ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Εργ.Κέντρο Άρτας:Συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις την Πέμπτη 11 Απριλίου

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 11/4 ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ
Μας μιλάνε για “ανάπτυξη’’ όταν την ίδια στιγμή το 1/3 των εργαζομένων πληρώνεται με 300 και 400 ευρώ . Η “ανάπτυξή” τους έχει στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Η επιστροφή στην ομαλότητα, όπως λένε, δε σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας. Δε σημαίνει επιστροφή των μισθών, ανάκτηση όλων των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που διαλύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
«Δίκαιη ανάπτυξη» σημαίνει  βασικός μισθός  των 650 ευρώ . Εκεί που οι εργαζόμενοι παίρνουν κάτι περισσότερο από αυτά, σε πολλές περιπτώσεις, ένα μέρος των αποδοχών δίνεται ως «οικειοθελής παροχή» της εργοδοσίας που μπορεί να ανακληθεί ως τέτοια ανά πάσα στιγμή.
Ξέρουμε πολύ καλά, τι σημαίνουν επενδύσεις κι επιχειρηματικότητα. Αντίστοιχα οι εξελίξεις στην περιοχή μας είναι ραγδαίες:
Στον Καράλη οι εργάτες δουλεύουν 365 μέρες τον χρόνο 10- 12 ώρες κάθε μέρα, ενώ όταν η παραγωγή γάλακτος είναι μεγαλύτερη, τότε οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν αν θα φύγουν μέρα ή νύχτα. Για να αντεπεξέλθουν οι εργαζόμενοι στο χώρο αυτό , πολλές φορές «ντοπάρονται».  Όσο οι εργάτες σκύβουν το κεφάλι τόσο θα δυσκολεύουν οι όροι εργασίας. Είναι ευθύνη του κάθε εργάτη να σηκώσει ανάστημα σ’ αυτήν την κατάσταση .
Στα «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΝΕΖΑΣ» η επιχείρηση χρωστάει στους εργαζόμενους πολλά μηνιάτικα.
 Στην ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗ- ΑΦΟΙ ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ο.Ε συνεχίζονται οι απολύσεις των εργαζομένων. Εργαζόμενοι που δούλευαν αρκετά χρόνια στην επιχείρηση ,πετιούνται έξω χωρίς καμία αποζημίωση αφού επικρατεί το απαράδεκτο καθεστώς του εργόσημου.
Μονάδες όπως η ΒΙΚΗ και ο Αμβροσιάδης έκλεισαν οδηγώντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους.
Στα My Market οι εργαζόμενοι πρέπει να χαμογελούν που παίρνουν μισθό 300 ευρώ το μήνα, όπως και σε πολλά άλλα s/m όπου επικρατεί τρομοκρατία και εξαντλητικά ωράρια.
Στην οικοδομή η ανεργία τσακίζει κόκκαλα, όπου υπάρχει δουλειά τα μεροκάματα είναι εξευτελιστικά (25 ευρώ) και τα μέτρα ασφαλείας ανύπαρκτα, ενώ η ανασφάλιστη εργασία καλά κρατεί.
Ξέρουμε καλά ότι κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει για να δώσει θέσεις εργασίας και εισόδημα στους εργαζόμενους. Επενδύει για να βγάλει κέρδη. Για να γίνουν «ανταγωνιστικές» οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι όρος οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμα πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο υποταγμένοι.
Γι αυτό και δε θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα αν δεν τα σταματήσουμε εμείς.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση. Φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, καταστολή στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, καταλήστευση άλλων λαών, ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, ξαναχάραγμα των συνόρων με το αίμα των λαών.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Κόντρα και ενάντια στην συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ

Πήραν την απάντηση από τις ταξικές δυνάμεις σε Καλαμάτα και Ρόδο που διοργάνωναν συνέδρια παρωδία με νόθους αντιπροσώπους , μπράβους, ποινικούς και εργοδότες.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Για να δούμε καλύτερες μέρες , οι εργαζόμενοι πρέπει  να μπούνε στην μάχη και στον αγώνα . Να επιβάλλουμε την πρόταση των 530 συνδικάτων που κατατέθηκε στην βουλή και αφορά την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, επαναφορά του κατώτερου μισθού ( Ε.Γ.Σ.Σ.Ε) στα 751 ευρώ, που η κυβέρνηση και τα κόμματα των βιομηχάνων απέρριψαν.

Συναδέλφοι, συναδέλφισες

Ήρθε η ώρα να γίνει ένα βήμα μπροστά στην οργάνωση του αγώνα! Να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Το πρώτο βήμα είναι ο κάθε τίμιος εργάτης να ενώσει την δύναμη του με όλους τους άλλους. Να γραφτεί στα συνδικάτα ώστε να συμπορευτεί για να διεκδικήσει ζωή με αξιοπρέπεια. Για να σπάσει η μοιρολατρία, ενάντια στις λογικές της ταξικής συνεργασίας, του μικρότερου κακού. Να δοθεί μαζική απάντηση στη λαίλαπα των νέων μέτρων που αποφασίζουν κυβέρνηση – ΕΕ και τα αφεντικά.

Αρκετά ματώσαμε! Κανένας συμβιβασμός! Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!
Καλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουν από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Άρτας και τα ταξικά του σωματεία για :
Όχι στις απολύσεις ! Δουλειά για όλους με δικαιώματα.
Κανείς κάτων από 751. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
Καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 11/4 ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]