Αυγενάκης από Ηράκλειο: Θα επαναφέρουμε στο δημόσιο το αίσθημα δικαιοσύνης....

....., το οξυγόνο που χρειάζεται για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το κράτος
«Συνταγματική Αναθεώρηση - Δημόσια Διοίκηση: θεμελιώνοντας ένα ισχυρό κράτος δικαίου»

«Η Νέα Δημοκρατία θα επαναφέρει στη δημόσια διοίκηση το αίσθημα δικαιοσύνης και την αρχή της αριστείας, το οξυγόνο που χρειάζεται η δημόσια διοίκηση για να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κράτος», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στην εκδήλωση θέμα: «Συνταγματική Αναθεώρηση - Δημόσια Διοίκηση: θεμελι
ώνοντας ένα ισχυρό κράτος δικαίου» στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Η Αλλαγή που Αξίζουμε», στο νομό Ηρακλείου.

Για το θέμα εισηγήσεις πραγματοποίησαν οι κ. κ. Γιώργος Γεωργαντάς Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης ΝΔ - Βουλευτής Κιλκίς και Κωνσταντίνος Τασούλας Βουλευτής Ιωαννίνων ΝΔ.

Σημεία ομιλίας κ. Λ. Αυγενάκη:

Τα σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των θεσμών και της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας είναι γνωστά. Όλοι μας βιώνουμε τα προβλήματα  της γραφειοκρατίας, τις ελλείψεις στις υπηρεσίες, της αναποτελεσματικότητας της διοίκησης, τα προβλήματα στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους δήμους, στην αστυνόμευση και την προστασία των πολιτών. 

Την ίδια στιγμή, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν να αφηγηθούν ιστορίες και εμπειρίες, όπου λόγω της πολυνομίας, των πολύπλοκων ή/και περιορισμένων αρμοδιοτήτων και της γραφειοκρατίας, αδυνατούν, παρά που το προσπαθούν πραγματικά, να εξυπηρετήσουν τους συμπολίτες τους.

Δυστυχώς, η κατάσταση αυτή τα τελευταία χρόνια έχει επιδεινωθεί δραστικά, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-προθύμων.

Οι βασικές προτεραιότητες του προγράμματος της ΝΔ για τη Δημόσια Διοίκηση περιλαμβάνει: Αποτελεσματικό Κράτος. Δεσμευόμαστε για μια Δημόσια Διοίκηση που θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες με λιγότερες δαπάνες. Στόχος της ΝΔ είναι το νοικοκύρεμα του Δημοσίου Τομέα με αξιολόγηση, κινητικότητα και χωρίς απολύσεις, το τονίζω αυτό.

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Δεσμευόμαστε για την εφαρμογή του σχεδίου μας, που έχει την ονομασία «Ψηφιακή Ομάδα ΔΕΛΤΑ και αφορά Δίκτυα, Δημόσιο, Δεξιότητες, Δεδομένα» και περιλαμβάνει 7 κρίσιμους τομείς παρέμβασης. Όλες αυτές οι εφτά κεντρικές προτεραιότητες έχουν ένα ενιαίο όραμα: την άριστη εξυπηρέτηση, πολιτών, επιχειρήσεων, αλλά και επισκεπτών, μέσα από το δραστικό ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης.

Δικαιοσύνη. Στα δημοκρατικά κράτη της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου, όλοι σέβονται την ιερή αρχή της διάκρισης των εξουσιών και την πλήρη και απόλυτη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Δυστυχώς, η σημερινή Ελλάδα του κ. Τσίπρα απέχει πολύ από το να είναι μια κανονική δημοκρατία.

Διαφάνεια και καταπολέμηση της διαφθοράς. Η χαμηλή εμπιστοσύνη προς τους πολιτικούς θεσμούς αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα. Αν δεν αντιμετωπιστεί, τότε απειλείται η ποιότητα της Δημοκρατίας και το αξιακό μας οπλοστάσιο. Η ΝΔ έχει αναλάβει 12+1 δεσμεύσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενίσχυση της διαφάνειας

Συνταγματική Αναθεώρηση. Η νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε στη Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα. Βασικός άξονας και στόχος του νέου Συντάγματος θα πρέπει να είναι ο καταστατικός εκσυγχρονισμός της χώρας για αναβάθμιση των θεσμών και ενίσχυση της συμβολής τους στην έξοδο από την κρίση.

Στο πλαίσιο εγκαθίδρυσης ενός ευρύτερου κλίματος χρηστής διακυβέρνησης, οι βασικές μας προτεραιότητες είναι:
- η αναδιοργάνωση της Διοίκησης που θα κάνει το Κράτος πάροχο υπηρεσιών, όχι απλό εργοδότη,
- η αδυσώπητη και διαρκής μάχη κατά της απάτης και της διαφθοράς,
- η αξιοκρατία, η νομιμότητα και η διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση,
- η ισονομία και η ισότητα ευκαιριών για όλους τους πολίτες μακριά από τις πελατειακές πρακτικές του παρελθόντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]