Iωάννινα:Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε βιομηχανία εμφιαλώσεως νερού

"Σακατεύουν τους εργάτες για ένα μεροκάματο

"Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Το σοβαρό εργατικό ατύχημα στην βιομηχανία εμφιαλώσεως νερού «ΖΑΓΟΡΙ» την Τετάρτη  6 Μάρτη  αναδεικνύει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στους χώρους δουλειάς. Καταστάσεις που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την ίδια μας τη ζωή.
Ο συνάδελφος οδηγός φορτηγού – πατέρας δυο ανήλικων παιδιών με άνεργη σύζυγο- χτυπήθηκε στο πόδι από κλάρκ κατά την μεταφορά  των εμπορευμάτων στο φορτηγό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.  Η αποκατάσταση της υγείας του θα πάρει τουλάχιστον 3 μήνες. Ο συνάδελφος αφού είχε επιστρέψει από δρομολόγιο θα εκτελούσε και δεύτερο μέσα σε λίγες ώρες. Εντατικοποίηση στο κόκκινο η οποία ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο στις βιομηχανίες εμφιαλώσεως νερού αυξάνεται κατακόρυφα!! Χωρίς ρεπό, 7 ημέρες την εβδομάδα!! Ωράρια, μισθοί, τα πάντα, όλα θυσία στο βωμό της κερδοφορίας των  αφεντικών!! 
                  Καθεστώς η βάρβαρη πραγματικότητα
Όπως συνήθως επιδιώκουν οι εργοδότες με τα εργατικά ατυχήματα ο σοβαρός τραυματισμός του συναδέλφου στο χώρο δουλειάς  επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί, να περάσει στα ψιλά για να μην ζημιωθεί το «brand name» στην αγορά και τα επιχειρηματικά κέρδη.
Οι άθλιες αυτές εργοδοτικές πρακτικές αποδεικνύουν ότι τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε συμβαίνουν με ευθύνη των εργαζομένων, ούτε συμβαίνουν γενικά και αόριστα πάνω στο φόρτο της δουλειάς. Είναι αποτέλεσμα της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στα εργοστάσια, συνολικά στους χώρους δουλειάς. Συνδέονται με την έλλειψη μέτρων προστασίας και πρόληψης, τις ατομικές συμβάσεις, την εντατικοποίηση και την αύξηση των ωρών εργασίας. Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕ ( Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) το 2016 καταγράφηκε στους χώρους δουλειάς ένας θάνατος εργαζόμενου κάθε πέντε ημέρες.
Αέρα για το ξεσάλωμα των βιομηχάνων δίνουν όλοι οι παλιοί και οι νέοι αντεργατικοί νόμοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις των βιομηχάνων στο ίδιο αντεργατικό μονοπάτι. Βάθεμα της εκμετάλλευσης για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών κερδών. 
    Δεν αφήνουμε να γίνουν οι χώροι δουλειάς σύγχρονα κάτεργα
Ξεκαθαρίζουμε στην εργοδοσία και το κράτος της ότι δεν ανεχόμαστε να σακατευόμαστε για ένα κομμάτι ψωμί, να ματώνουμε για ένα ξερό μεροκάματο, να παίζουμε κορώνα γράμματα τις ζωές μας.
Καλούμε τους εργάτες στην βιομηχανία Γάλατος-Ποτών Τροφίμων να συσπειρωθούν στο συνδικάτο τους. Να μην επιτρέψουμε να μετατραπούν οι χώροι δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.  Να οργανώσουμε την πάλη μας, απαιτώντας εδώ και τώρα, να σταματήσει η εντατικοποίηση, η καταστρατήγηση των ωραρίων.  Να επιβάλλουμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.  "καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδικάτου   ΓΑΛΑ ΠΟΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]