Ιωάννινα: Από το Δημ.Συμβούλιο ..Έργα και δράσεις στην πόλη

Στις δράσεις και στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν άμεσα, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση,αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας.
Πρόκειται για έργα υποδομών και αθλητικών εγκαταστάσεων, έργα και δράσεις από το πλεόνασμα των ανταποδοτικών κ.α.

Έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα

 προμήθεια 4 νέων απορριμματοφόρων για τις ανάγκες αποκομιδής απορριμμάτων, προϋπολογισμού 630.000 ευρώ
ανάθεση της υπηρεσίας για τη συλλογή των βιοαποβλήτων επιχειρήσεων και λαϊκών αγορών με 180.000 ευρώ
 προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία πράσινων σημείων σε περιοχές του Δήμου, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ
•χρηματοδότηση μιας ολοκληρωμένης καμπάνιας ευαισθητοποίησης των κατοίκων μέσω εντύπων και ΜΜΕ, ύψους 25.000 ευρώ
 πρόσληψη 40 συμβασιούχων 2μινης και 8μηνης διάρκειας έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού που καθυστερεί αδικαιολόγητα με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας.
 ενίσχυση της πίστωσης για τη μετεγκατάσταση του εργοταξίου με 245.000 ευρώ.
Παράλληλα εγγράφηκαν πιστώσεις για 3 νέα, σημαντικά έργα που βρίσκονται ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο μελετητικής ωριμότητας.
100.000 ευρώ για την ανακατασκευή και ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου στο ιστορικό κέντρο του Κληροδοτήματος Γκαστή για τη λειτουργία κέντρου υποστήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας, όπου θα παραχωρούνται δωρεάν οι χώροι και οι υποδομές για νέους επιστήμονες που θέλουν να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους.
200.000 ευρώ, με δέσμευση πίστωσης 50.000 για το 2019, για την αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου της ΕΠΣΗΠ.
70.000 ευρώ, με δέσμευση πίστωσης 30.000 για το 2019, για την ανακατασκευή του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου στο αθλητικό κέντρο Κατσικάς.
Τέλος, χρηματοδοτείται και ένα πλέγμα άλλων σημαντικών παρεμβάσεων:
60.000 ευρώ επιχορήγηση στον ΝΟΙ για τη διεξαγωγή ενός σπουδαίου αθλητικού γεγονότος, τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας κάτω των 23 ετών.
80.000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση στον ΟΚΠΑΠΑ για τη λειτουργία μιας νέας δομής, του ΚΔΑΠ για ΑΜΕΑ στα Καρδαμίτσια.
30.000 ευρώ για την υποβολή στο Κτηματολόγιο 1.000 περίπου ακινήτων του Δήμου. Μια διαδικασία που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί από το Τμήμα Ακίνητης Περιουσίας και σύντομα θα κατατεθούν οι δηλώσεις ώστε να κατοχυρωθούν τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου.
10.000 ευρώ για μελέτες και τεύχη δημοπράτησης του Πνευματικού Κέντρου Κατσικάς ώστε να υποβληθεί άμεσα η πρόταση χρηματοδότησης ανακατασκευής του κτιρίου στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ
17.000 ευρώ για μια σημαντική δράση, ενταγμένη στον συμμετοχικό προϋπολογισμό του Δήμου, τη διεξαγωγή του 1ου Εθνικού τουρνουά καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια

Την προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος αυτόματου ποτίσματος στο γήπεδο των Μαρμάρων 25.000 ευρώ.
Παράλληλα ο κ. Γιωτίτσας αναφέρθηκε και στην επιχορήγηση των πολιτιστικών Συλλόγων για το 2019 με μεγαλύτερο κονδύλι από πέρσι, αφού φέτος αναμένεται να επιχορηγηθούν πάνω από 40 Σύλλογοι, στην επικαιροποίηση της απόφασης συμμετοχής και οικονομικής στήριξης το Δήμου στη ΣΧΕΔΙΑ με το ποσό των 15.000 ευρώ ετησίως και στην ανανέωση παραχώρησης οικοπέδου 17 στρεμμάτων στον ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννενα για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του στην περιοχή του Σταυρακίου, όπου έχει δημιουργηθεί μια κυψέλη αθλητισμού για τα παιδιά των Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]