ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ - ΥΠΟΨ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Από «κινητά» ο έλεγχος του λαθρεμπορίου ποτών!

Μετά τις διαδοχικές αυξήσεις στους φόρους των αλκοολούχων ποτών, που άνοιξαν την παραβατικότητα και την νοθεία στον κλάδο με κινδύνους για την υγεία και φοροδιαφυγή ύψους 100 εκατ. €, έρχεται η κυβέρνηση με την ΑΑΔΕ να λάβουν μέτρα. Σήμερα μετά από χορηγία των Παραγωγών και Εταιρειών Διακίνησης Αλκοολούχων Ποτών, εγκαινίασαν την πλατφόρμα ελέγχου «lotify» με την οποία οι ελεγκτές θα μπορούν ακόμα και από το κινητό τηλέφωνο να εντοπίσουν με ταχύτητα, τις επικίνδυνες και μη φορολογημένες φιάλες.

Το 2018 σε 900 παραβάσεις εντόπισαν περί τις 70.000 λίτρα αλκοόλ που είτε είχε διακινηθεί παράνομα είτε ήταν λαθραία, δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.
Κοιτάζουμε να εντοπίζουμε τις παράνομες αλλά μέσα σε αυτές βρίσκουμε και νόμιμες εταιρίες που κάνουν λαθρεμπόριο δήλωσε ο διοικητής του ΣΔΟΕ Σταύρος Δομαδάκης μετά την επιτυχία που είχε η υπηρεσία στην βόρεια Ελλάδα με μια εταιρία που θα διέθετε στην αγορά περί τους 13 τόνους επικίνδυνου αλκοόλ.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών Ισίδωρος Ρεβάχ ανέφερε ότι η αύξηση των φόρων κατά 125% άνοιξε την όρεξη στους λαθρεμπόρους και έτσι η πολιτεία πρέπει με την δωρεά του συστήματος να αξιοποιήσει το μέσο και να αντιμετωπίσει το φαινόμενο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]