ο κ. Κλοντζάρης στο φλέγον ζήτημα της αυξημένης ζήτησης τροφής, είναι επιτακτική η ανάγκη να παράγεται μεγαλύτερη ποσότητα τροφής με αρκετά λιγότερη καλλιεργήσιμη γη και πιο σωστή αξιοποίηση των ήδη περιορισμένων πόρων. Μια πρόκληση που ως ηγέτης στο κλάδο της γεωργίας, έρχεται να αντιμετωπίσει η Bayer εστιάζοντας στη γεωργία με βιώσιμες πρακτικές και με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων, φυτοπροστατευτικά χημικής, αλλά και βιολογικής προέλευσης και εφαρμογές που υποστηρίζουν την γεωργία ακριβείας. Μεταξύ των πιο δημοφιλών βιώσιμων πρακτικών που η Bayer έχει διαθέσει στην ελληνική αγορά βρίσκονται: 

Η ιχνηλασιμότητα με βάση πολύ υψηλά ευρωπαϊκά standards, που βοηθούν τους παραγωγούς να διαθέτουν προϊόντα υψηλής ποιότητας σε όλο το «ταξίδι» του τροφίμου από το χωράφι στον καταναλωτή (π.χ. 7 Grapes)
Η πρωτοβουλία Agropharmacy, μια πρακτική που αλλάζει το τοπίο, αφού ο παραγωγός προμηθεύεται ολοκληρωμένες λύσεις ανά στρέμμα, έχοντας έτσι καλύτερη εικόνα της απόδοσης και της επένδυσής του.
Νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την εφαρμογή πρακτικών αειφόρου γεωργίας
Προγράμματα πιστοποιημένου βάμβακος με βιώσιμες γεωργικές πρακτικές
Στον τομέα της ανάδειξης των επαγγελματικών δεξιοτήτων ο κ. Κλοντζάρης επισήμανε πως η συνταγή της επιτυχίας είναι η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Από την πλευρά του ο κ. Θέμης Χριστοφίδης, Talent, Organizational Development & Inclusion Manager στη Bayer Ελλάς δήλωσε σχετικά: «Οι δυνατότητες που παρουσιάζονται είναι τεράστιες και δημιουργούν πολλές ευκαιρίες για όλους τους νέους. Μπορεί όπως αναφέρει και το World Economic Forum ο αυτοματισμός και η τεχνολογία να μειώσουν κάποιες θέσεις χαμηλής εξειδίκευσης αλλά θα δημιουργήσουν πολλές άλλες θέσεις υψηλής εξειδίκευσης, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων για να μπορούν να αντιληφθούν τη νέα πραγματικότητα, από τη στιγμή της αξιοποίησης των πρώτων υλών, τις καινοτόμες μεθόδους που θα χρησιμοποιήσουν και πώς θα μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην αγορά, εντός και εκτός συνόρων.»

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφίδη κάποιες από τις πλέον σημαντικές διαχρονικές επαγγελματικές δεξιότητες είναι:

Η ικανότητα διαχείρισης των δεδομένων. Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην γεωργία πρέπει να είναι σε θέσει να κατανοούν τα δεδομένα, να μπορούν να τα αναλύουν αλλά και να μπορούν με αυτά να προβλέπουν τις ανάγκες τους είτε αυτές έχουν να κάνουν με την αγροτική παραγωγή, είτε με δραστηριότητες γύρω από αυτή.
Η ηγετική συμπεριφορά. Ηγέτης δεν είναι μόνο αυτός που διοικεί μια ομάδα. Ηγέτης είναι αυτός που θέλει να έχει επίδραση, να ακούγεται η γνώμη του και να μπορεί να φέρει την αλλαγή, σίγουρα όμως όχι μόνος του.
Η συνεργατικότητα. Ιδιαίτερα σημαντική δεξιότητα για κάθε εταιρική κουλτούρα καθώς αξιολογείται καθημερινά ανεξαρτήτως ρόλου, τμήματος και χρόνου εργασίας στην εταιρία.
Ο πειραματισμός. Μια εξίσου σημαντική δεξιότητα που απαιτεί επιμονή και κουράγιο για διαρκή αλλαγή μέσα από την αμφισβήτηση.
Στη τοποθέτηση του ο παραγωγός κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης, υπογράμμισε «Για να συνεχιστεί η επιτυχία, είναι απαραίτητο ο παραγωγός να παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις επιστημονικές ανακαλύψεις σε παγκόσμιο επίπεδο γεγονός που είναι  εφικτό μόνο μέσα από τη συνεργασία του με έναν παγκόσμιο ηγέτη όπως η Bayer.»

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Βαρβαρέλης, CEO & Founder στην Augmenta παρουσίασε πως κατάφερε να δημιουργήσει μια εταιρεία πρότυπο ξεκινώντας από την εφαρμογή ενός πλάνου στη διπλωματική του εργασία, τη συμμετοχή του σε διαγωνισμούς καινοτομίας σε όλο τον κόσμο, τη συμμετοχή σε πρόγραμμα επιχειρηματικότητας του ΜΙΤ και τέλος τη χρηματοδότηση που  δημιούργησε τις προδιαγραφές για να τοποθετήσει την εταιρεία του στις αγορές της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής και της Κεντρικής Ευρώπης.

                                                                     ΤΕΛΟΣ

Σχετικά με την Bayer

Η Bayer είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο των Βιοεπιστημών και συγκεκριμένα στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Bayer σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και να βοηθήσουν στις προσπάθειες της ανθρωπότητας να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις, όπως ο συνεχώς αυξανόμενος και γηράσκων πληθυσμός. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης. Η Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και αποτελεί σύμβολο της εμπιστοσύνης, της αξιοπιστίας και της υψηλής ποιότητας, σε όλο τον κόσμο. Κατά το οικονομικό έτος 2018, ο Όμιλος απασχολούσε περίπου 117.000 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξεως των 39,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,6 δις ενώ οι  δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη σε € 5,2 δις.Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.bayer.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]