ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Χρήστος Πατσούρας:"Καμία γυναίκα μόνη της στην κρίση"

Δήλωση του Χρήστου Πατσούρα, Υποψήφιου Δημάρχου Ιωαννίνων με την «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ»
Ιωάννινα, 08/03/2019
8 ΜΑΡΤΗ: ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!
Μια μέρα-σύμβολο για τους αγώνες των γυναικών ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης: στην οικογένεια, την εργασία, την κοινωνία.
Στις 8 Μάρτη του 1857, 162 χρόνια πριν, οι εργάτριες στον τομέα της υφαντουργίας και του ιματισμού στη Νέα Υόρκη κινητοποιήθηκαν ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και τους χαμηλούς μισθούς τους, απαιτώντας ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Η αστυνομία επιτέθηκε και διέλυσε βίαια το πλήθος των γυναικών, όμως το εργατικό κίνημα είχε ήδη γεννηθεί και οι γυναίκες ήταν στις πρώτες γραμμές του.
Σήμερα στις 8 Μάρτη και κάθε μέρα, δεν ερχόμαστε να γιορτάσουμε την “ευαισθησία” της γυναίκας, αλλά πιάνουμε το νήμα των μεγάλων αγώνων που δόθηκαν και δίνονται καθημερινά ενάντια στη διπλή και τριπλή εκμετάλλευση και καταπίεση που υφίστανται οι γυναίκες στην εργασία, στο σπίτι, στο δρόμο.
Οι κυβερνήσεις, η Ε.Ε. είναι συνένοχοι σε αυτό, καθώς όχι μόνο δεν επιδιώκουν έστω και νομοθετικά να άρουν κάποιες διακρίσεις, αλλά αντίθετα ενισχύουν το πλαίσιο των πατριαρχικών σχέσεων εξουσίας, ενώ συνολικά το κράτος, αστυνομία, δικαστήρια γυρνάνε την πλάτη στις φωνές των γυναικών, αλλά και ΛΟΑΤΚΙ+ και τρανς ατόμων που κακοποιούνται καθημερινά.
Η βελτίωση της θέσης της γυναίκας και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων της είναι μια διαρκής υπόθεση. Έχει δρόμο ακόμη και απαιτεί τον αγώνα όλων μας.
Πρέπει να ενώσουμε τους αγώνες μας με κάθε γυναίκα που αγωνίζεται για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και έμφυλη καταπίεση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]