Φάργκο (Fargo) Από Το Καλλιτεχνικό Σωματείο ΕΞΑΥΔΑ

Στην κωμόπολη Fargo της Μινεσότα, ένας διευθυντής πωλήσεων ο οποίος εργάζεται σε μια εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων του πεθερού του, ο Τζέρι, προσλαμβάνει δύο κακοποιούς ώστε να απαγάγουν την γυναίκα του.

Για αντάλλαγμα θα τους δώσει ένα πολύ μικρό ποσό από τα υπέρογκα λύτρα που ο ίδιος θα εισπράξει από τον πλούσιο πεθερό του, ο οποίος σημειωτέον, δεν τον έχει και σε μεγάλη υπόληψη.
Κατά την εκτέλεση του σχεδίου αποδεικνύεται ότι οι δύο κακοποιοί που προσέλαβε ο Τζέρι μετά την προτροπή ενός υφιστάμενού του, είναι αμφιβόλου ικανότητας και διακατέχονται από μια παράξενη ψυχολογία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλα να πάνε στραβά και ν’ αφήσουν πίσω τους μετά την απαγωγή, τρεις αθώους και ανυποψίαστους ανθρώπους, νεκρούς.

Η επαρχιώτισσα αστυνομικός της μικρής πόλης, παρά το γεγονός ότι είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, αναλαμβάνει με ιδιαίτερο ζήλο την εξιχνίαση των τριών φόνων

Μια απλή τυπική, αστυνομική ιστορία -που όπως αναφέρεται στους τίτλους αρχής της ταινίας βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, κάτι που αργότερα διαψεύστηκε από τους ίδιους τους δημιουργούς- γίνεται η αφορμή για το εξαιρετικό δίδυμο των αδελφών Κοέν, να δημιουργήσουν ένα δυνατό αστυνομικό θρίλερ που το χαρακτηρίζει η ίντριγκα, η βία αλλά και το χιούμορ.

 Οι δυο κινηματογραφιστές, με εκκεντρικότητα και εμφανέστατη ειρωνική διάθεση, δημιουργούν ένα μικρό αριστούργημα που σχολιάζει με καυστικό τρόπο τη δυστυχία και τα οικτρά αποτελέσματα που επιφέρει η προσπάθεια για άνομη απόκτηση χρημάτων

Επίσης η ταινία αποτελεί μια θαυμάσια κοινωνιολογική μελέτη για την αμερικάνικη επαρχία και τους ανθρώπους της.

Πηγή: http://thegreatestmoviesever.blogspot.com, wikipedia

Σκηνοθεσία –Σενάριο-Μοντάζ: Τζόελ Κοέν και Ίθαν Κοέν

Μουσική: Κάρτερ Μπέργουελ

Φωτογραφία:Ρότζερ Ντίκινς

Πρωταγωνιστούν:  Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Ουίλλιαμ Χ. Μέϊσι, Στιβ Μπουσέμι, Πήτερ Στόρμαρ

Παραγωγή: Η.Π.Α,1996

Διάρκεια: 90 λεπτά

Βραβεία – Διακρίσεις: Ήταν προτεινόμενη για εφτά Όσκαρ, απ’ τα οποία κέρδισε τα δύο, αυτό του Καλύτερου Γυναίκειου Ρόλου ( Φράνσις ΜακΝτόρμαντ) και Καλύτερου Σεναρίου (Τζόελ και Ίθαν Κοέν ). Οι άλλες πέντε υποψηφιότητες ήταν: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Ανδρικού Ρόλου, Μοντάζ και Φωτογραφίας.
Επίσης κέρδισε ένα Βραβείο BAFTA, έναν Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κανών και το Βραβείο της Ένωσης Κριτικών Νέας Υόρκης.
Το 2006, η ταινία θεωρήθηκε Αμερικανικός κινηματογραφικός θησαυρός και επιλέχθηκε από τη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου να διατηρηθεί ως ταινία μεγάλης «Ιστορικής, Πολιτιστικής και Αισθητικής» αξίας.

                                                                                                        ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 20:15μμ,Οικονομική Ενίσχυση 2 ευρώ

Κουντουριώτη 31, Τηλ.  6945377240

Mail : exavda.group@gmail.com FB: Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]