Δημιουργία Σκοπευτηρίου από το Δήμο Αρταίων στην περιοχή της Γραμμενίτσας



ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Έργο σημαντικό για τους φίλους της Σκοποβολής και για την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή μας»

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική κίνηση προχωρά ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άρτας, με την απόφαση για δημιουργία Δημοτικού Σκοπευτηρίου στην Άρτα. Η εγκατάσταση θα χωροθετηθεί σε δημοτική έκταση στην περιοχή της Γραμμενίτσας και θα αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη εγκατάσταση σε όλη τη χώρα, η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί όλα τα αθλήματα της σκοποβολής.

Το χώρο επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δημήτρης Τσουμάνης. Να σημειωθεί, ότι η συνολική έκταση του χώρου του Σκοπευτηρίου θα είναι περίπου 400 στρέμματα, ενώ οι εγκαταστάσεις του Σκοπευτηρίου θα καταλαμβάνουν έκταση περίπου 30 στρεμμάτων. 

«Με την απόφασή μας στις αρχές του έτους από το Δημοτικό Συμβούλιο να δημιουργήσουμε Δημοτικό Σκοπευτήριο κάναμε μια πολύ σημαντική κίνηση, ώστε να αναπτύξουμε έναν τομέα στην περιοχή μας που ενδιαφέρει πάρα πολλούς συμπολίτες. Με τη δημιουργία του Σκοπευτηρίου, για το οποίο ξεκινήσαμε ήδη τις απαραίτητες μελέτες και στη συνέχεια να το υλοποιήσουμε, θα μπορέσουμε να δώσουμε στα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου και στους συμπολίτες που ασχολούνται με το άθλημα αυτό την ευκαιρία να εξασκηθούν, αλλά παράλληλα και να αναπτύξουμε τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή μας, καθώς στην Άρτα θα μπορούν να φιλοξενούνται μεγάλες διοργανώσεις σκοποβολής, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή έχει κάνει σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Άρτα, «όπως μεταξύ άλλων είναι μέχρι σήμερα η ανακατασκευή της πίστας Μοτοκρός στο Γρίμποβο, η ολοκλήρωση του Κλειστού Τ9 στους Κωστακιούς και η φιλοξενία του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος Χάντμπολ Γυναικών, η ανακατασκευή της αίθουσας ενόργανης Γυμναστικής, η στήριξη και προώθηση πρωταθλημάτων στο Σκάκι, καθώς και η ανακατασκευή των γηπέδων τένις στην Περιφερειακή οδό, στα οποία θα φιλοξενηθεί και το επερχόμενο διεθνές τουρνουά Seniors της ITF, καθώς και πολλά ακόμη».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρης Τσουμάνης ευχαρίστησε προσωπικά το Δήμαρχο για την συνεργασία και όλο το Τοπικό Συμβούλιο Γραμμενίτσας και το Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση του χώρου και υπογράμμισε πως «θα είναι το μοναδικό σκοπευτήριο στην Ελλάδα, που θα παρέχει όλα τα αθλήματα σκοποβολής, Ολυμπιακά και μη, αλλά και χώρους εκγύμνασης (στάδια) σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ώστε να μπορούν να διεξαχθούν διεθνείς αγώνες, πέραν των Πανελληνίων, όπως επίσης και προπονήσεις διεθνών ομάδων».

Να σημειωθεί τέλος, ότι ο χώρος του σκοπευτηρίου θα περιέχει:
Κλειστό στάδιο αγώνων σκοποβολής αεροβόλου πιστολιού και τουφεκίου καθώς και τουφέκι
Ημι-υπαίθριο στάδιο πρακτικής σκοποβολής αεροβόλου όπλου καθώς και πιστολιών όλων των διαμετρημάτων
3 στάδια για τα αγωνίσματα Trap & Double Trap για λειόκανο όπλο
4 στάδια για το αγώνισμα του Skeet με λειόκανο όπλο
2 στάδια για το αγώνισμα του Compact  Sporting  με λειόκανο όπλο
12 στάδια για τα αγωνίσματα της πρακτικής σκοποβολής με πιστόλια όλων των διαμετρημάτων καθώς και του λειόκανου όπλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]