Από αύριο εκπτώσεις στα e-shops

Οι εκπτώσεις τελείωσαν, ζήτω οι εκπτώσεις!

Από 4 ως 11 Μαρτίου η εκπτωτική Εβδομάδα προσφορών του Ηλεκτρονικού Εμπορίου

Όσοι καταναλωτές δεν πρόλαβαν να πάνε στην περπατήσουν στην αγορά για ψώνια στην περίοδο των εκπτώσεων, έχουν τώρα την ευκαιρία να «περπατήσουν» ηλεκτρονικά σε εκατοντάδες ηλεκτρονικά καταστήματα, μέσα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους, για νέες αγορές!

Ένα εμπόριο με αυξητικές τάσεις.

Ο αριθμός των καταναλωτών που πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα βαίνει διαρκώς αυξανόμενος. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών που έχουν χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο έστω και μία φορά για την αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών από 26,9% το 2012 διαμορφώθηκε το 2018 σε 40,2%.

Οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις μπορεί να τελείωσαν την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, όμως οι καταναλωτές μπορούν να επωφεληθούν από τις προσφορές στις οποίες θα προβούν την ερχόμενη εβδομάδα εκατοντάδες ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops). Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου ξεκινάει η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η οποία θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, και στο πλαίσιο αυτής ήδη περί τα 300 ηλεκτρονικά καταστήματα σε όλο το φάσμα του λιανεμπορίου έχουν ανακοινώσει προσφορές έως και 50%.

Ο εν λόγω θεσμός διοργανώνεται για έκτη χρονιά από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.) και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, στοχεύοντας αν μη τι άλλο στην ανάδειξη του ελληνικού ηλεκτρονικού εμπορίου, στη γνωριμία των καταναλωτών με αυτό, αλλά και στην ευαισθητοποίηση επιχειρήσεων και πολιτών σε ζητήματα όπως η ασφάλεια των ηλεκτρονικών πληρωμών και γενικότερα η ασφάλεια του Διαδικτύου. Οι προσφορές που έχουν ήδη ανακοινώσει τα καταστήματα –και τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλα– βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει για τον λόγο αυτό ο GR.EC.A., την https://ecommerce-week-2019.greekecommerce.gr. Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει ειδική ενότητα όπου οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν για τα εξής ζητήματα: ασφάλεια συναλλαγών και ηλεκτρονικές πληρωμές, προσωπικά δεδομένα, δικαιώματα του καταναλωτή και το σήμα αξιοπιστίας, το trustmark, το οποίο απονέμεται σε ηλεκτρονικά καταστήματα που πληρούν πάνω από 120 αυστηρά κριτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τελευταία μελέτη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, φέτος αναμένεται να αγοράσουν μέσω Διαδικτύου προϊόντα ή/και υπηρεσίες περίπου 4 εκατομμύρια Ελληνες, ενώ η συνολική αξία των αγορών τους εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ.
via:EEA
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]