855.730€ για πεζοδρόμια και φωτισμό στο Δήμο Αρταίων

Ξεκινούν δύο ακόμη σημαντικά έργα καθημερινότητας σε πεζοδρόμια και φωτισμό στο Δήμο Αρταίων προϋπολογισμού 855.730€
ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Συνεχίζουμε με σημαντικά έργα για τους πολίτες»
Υπεγράφησαν οι συμβάσεις μεταξύ του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Ι.ΚΑΛΛΙΑΣ&ΣΙΑ Ε.Ε. για δύο σημαντικά έργα καθημερινότητας στην Άρτα με συνολικό προϋπολογισμό 855.730€ και τα οποία ξεκινούν άμεσα.
Το πρώτο έργο έχει προϋπολογισμό 360.730 ευρώ και αφορά την ανακατασκευή πεζοδρομίων στην πόλη της Άρτας και κρίνεται απαραίτητο για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Στα πλαίσια του έργου θα γίνουν παρεμβάσεις και αποκαταστάσεις σε τμήματα πεζοδρομίων των παρακάτω οδών: Αγίου Μάρκου, Αντωνοπούλου, Ανδρομάχου,  Λέοντος, Δωδώνης, Γώγου Μπακόλα, Δημητρίου, Μητροπολίτη Ιγνατίου, Κύπρου, Μοστραίων, Παύλου Μελά, Τζουμέρκων, Στροφή Κοροκίδα, Φιλελλήνων – Μακρυγιάννη, Σέλτσου,  Μπότσαρη, Καμηλών, Αγίας Σοφίας, Χέλμη, Λουριώτη, Ασημάκη Κροκίδα.
 Το δεύτερο έργο αφορά «Εγκαταστάσεις φωτισμού στο Δήμο Αρταίων» συνολικού προϋπολογισμού 495.000 ευρώ. Πρόκειται για  εργασίες επέκτασης, αποκατάστασης, αναβάθμισης και διευθέτησης δικτύου ηλεκτροφωτισμού με στόχο τη βελτίωση του φωτισμού σε διάφορα σημεία του Δήμου.
Συγκεκριμένα εργασίες ηλεκτροφωτισμού θα γίνουν σε τμήματα της Περιφερειακής οδού, στις πλατείες Λέοντος, Αγ. Νικολάου, Αγ. Βασιλείου, Ζακαβιέρου, στις οδούς Γεροστάθη, Χέλμη, Κατσιμήτρου, Αράχθου, Γ. Μπακόλα, Δημητρίου, Τζουμέρκων, Χ. Τρικούπη, Σκουφά, στον κόμβο Παπακώστα, στο νησάκι του παραλίμνιου πάρκου, στις πλατείες Ροδαυγής, Απόμερου και Κορωνησίας, στους Αγ. Αναργύρους, στις Εργατικές κατοικίες στους Γεωργουσιούς και στη Γραμμενίτσα.
Να σημειωθεί ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και φέτος υπάρχουν δύο ακόμη σημαντικά έργα που αφορούν κατασκευές πεζοδρομίων και εργασίες ηλεκτροφωτισμού σε όλο το εύρος του Δήμου. Πρόκειται για την «Κατασκευή Πεζοδρομίων στην πόλη της Άρτας, στους Κωστακιούς και σε Δημοτικά Διαμερίσματα» συνολικού προϋπολογισμού 350.000€ και για τα «Υπόγεια δίκτυα φωτισμού στο Δήμο Αρταίων», προϋπολογισμού 150.000€. Στις εργολαβίες αυτές θα συνταχθούν οι απαραίτητες μελέτες βάσει και των αιτημάτων των πολιτών.
«Κάνουμε διαρκώς σημαντικά έργα που διευκολύνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών σε όλο το εύρος του Δήμου, δίνοντας έμφαση στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, αλλά και στην ασφάλεια των πεζών. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης έργα καθημερινότητας συνολικού προϋπολογισμού άνω των 12 εκ. ευρώ, ενώ έχουμε ήδη ολοκληρώσει έργα καθημερινότητα ύψους 10 εκ. ευρώ. Συνολικά έχουμε κάνει παρεμβάσεις και έργα για την καθημερινότητα άνω των 22 εκ. ευρώ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]