ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Συνδικάτο Μεταφορών Ηπείρου :"Ανευ προηγουμένου κίνηση εργοδοτικής αυθαιρεσίας από τον Πρόεδρο του Υπερ.ΚΤΕΛ Ιωαννίνων"

"Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ"

Σε μια "άνευ προηγουμένου" κίνηση εργοδοτικής αυθαιρεσίας προέβη ο Πρόεδρος του "Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων" με σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους.
Ειδικότερα, στις 8/3/2019 ημέρα Παρασκευή έδωσε εντολή σε γνωστό επαγγελματία κλειδαρά της πόλης μας να παραβιάσει τον "ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ" του Σωματείου μας και να αφαιρέσει όλες τις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ που βρίσκονταν εντός του ΠΙΝΑΚΑ.
Δεν δίστασε να επικαλεστεί και στον ίδιο τον κλειδαρά ψευδείς λόγους για να παραβιαστεί ο ΠΙΝΑΚΑΣ αφού του επικαλέστηκε ότι έχει χαθεί το κλειδί και γι΄αυτό τον λόγο θα πρέπει να αλλάξει την κλειδαριά καθώς και να αφαιρέσει όλο το υλικό που βρισκόταν εντός του ΠΙΝΑΚΑ.
Προς ενημέρωση αλλά και προς γνώση της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας τονίζουμε ότι:
1) Ο "Πίνακας Ανακοινώσεων" προβλέπεται και είναι νόμιμα κατοχυρωμένο δικαίωμα από το άρθρο 16 του Ν. 1264/82.
2) Ο παραβιασθείς "Πίνακας Ανακοινώσεων" δεν ανήκει στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων αλλά είναι περιουσιακό στοιχείο των Εργαζομένων, αφού έχει αποκτηθεί από χρήματα συναδέλφων.
3) Ο χώρος μας έχει παραχωρηθεί και όχι ο Πίνακας.
4) Η παραβίαση του "Πίνακα Ανακοινώσεων" συνιστά ποινικό αδίκημα.
5) Επίσης Ποινικό Αδίκημα συνιστά η υπεξαίρεση του υλικού που βρισκόταν εντός του.
6) Σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 2 του Ν. 1264/82 "απαγορεύεται στους εργοδότες σε πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό τους και σε οιονδήποτε τρίτο να προβαίνουν σε οποιαδήποτε πράξη η παράλειψη που κατατείνει στην παρακώλυση της άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων".
Αυτό το τονίζουμε διότι ο κλειδαράς που παραβίασε τον Πίνακα είναι το τρίτο πρόσωπο που αναφέρεται στην εργατική νομοθεσία, καθώς και η Υπάλληλος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων που κατ' εντολή του Προέδρου του ΚΤΕΛ πήρε τηλέφωνο εν' ώρα εργασίας τον Πρόεδρο του Συνδικάτου απειλώντας τον ότι "εάν δεν αφαιρεθεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση" θα αφαιρεθεί ολόκληρος ο πίνακας. Φυσικά όπως προαναφέραμε αφαίρεσαν όλες τις ανακοινώσεις μας και οι οποίες σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κλειδαράς τις παρέδωσε στον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.
Εάν το περιεχόμενο των Ανακοινώσεων μας ενοχλεί ή προσβάλλει τον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων έχει κάθε δικαίωμα να προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη και όχι να καταφεύγει σε πράξεις "αυτοδικίας".
Φυσικά και καταθέσαμε μήνυση εναντίον όλων των εμπλεκόμενων και θα πράξουμε ό, τι προβλέπεταζι από την νομοθεσία με σκοπό την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]