Αχτσιόγλου:Από τη ρύθμιση των 120 δόσεων θα επωφεληθούν 1,3 εκατ, άνθρωποι

Είναι μία ρύθμιση τεράστιας κοινωνικής ανακούφισης, είπε η υπουργός Εργασίας
«Η ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία είναι μία ρύθμιση τεράστιας κοινωνικής ανακούφισης, από την οποία μπορούν να ωφεληθούν 1.300.000 άνθρωποι» δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι η ρύθμιση δεν έχει περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια και το πιο σημαντικό στοιχείο της είναι ότι έχει κούρεμα βασικής οφειλής, δηλαδή κεφαλαίου, που δεν το είχαν προηγούμενες ρυθμίσεις. «Έχει, επίσης, κούρεμα και των προσαυξήσεων κατά 85% και η νέα μειωμένη οφειλή θα αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις» συμπλήρωσε η υπουργός Εργασίας και σημείωσε ότι, την επόμενη ημέρα της ψήφισης του νόμου, θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για αιτήσεις υπαγωγής στη ρύθμιση. Παράλληλα, τόνισε ότι η ρύθμιση έχει μία επιπλέον μεγάλη ωφέλεια για δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι και δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη, λόγω αυξημένων χρεών στα Ταμεία, παρότι πληρούν τα άλλα κριτήρια. «Οι άνθρωποι αυτοί, που είναι περίπου 80.000, θα μπορέσουν να πάρουν σύνταξη και θα τους γίνεται μία μικρή παρακράτηση για την εξόφληση της οφειλής τους» διευκρίνισε η κ. Αχτσιόγλου.

Η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι, από τον Αύγουστο του 2018, από την έξοδο από τα μνημόνια και μετά, έχει συμβεί μία μετατόπιση ουσίας και η δημόσια συζήτηση επικεντρώνεται όχι σε ενδεχόμενες περικοπές, αλλά σε πραγματικές παροχές και έχουν ληφθεί μέτρα στήριξης και ενίσχυσης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. «Όλα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) έχουν γίνει πράξη. Η μείωση ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου, η επιδότηση ενοικίου. Ένα προς ένα, όλα έχουν γίνει πράξη. Αυτά τα μέτρα είναι μόνιμα και διαρθρωτικά και αφορούν τους πολλούς. Δεν είναι δυνατόν κάθε πράξη η οποία γίνεται στο όνομα της ανακούφισης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας να χαρακτηρίζεται ως προεκλογικό δώρο ή παροχολογία» είπε η κ. Αχτσιόγλου.





★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]