ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

IΣΑ:Η κυβέρνηση διώχνει τους γιατρούς από τη χώρα

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζει την αγανάκτησή του, για την επικίνδυνη πολιτική του Υπουργείου Υγείας που θεσμοθετεί ερήμην του ιατρικού κόσμου, αντιεπιστημονικά μέτρα, τα οποία υποβαθμίζουν τη Δημόσια υγεία και οδηγούν στην ανεργία και στη μετανάστευση, το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας.

Η εμπορευματοποίηση και η υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του πολίτη, με την πρόσφατη θεσμοθέτηση της τέλεσης ιατρικών πράξεων, σε ακατάλληλους χώρους από μη γιατρούς  είναι ένα ακόμα λιθαράκι σε μία στοχευμένη επιθετική πολιτική, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, ενάντια στο ιατρικό δυναμικό της χώρας. Προηγήθηκε η θεσμοθέτηση βαθμού, στην ιατρική ειδικότητα, η οποία θα οδηγήσει στο εξωτερικό ,τους νέους γιατρούς που θα διεκδικήσουν ισότιμη μεταχείριση, με τους συναδέλφους τους ,από τις άλλες χώρες. Την ίδια ώρα, έχει καταρρεύσει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με τους πειραματισμούς που οδήγησαν στην έξοδο, από το σύστημα, εκατοντάδων άξιων ιατρών που το στήριζαν όλα τα χρόνια. Το Υπουργείο Υγείας, στο υψηλά εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό της χώρας μας, πρότεινε απαξιωτικές αμοιβές και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας .

Το αποτέλεσμα της επικίνδυνης αυτής πολιτικής, αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων, στο ρεκόρ θανάτων από γρίπη στη χώρα μας, λόγω του χαμηλού εμβολιαστικού επίπεδου του πληθυσμού καθώς και στην πολυφαρμακία και στην κατάχρηση αντιβιοτικών που έχουν οδηγήσει στα μεγαλύτερα ποσοστά ανθεκτικών μικροβίων,στην Ευρώπη που σκοτώνουν εκατοντάδες ασθενείς κάθε χρόνο.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Ο ιατρικός κόσμος παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία και απογοήτευση, τη συστηματική υποβάθμιση της Δημόσιας υγείας .Το Υπουργείο Υγείας αντί να δώσει κίνητρα στους γιατρούς, να στελεχώσουν το νέο σύστημα της ΠΦΥ και τις Μονάδες Υγείας των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών της χώρας, οδηγεί στην ανεργία και στη μετανάστευση, το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Ουσιαστικά παραχωρεί τους Έλληνες ιατρούς ,ως φθηνό εργατικό δυναμικό, στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου ,οι οποίες τους χρησιμοποιούν, για να στελεχώσουν τα συστήματα υγείας τους. Την ίδια ώρα, ο πολίτης της χώρας μας ,βιώνει μια δραματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας .Οι πολιτικές αυτές ,είτε αποτελούν ανοησία, είτε είναι στοχευμένες και υποκρύπτουν συμφωνία, με τις κυβερνήσεις άλλων χωρών, να τους διαθέσουμε το υψηλά εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό, το οποίο έχουν ανάγκη για να στελεχώσουν τα συστήματα υγείας τους, θυσιάζοντας την υγεία του Έλληνα πολίτη. Δυστυχώς η χώρα του Ιπποκράτη, διώχνει πλέον τους γιατρούς της ».


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                      ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]